reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Jezyk- zgodnie z prawem kanonicznym nie mogą być chrzestni tej samej płci... chyba, że cos na dniach się zmieniło. ;) Ale tak jak mówi Nulini- może być jedna osoba.

Sprite, ja znam tylko ceny 6w1. Jedna kosztuje u nas 240zł a druga 190. Ale jakby co to zawsze można wziąć od lekarza receptę i kupić samemu taniej w aptece. W każdym razie, jak raz zaszczepisz daną hexą to kolejne dawki muszą być tej samej szczepionki.

reklama
6w1 mają dodatkowo wzwB, gruźlica jest tylko w szpitalu.

No właśnie, chrzestni nie mogą być tej samej płci, co innego świadkowie na ślubie :-)

Ostatnia edycja:
nieobecna, czyli jakoś specjalnie ceny się nie zmieniły. no wiem, wiem, że trzeba do końca tą samą szczepionką. dzięki!

Megami, hmmm... to może stąd info położnej o 5w1. no nic. za tydzień znowu będę w przychodni na usg nerek, to dopytam o szczepionki.

alecta, o to też zapytam. ale ja takiego info nie dostałam przy szczepieniu młodego. w każdym razie zapytam, bo skoro Tobie w 2 przychodniach o tym mówili.

Kurde kasuje mi części postów :-\
Tak sobie przypomniałam, pod koniec 2014 był popłoch bo 5w1 nie można było kupić itd. W sumie ciekawe dlaczego o 6w1 nie mówią, może mało osób się decyduje.

jezyk, moja też dziś 2 wydoiła.

alecta, ale coś mi nie pasuje jednak. otwieram książeczkę zdrowia i tam jest tabelka ze szczepieniami.
WZWB
PODSTAWOWE
I w szpitalu
II hexa
III hexa
IV hexa
PRZYPOMINAJĄCE
I hexa
II nie miał jeszcze
III nie miał jeszcze

więc albo w mojej przychodni źle wbijają szczepienia do książeczki albo wychodzi na to, że wcale tego wzwb nie ma za dużo :confused2:

ZGŁUPIAŁAM :eek:

reklama
Dla mnie karmienie mm jest wygodne, mam 2 butelki medeli i 1 tommy tippe, na noc mam naszykowany termos z gorącą wodą i dzbanek z zimną wodą. Najczęściej te 3 flaszki wystarczają mi na noc, wyparzam je jak ostatnią skarmię.
Cena mm nie jest jakaś porażająca, porównując z tym ile szło mi na fajki to mm to pikuś :-)
Karmienie mm jest dla mnie wygodne, bo śpimy z mężem na zmianę w pokoju z mała, pod warunkiem że ma II zmiany, bo jak ma I to tylko ja mam dyżur w nocy.

Ja idę jutro do gina na kontrolę, odstawiłam wcześniej tabletki jak się naczytałam, że mogły spowodować kamienie w woreczku żółciowym, więc nie mam pomysłu, może coś z ginem jutro wymyślimy.

Dziewczyny, które chustują, może mi któraś pokazać na olx lub allegro jakąś ciekawą chustę, bo ja jestem zielona i nie wiem nawet czym się kierować oprócz tego, że lepiej używana. A tak będę chociaż wiedziała czego szukać.

Do góry