reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

A ja nie mam macierzyńskiego, jestem na bezrobotnym, dostaje zasiłek z PUP. W styczniu planuje isc do pracy. W moim przypadku najlepsza bedzie praca państwowa gdzieś w jakimś urzędzie od 7.30 do 15.30. Zobaczymy czy się uda.
Jutro Weronika kończy 5 miesięcy i z tej okazji w sobotę planuje podać jej posiłek z mięskiem. Zamawiam ekologicznego kurczaka i zobaczymy :-)

reklama
Ja się już 3 tygodnie temu przerzuciłam na spacerówke bo młoda nie miesciła mi się w gondoli i strasznie wierciła. w moim wózku da sie rozłożyć prawie na równo więc sie nie martwie o plecki.

Jadźka wczoraj skończyła 5 mc,jak ten czas leci.mieska jeszcze nie dajemy,na razie warzywka i owoce i czasami kleik.my już ze 2tyg w spacerówce bo gondola mała była.Jagoda waży już 7,5 kg wiec jest z tych wiekszych.

kasia, my mamy to łóżeczko z Ikei dla Tosi (VIKARE, już go nie produkują) i na jesień będziemy sprzedawać, bo chcemy kupić dzieciom KURĘ, więc jak się wstrzymasz do jakiegoś września, to Ci sprzedam nasze :-D

Ja walę schematy i daję już wszystko do jedzenia, słoiczki po 5 miesiącu, wszystkie mięska już przerabialiśmy, ostatnio wcinał domowy koktajl bananowo-truskawkowy, arbuza mlaszcze, skórkę od chleba uwielbia, o lodach nie wspomnę, bo się aż szarpie na widok lodów :-D

Malinka, moje mieszkania w polsce wynajelam tak na szybko, bo wyhezdzalam, poki co nie mialam problemow z niewyplacalnoscia lokatorow. Tutaj to nasze wynajelismy przez agencje, mamy ubezpieczenie, lokatorzy sprawdzeni pod wzgledem eyplacalnosci, saxreferencje I inne cuda, wiec sie nie martwie.

Co do tego, ze przy rozszerzaniu diety dziecko wytrzymuhe dluzej, to u mojego sie nie sprawdza. Wrecz przeciwnie, mam wrazenie, ze jest czesciej glodny. Moze to ma sens, jesli juz stale pisilki zastepuja pokarm mleczny, ale teraz sie jeszcze nie wypowiem.

Ja po macierzynskim wracam tylko po to, zeby zlozyc wypowiedzenie :)
Rejestruje wlasna dzialalnosc. W mojej pracy juz bylam za dlugo, juz nic tam wiecej nie osiagne, a I pieniadz bez szalu, przynajmniej nie ma go na tyle, zeby siedzuec tam od 9 do 17.30, placic ok. 1000£ opuekunce I z dzieckiem spedzac czas jedynie w weekendy.

Witaj nivicia, zapraszamy do pisania. Duuuuzaa ta Twoja córcia urodziła. Sn czy cc?
Mommy ten model wózka quinny przeznaczony jest właśnie od 0 m i nawet jest dodatkowa wkladka dla noworodka:)

Indi ale się usmialam z tym damianem i z omena haha, do mnie jak ktoś dzwoni albo się pyta to jest "jak tam rozdartek "

Dziś byłam na zaleglym szczepieniu tym 3/4 m i uwaga moje dziecko przytylo w ciągu 3 tyg aż 0,5 kg sukces czyli wazy 6,5 kg i mierzy około 65 cm

Mam pytanie czy przy zabkowaniu może z dziąsła lać sie krew? Dziś nagle ryk i patrzę krew w miejscu dolnej dwójki no ale zęba nie widzę....raczej się nie przygryzła bo nie ma górnych jedydynek tylko dolne....ktoś tak miał?

Emi chrztem się zgadzam, najlepiej zrobić jak najwcześniej, inne maliziny tego dnia chrzczone spały cala msze a moja fikala: /

MyszaKrak - mojemu synkowi leciała krew z dziąsła ale nie od ząbka tylko paznokciem przeciął jak rączki pcha do buźki.

Mam podawać małemu wit Ci wapno na wzmocnienie krtani. Jak podawać ten Cebion?? On jest tylko na piersi.

reklama
Do góry