reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Licja- słodki synuś :) Ja też dostają różne próbki (sama się zgłosiłam) bo czasem naprawdę coś fajnego jest np ostatnio przyszła płyta z kołysankami z muzyką klasyczną :)

U mnie z wagą ok ;-) gorzej z nadniarem skóry... :-/

No właśnie ta skóra :no:masakra, muszę się wziąć za ćwiczenia ale póki co ćwiczę z packą i pędzlem w ręku więc jak skończymy się urządzać to może wtedy...

malinka rozszerzanie diety po 6m polega na zaznajamianiu ze smakami, a nie zastępowaniu posiłków mlecznych, więc jak Ci się nie chce to pełen luz ;-)

A widzisz bo mi mówiła, że właśnie po 6m jeden posiłek mleczny ma być zastąpiony już :eek: później po 7m 3posiłki mleczne a reszta papki. Żeby teraz smakowała a po 6mc już wprowadzić np marchew i ziemiora jako obiad. Wiadomo co lekarz to opinia... Ja zaczekam, z powodów już wcześniej napisanych :-p:zawstydzona/y::sorry:

U nas cały dzień leje... Młoda marudna, a że przespała swoje pierwsze 4 miesiące to aż zapomniałam co się robi z płaczącym dzieckiem ;-)

reklama
Tatiana przestraszylas mnie teraz
Mam wrazenie ze R jak Twoj starszy tez bedzke dlugo zarty w nocy ;(

Ja wale
Dzis oszaleje
Nosze mlodego na relach i masuje dziasla
Dalam go mamie na chwile bo jjz mi sil brak
Rece mi opadaja

My też mamy stały rytm dnia,dłuższa drzemka rano i po południu, do tego jedna lub dwie krótsze.generalnie po 2 h aktywności już jest zmeczona.wieczorem zasypia ok.19.30.poza spaniem ostatnio wariuje na macie i tyle.

U nas rytm dnia taki, ze pobudka kolo 6, potem szalenstwo, drzenka kolo 9, potem znowu szalenstwo 18.30 kapiel I do spania

miłego :happy: nareszcie nie pada,ale słońca i tak nie widać,tak mi się wczoraj dzień dłużył przez ten deszcz i kiszenie się w domu :-p
za to wczoraj na puzlo-piankach Gniewko wreszcie opanował przewrót z pleców na brzuszek,ale się wszyscy cieszyliśmy:-D i skandowaliśmy-Gniewko,Gniewko :-) oczywiście jak tata stanął z kamerą to już nie chciał się obracać (jak zęby miał pierwszy,tak z tymi przewrotami ostatni z moich dzieci-każdy inny,ile by ich nie mieć ;-))
my tez mamy stały rytm dnia najdłuższa drzemka ok. południa na spacerze,ale tak jak u Susła po 2h zabawy drzemka regenracyjna zwykle 30 minutowa,w sumie w dzień śpi 4 razy:tak:a dziś normalnie moje dziecko dało się mamie wyspać-jadł o 23:30 i 3:20 a o 6 pobudka,normalnie brzuch go pierwszy raz od wieków nie bolał nad ranem,teraz też śpi -pierwsza drzemka
agulqa,pewnie Cię nie pocieszę,ale M jadł ok.4 rano do 4,5 roku,a starszy brat tylko do 2 lat :rofl2:

Ostatnia edycja:
U nas brak jakiegokolwiek rytmu.
Jedyne stałe elementy dnia to od pon do pt o 8 odwozimy starszaki do przedszkola a po 14 odbieramy hehe.

Bada brawo dla Gniewka.
Lila nie chce się przekręcać, jedynie na boki.
Za to ostatnio zostawiłam ja na brzuchu w łóżeczku i jak wróciłam po chwili to leżała już w poprzek nadal na brzuchu hehe.

Nie wiem czy chwalić czy nie, bo boję się zapeszyć, ale Od kilku dni Lila budzi się na jedzenie dopiero po 5.
Jak dla mnie może tak zostać zwłaszcza, że zje i śpi dalej :-D

U nas pogoda kiepska dzisiaj.
Od rana deszcz padał, ale za to powietrze się fajne zrobiło.
Tak dobrze nam się spało, że ja ledwo po 6 się z łóżka zwlokłam, a Lile musiałam o 8 budzić.

Pokaże Wam moje ostatnie dzieło dla Lilki.
Jaram się nim jak nie wiem haha

Załączniki

• 1432192061723.jpg
    1432192061723.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 57
Bada m - gratki dla Gniewka za postępy, u nas tak jak u Ciebie dziś noc bez brzuszkowych rewelacji, może u nas pomogła herbata koperkowa którą wypiłam popołudniu ?? Mały spał od 20 do 7 z cycem o 1 i 5. Aż pijana chodzę od wyspania ;-)

Alecta - śliczna przytulanka!!!

Dziura po zębie boli mniej dużo ale jeszcze czuję no ale mogę normalnie jeść.

Bada brawa dla młodego :) zaczynają te nasze dzieciaki robić się coraz bardziej ruchliwe, zaraz zacznie się raczkowanie i będzie sajgon, mycie podłóg 10 razy dziennie (przez psa) jak stachu pójdzie w ślady sis to za 2 miesiące będzie popylał jak komandos po całym domu ;) ola grubiutka była ale przy tym bardzo zwinna :)

Alecta moja synowa cudna jak zawsze! Się stachowi laska trafiła <3

Karpanna ja w pewnym momencie byłam tak przespana że postanowiłam wozić Olę do przedszkola zamiast T ho ile spać można? :p

Bada gratulacje dla Giewka :)
U nas nocka do kitu, juz dawno tak nie bylo. Ile ten dziec przez noc potrafil zjesc to sie w glowie nir miesci. Co 2 godz pobudka, po 120 ml I jeszcze musielismy mu dorabiac.

Dziewczyny, macie jeszcze ta kreske na brzuchu? Ja jeszcze mam, niby troche bledsza ale jest. Kiedy to zejdzie?

reklama
Indi a większą porcje jakbyś mu zrobiła? Stachu je 150 co 4h z wykluczeniem nocy bo wtedy nie je.
Ja kreskę wciąż mam ;( co prawda robi się jasniejsza ale wciąż jest :(

Do góry