reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Moja rozmowa z Olą przez telefon

Ola: mamusiu kiedy pi mnie przyjedziesz z tatusiem i stachem?
Ja: za tydzień ropuszko
Ola: a ile to tydzień?
Ja: 7dni
Na co ola odpowiedziała piosenką
Ola: Tydzień ma siedem dni wiem to ja i wiesz to ty, poniedziałek, wtorek, środa, czwartek piątek i sobota a w niedziele razem z mamą powtórzymy znów to samo

I tak 5razy pod rząd :p

reklama
Super zaje.biaszczo. Młody chory. Jakieś gardłowe sprawy. Dostał syrop na wirucha i antybola jeśli gorączka za 3 dni nie spadnie. Oby skończyło się bez antybiotyku. Do tego mój właśnie mi oświadczył, że jedzie w niedzielę na egzaminy na podoficerkę i przez ten tydzień nie będzie wracał do domu. Oczywiście ja w wielkim szoku, a on do mnie, że myślał, że wiem. No ciekawe skąd...od niedzieli rana nie ma go w domu bo też jest w pracy i wróci może w środę a może w czwartek.

alecta, to się nazywa pech...może po prostu wada produkcyjna?

Mi się marzy schudnąć do 50 kg ale nie mam samozaparcia do diet i ćwiczeń. Musiałabym zrzucić 5-6 kg.

Suseł, ja dopiero miesiąc po porodzie, a cycki mam już miękkie i dziś się nawet zastanawiałam, czy nie skończyć z wkładkami. ale skończę pudełko i mam nadzieję, że następnego nie będę musiała kupić.

Nulini, super kiecka!!! :tak::tak::tak:

Sylwii, jaki robot? pochwal się ;-)

Doggi, ale mądrala :-D

Ech... Muszę chyba zacząć pobudzać laktację, bo też mam cycki flaki i Młody się przy nich wścieka... W dzień je i co godzinę, w nocy co 3 i w dzień mam wrażenie, że musi dwa cyce obdoić, bo jeden mało...

Nulini, ale niech pije z 2. w czym problem? ja mam flaki, ale nie martwię się brakiem mleka. wierzę, że ono w tych cykach jest, a młoda też popija nieraz z 2 ;-). moja się wścieka, bo jej leci, a ja widze, że ona oczyska zamyka, czyli wkurza się, bo chciałaby tylko pocycać, a nie żeby jej mleko leciało. i denerwuje się i szarpie też jak jest przed kupą i do odbicia.

Yggam tez tak slyszalam ze cycki produkuja a nie przchowuja dlatego miekkie sa
Nawet tu ktoras z dziewczyn o tym wspominala

NuliniRobson tez mial taki moment ze muxialam dac druga piers
Ale teraz znowu wystarcza jednz tylko

Goferek Twoj maz rozkoszny:-D
Tak sie zna jak moj ł :p

Sprite ja mam cycki miekkie ale wkladki musza byc bo leeeeeeci ciurkiem :p
No i teraz juz jestem zadowolona z tych wielorazowych
Kilka razy wypralam i nie przyklejaja sie do cyckow, a jaka oszczednosc ;-)

Sprite moj jak soe wscieka przy cycku biore do goryi przesaznie ze 3 porzadne beki odchodza...
Lub wlasnie orzy kupie

Nadrobilam :-)
Milego dnia!

reklama
My tez już porannie cycolimy,spaliśmy dobrze-zasneła szybko o 20,pobudka o 1,potem o 5 i o 7.30.w czasie tego piereszego budzenia bo zrobiła kupe w trakcie przewijania na przewijak...chyba ma skok rozwojowy że tyle je i cześciej sie budzi,mam nadziejw że szybko minie.dzisiaj wtorek wiec jedziemy na salse w chuście.

Do góry