reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Do mnie też przyszedł już jakiś czas temu słoiczek i kaszka, ale ja się wszędzie rejestruję, bo czasem właśnie różne gratisy wysyłają :-D

My marcheweczkę mamy za sobą, słoiczek na 4 dni starczył, dziś już "jarzynki", chyba bardziej smakowały :-D

reklama
Suseł - to dobra wiadomość

Bada m - my też na spacerku po deszczu ale raczej z przymusu bo po Julkę do szkoły. Kiedy Wasze dzieci chodziły same do szkoły w 2 klasie??

tak ,w drugiej klasie,ale w sumie było to wymuszone narodzinami Gniewka,a teraz tak mi Mikołaj wydoroślał,że wraca też sam mimo,że ja spaceruje w godzinach jego powrotów ze szkoły i chce wracać z kolegami ;-)
a gdybym pracowała to nadal byśmy chodzili razem,bo pracuje blisko szkoły i też miałam na 8

Laski, jak tak czytalm o Waszych dzieciach, to m wrazenie, ze moj ma ADHD. W dzien w zyciu nie przespal na raz dluzej niz pol godz.

Indi - jak piszesz o swoim bąblu to jakbym czytała o swojej starszej córce. 4 godziny chodziłam z wózkiem a ona przysnęła na 20 minut. Od roczku w dzień już nie zasnęła w ogóle. Była bardzo ruchliwa no i nadal jest ale ADHD nie ma. Z takim dzieckiem jest trudniej ale dasz radę :-)

Mój starszy syn był bardzo ruchliwy. Spał 4 razy dziennie po 20 min. Zasypiał na noc o 21.30, ale i tak budził się na jedzenie co 2 god. Karmiłam go w nocy do 3 roku życia!(oczywiście już nie co 2 god, tylko raz-butla). Żadne metody na przespanie nocy nie działały. Tylko dużo stresu i nerwów poszło. Teraz z młodszym synkiem jest lepiej, jednak nie ze spaniem... Śpi 3 razy dziennie po godzinie. No i nocne karmienie też mamy:/ ale już jestem zahartowana:) i jakoś daję radę;)

Oskar dziś poznał kumpla z lustra, ależ się do niego uśmiechał i chciał go złapać :-).

Mnie boli bardzo po wyrwaniu zęba a dziś 3 doba, może dlatego tak mocno bo miałam też duży ubytek w 7 obok wyrywanej 8 :-(

Jak jutro nie przestanie boleć koniecznie idź do dentysty. Ja miałam rwany wciąż na mikro znieczuleniu, korzenie haczykowate więc rzeźnia w dziaslach i następnego dnia Już prawie nie czułam

reklama
U nas mamy już rytm dnia - pobudka o 6.00-6.30, później drzemki 8-9, 11-13 i 15-17, czasem śpi krócej, niz te 2 godziny, dłużej nie daję i budzę ;-)
Kąpiel o 19 i do 20 już śpi na noc.

No i dziś rekord rekordów - spał od 19.30 do 1.30, ale chyba dlatego, że dostał Nurofen przed snem na ząbki :baffled:
Pewnie dla równowagi dziś nie będzie spał wcale :confused2:

Do góry