reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Kochane
Ja znów z problemem... Od kilku dni na twarzy, szyji a nawet za uchem pojawiły sie u Weroniki syfki. Czasami ich nie ma, czasami wyjdą. Biała kropka w środku dookoła czerwone. Czu to trądzik niemowlaka czy tez moze byc jakaś alergia?

reklama
Aza chusta fajna ale wydaje mi się, ze lepiej by było gdybyś kupiła używke na początek. .chyba że nie doczytalam i już się w to bawilas.
Jak dzisiaj dorwalam cudna chuste na olx i będę wypatrywac listonisza na dniach. Mam nadzieję, że nie zostanę oszukana..pani była przez tel miła i dosyć konkretna. Ech..już się doczekać nie mogę :-):-):-)

hej!

nieobecna, ryż bez wody ;-) niezła ta Twoja sis. moja czasami też taka średnio ogarnięta, ale jednak Twojej nie pobije :-D

agulqa, a ja już testowałam dady, babydream, pampersy i teraz przeszłam na 2. mam dady i pampersy. dla mnie jednak pampers zielony wygrywa. lubię dady (i to wcale nie są tanie pieluchy!), ale jakoś pampersy lepiej leżą na dupce młodej.

jenn, hahahahahaha ziemniaki w kwadraty :-D:-D:-D zajebiście :-D

nieobecna, to u nas taki dzień. wstała o 8:30 i koniec. w końcu o 11:30 usnęła w aucie, ale co z tego jak na 12 pediatra, więc znowu się wybudziła. dopiero teraz padła o 15 :confused2::eek:. i oczywiście jak nie spała, to maruda, bo leżeć nie, na rękach nie itp. nie. przypuszczam, że może jakbym się położyła z nią i dała cyc w buzię, to by jej to pasowało, ale ja nie mogę jej tego niestety nauczyć :-(

jezyk, nam tez dziś pediatra przepisał kropelki. w nocy miała bardzo sklejone oko, ale przemyłam i rano nic. ale teraz w dzień znowu.

Doggi, ja takie porządki też robię na fb, ale z moimi wpisami. regularnie znikają :-D

Nulini, też bym odpuściła pieluchowanie. leżcie na brzuszku i będzie git ;-)

my bioderka mamy dokładnie za miesiąc. a za tydzień usg jamy brzusznej (te nerki, co wyszły na usg dzień przed porodem). młoda zważona w przychodni 4100, ale one tam tak byle jak ważą, bo w ubraniach i potem odejmują na oko, więc muszę ją wieczorem raz jeszcze zważyć.

ale męczący dzień. padam.

LayDeek - jeżeli w środku jest biała kropka to raczej są potówki bo trądzik niemowlęcy to taka drobniutka czerwonawa wysypka

My od urodzenia na Pampersach zielonych i przez moment na Dada 1, teraz dostaliśmy pakę Dady 2 i na pierwszym miejscu Pampki, a Dady 1 lepsze, niż 2...

Właśnie, w SuperPharm z kartą mleko Bebilon 1200g za 48,90zł, ale dopiero od "2", wiadomo.
Tak czy siak zapas można kupić ;-)

Aza- zmienilas prawko, ja się jeszcze bujam na starym, ale zdjęcia już mam :p

Nulini- ograniczenia nabiał!! U nas dopiero drugi dzień ale młody ewidentnie spokojniejszy.
Te krostki na buzi to mogą być tradzikiem, potowki nie maja białego w środku. Może też być uczuleniem na białko jak przy tym jest sucha skóra.

Ja karmilam piersią i nie chorowali. Nawet w przedszkolu mniej, ale nie przypisywalabym tego tylko karmieniu piersią. Wiele zależy od codziennego trybu życia.

U nas pampersy przeciekaly??? Nie mogłam się doczekać aż się skończą.

Pospalam godzinkę i teraz chłopaki pojechali na trening a my sobie gadamy z Francikiem. Nie ryczy!!! Szok!

reklama
jeżyk, u nas dzisiaj ryk ograniczam suszarką, jak wieje ciepełko, to Młody aż się uśmiecha :-D
Skóry suchej nie mamy, te krostki są białe na czubku jak pryszcze :baffled:
A ograniczenie nabiału u mnie nie ma racji bytu, moja podstawa żywienia to chleb z masłem i kawa z mlekiem :confused2:

Do góry