reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Unita, my dawaliśmy bebilon 1 ha, był głównie w Tesco i super pharm, ale się wkurzyłam, bo alergii nie miał stwierdzonej, tylko pediatra tak przypuszczala, więc zmieniliśmy na hipp bio combotik, bardzo sobie go chwalę, kupki robi raz dziennie a po tamtym raz na kilka dni...

Ja też używam loveli, ale ostatnio wyprałam mu tetrę i ręczniki kąpielowe w zwykłym persilu i płukałam w silanie i nic nie było i nawet były bardziej miękkie po nim ;-) także jak mi się skończą zapasy to się przerzucę na zwykły proszek, tylko płyn zmienię na sensitive...

reklama
Ja też wszystko razem. W arielu-zelu. I do tego biały lenor.

Mleko jemy bebiko. Oprócz tego sloiczki poszły w ruch.

Teraz idą zęby. Masakra!!

Po łebkach przeczytałam ;)

My pierzemy w loveli i sortuje pranie, nie przeszkadza mi to jakoś specjalnie ;)

Lay-cóż za piękna plaża :-D
Nulini-gratuluję ząbka ;)
Doggi-spójrz na staniki Ewy Michalak.

U nas z nocami spokój, teraz małego przestawiam na ostatnie karmienie ok 23:20 i rano ok 6:30 :) W ciągu dnia je 140-200ml + 2 razy coś jeszcze, owoc i póżniej w porze obiadowej warzywko a na noc 240 pije. I my tak jak od początku na hipp comfort combiotic jesteśmy z kupami , brzuchem od początku bez problemu bylo :)

Kasia u nas też alergii nie było, pierwszą puszkę kupiliśmy, bo takim mlekiem dokarmiali w szpitalu, a później każdy lekarz mówił, że nie ma potrzeby zmieniać, bo to dobre mleko...

Malinka, a dostaje cos oprocz mleka? Seriously ja juz nie kumam, czenu moj nie spi w nocy bo w dzien je tyle sami co twoja :(
Od kilku dni coś tam smakujemy, więc w sumie to na samym mleku żyje. U nas stały rytm dnia zdał egzamin na 5 :tak:młoda szczęśliwa, ja mogę wszystko zaplanować :) ze starszakiem było to samo od pierwszych dni stałe pory jedzenia (mimo, że na cycu) kąpania, spacerów i oboje odkąd skończyli 6 tyg zaczęli przesypiać noce :sorry: A no i nigdy w dzień nie spała dłużej niż 2,5 -3 godz. wybudzałam na jedzenie tylko nie w nocy (ale ja nie uznaję karmienia na żądanie :sorry:) no i się udało.

Ja tam nigdy nie zauważyłam żadnego skoku rozwojowego :-D u moich dzieci.

Ja też :sorry:

Unita- u nas jest problem z Nutramigenem więc wiem co czujesz :-( podobno spaliła się gdzieś fabryka bebilonu i stąd problem z tymi mlekami ( tak mi kobita z apteki powiedziała) bo zamiast bebilonu przepisują nutra i jakiś deficyt powstał :eek: ale ma być lepiej :sorry:

Kasia- a wam wyszła alergia na białko ? tzn podejrzenie tak ? a teraz jest ok ?

Moje najstarsze dziecko lat 35 wróciło wczoraj z delegacji... Boże jak to dobrze nie mieć chłopa przez kilka dni w domu :-pTeraz łazi i płącze się pod nogami i odwieczne pytanie: Kochanie gdzie są moje kluczyki, kochanie a gdzie to.... a dzie tamto... o matko i córko :rofl2: a było tak miło :confused2::ninja2::ninja2::ninja2::oo2:

Ja sortuje i piore w loveli,marchewka sie spiera.reczy starszej też w tym bede pracć bo lekarz zalecił.mleko enfamil daje.Jadźka spełza z puzzli i wchodzi pod stół na przyk£ad ale jej nie ograniczam.

reklama
Do góry