reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Do mnie też przyszedł już jakiś czas temu słoiczek i kaszka, ale ja się wszędzie rejestruję, bo czasem właśnie różne gratisy wysyłają :-D

My marcheweczkę mamy za sobą, słoiczek na 4 dni starczył, dziś już "jarzynki", chyba bardziej smakowały :-D

reklama
Suseł - to dobra wiadomość

Bada m - my też na spacerku po deszczu ale raczej z przymusu bo po Julkę do szkoły. Kiedy Wasze dzieci chodziły same do szkoły w 2 klasie??

tak ,w drugiej klasie,ale w sumie było to wymuszone narodzinami Gniewka,a teraz tak mi Mikołaj wydoroślał,że wraca też sam mimo,że ja spaceruje w godzinach jego powrotów ze szkoły i chce wracać z kolegami ;-)
a gdybym pracowała to nadal byśmy chodzili razem,bo pracuje blisko szkoły i też miałam na 8

Laski, jak tak czytalm o Waszych dzieciach, to m wrazenie, ze moj ma ADHD. W dzien w zyciu nie przespal na raz dluzej niz pol godz.

Indi - jak piszesz o swoim bąblu to jakbym czytała o swojej starszej córce. 4 godziny chodziłam z wózkiem a ona przysnęła na 20 minut. Od roczku w dzień już nie zasnęła w ogóle. Była bardzo ruchliwa no i nadal jest ale ADHD nie ma. Z takim dzieckiem jest trudniej ale dasz radę :-)

Mój starszy syn był bardzo ruchliwy. Spał 4 razy dziennie po 20 min. Zasypiał na noc o 21.30, ale i tak budził się na jedzenie co 2 god. Karmiłam go w nocy do 3 roku życia!(oczywiście już nie co 2 god, tylko raz-butla). Żadne metody na przespanie nocy nie działały. Tylko dużo stresu i nerwów poszło. Teraz z młodszym synkiem jest lepiej, jednak nie ze spaniem... Śpi 3 razy dziennie po godzinie. No i nocne karmienie też mamy:/ ale już jestem zahartowana:) i jakoś daję radę;)

Oskar dziś poznał kumpla z lustra, ależ się do niego uśmiechał i chciał go złapać :-).

Mnie boli bardzo po wyrwaniu zęba a dziś 3 doba, może dlatego tak mocno bo miałam też duży ubytek w 7 obok wyrywanej 8 :-(

Jak jutro nie przestanie boleć koniecznie idź do dentysty. Ja miałam rwany wciąż na mikro znieczuleniu, korzenie haczykowate więc rzeźnia w dziaslach i następnego dnia Już prawie nie czułam

reklama
U nas mamy już rytm dnia - pobudka o 6.00-6.30, później drzemki 8-9, 11-13 i 15-17, czasem śpi krócej, niz te 2 godziny, dłużej nie daję i budzę ;-)
Kąpiel o 19 i do 20 już śpi na noc.

No i dziś rekord rekordów - spał od 19.30 do 1.30, ale chyba dlatego, że dostał Nurofen przed snem na ząbki :baffled:
Pewnie dla równowagi dziś nie będzie spał wcale :confused2:

Do góry