reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Jenn ja tak jak jezyk tylko zalecne szczepionki :tak:

Gosiane ja kapie po jedzeniu choc czaem muze na chwile dac cyca przed, bo inaczej strasznie sie prezy:tak:

A dla mnie robienie butli nie jest niewygodne;-) ale to pewnie dlatego, ze kp trwa dlugo i raz moge lezec i malemu pasuje inaczej tylko na siedzaco bo inaczej krzyk itp.. ogolnie Niko ma humorki, a pozniej zeby usnal to schodzi czasem do kolejnego karmienia i tak w kolko..

u nas dzis niezle pizdzi, ale dzis mamy musowe wyjscie na bioderka ;-) ale wiatr tu to jest standard i po prostu trzeba przywyknac :tak::tak:

Agulqa jak tam weselicho??:-)

reklama
Jenn ja szczepie na rota:)

Susel moj bez smoka. Cora tez nigdy nie miala i nie byl potrzebny:)

My jutro znowu do lekarza bo Nikiemu wrosl sie paznokiec duzy u stopki i ropka pojawila sie. Ma zobaczyc czy wymaga konsultacji chirurga.

Hej dziewczyny

Wrocilam juz z wesela, wybaczcie ale nie nadrobie bo to ok 30stron.
Robercik ladnie nam spal w poznaniu, bylo chlodno wiec mi sie dobrze spalo.
Dzis w domu standard i pobudki co 2h
Ja jestem mega zmeczonq po tej calej imprezie
Z takim maluchem jednak latwo nie jest na takich baletach

Jezyk u nas tez glowe chce urwac wiec malego nie wynurzam z nory

Jenn ja tylko podstawowe na nfz

Sprite mam to samo z kp ;-)
Nawet teraz mialam 3 porcje mleka a i tak kp bo jak ktos mial karmic butla a ja dzialac laktatorem to wolalam kp. A bez kp i laktatora cycki by mi wybuchly :p

Gosiane ja staram sie kapac przed karmieniem zeby w kapieli nie ulewal a jak mega glodny to tylko trlche nalarmie dla zabicia wielkiego glodu i dopycham po kapieli

Aob powoem Ci ze bylo hmmm... dziwnie
Ogolnie moja sis w 19tc kiepsko sie czula
Zabawa juz od 14.30 wiec ok 19 kazdy juz zmeczony
Ja biegalam ciagle z mlodym a to jesc a to placz itp
Ania ok 20 poszla sie polozyc bo bylo jej slabo, wymiotowala
Impreza miala byc gdzies do 2 a o 00 z parkietu schodzily ostatnie osoby czyli moja mama, ł i moja ciocia z wujkiem.
Reszta juz byla pochowana po pokojach w hotelu

Dlatego wlasnoe ja nie chcialam slubu w ciazy ;-)

U nas nocka spoko.
Oczywiście młoda pół nocy stękała, ale po za tym nie narzekam ;-)

Dzieciaki już w przedszkolu, a Lila zaliczyła dzisiaj pierwszą wizytę w Biedrze hihi
Udało mi się jakimś cudem zjeść śniadanie, chciałam też wypić kawę, ale księżna się drze i drze

Agulqa no to krótka impreza faktycznie.
Ja ślub brałam w 6 miesiącu, ale całą noc przetańczyłam z gośćmi.
Aż mi wujek mówił żebym usiadła i odpoczęła, bo będzie musiał mi na weselu poród odbierać hihi

Ostatnia edycja:
Ja podobnie jak Alecta ślub brałam w 6 mc i tańcowa£am na całego.potem jeszcze podróż poślubba była.kąpiemy jak wypadnie,przed lub po karmieniu,czasami na śpicha ją bierzemy.Jagoda właśnie usneła,ponas 3 godziny urzedowała ale i sniadanuw zjadłam,nastawiłam pranie i zmywarke.ja na rota szczepie,Nine też szczepiłam i do tej pory ani razu nie wymiotowa£a nawet nie mówiąc o biegunce a do ż£obka poszła mając 6 mc.

Aob, ja karmię mm i kp i daję samą witaminę D, tak mi położna doradziła i pediatra, opórcz witaminy daję jeszcze omegamed baby (to mam w zaleceniach ze szpitala).
Dla mnie też mm nie jest problemem, nie przeszkadza mi robienie butli, wyparzanie jej.
Wiem, że kp zdrowe, tanie, ale mała na cycku po 10min pręży się wygina, nie chce złapać. Najczęściej to wygląda tak, że na siłę trzymam ją 20min a później butla, ok 90ml.

Jenn, my będziemy szczepić tylko tymi na NFZ, bez dodatkowych i bez skojarzonych.

Gosiane, ja karmie przed kąpielą.

U mnie karmienie o 23, 3, 5 i o 6 pobudka i oczy jak 5zł :-) pogadała, pomachała łapkami, walnęła kupę i śpi od 8 a ja zamiast spać z nią do nadrabiam forum :)

Powiedzcie mi jak chcę po roku wrócić do pracy (tzn poszukać innej bo nie chcę mieć nic wspólnego z moim szefem) to kiedy powinnam zapisać mała do żłobka? Wcześniej się zapisuje? Nie ogarniam tego tematu w ogóle.

Ostatnia edycja:
Alecta ale moja sis od pocxatku wymiotowala jak kotek i jeszcze ja trzyma

Goferek zapisz szybciej zeby miejsca byly.
Ja do pracy wroce mam nadzieje najwczesniej w lutym wiec od nowego roku juz na kilka h bede dawac jesli zlobek u nas aktualny bedzie

agulqa ja tez akurat w ciazy by nie chciala choc teraz mysle ze dalabym rade cala noc no ale to zalezy od organizmu... ale z dzieckiem to juz na pewno bardzo ciezko bylo.. a ogolnie maly byl bardziej marudny czy dobrze sie przystosowal??

Goferek ja wlasnie robie z karmieniem podobnie.. najpierw mecze a konczy sie butla:tak:

podlaczam ie do pytania o zlobek :tak: co prawda ja wracam do pracy za rok, ale tez nie wiem co i jak a nie moge przegapic terminow bo bedzie lipa...

reklama
Żelka no niby ma czas, ale on naprawdę ledwo tę głowę dźwiga... no nic zobaczę co powie pediatra.

Dzwonilam ws. szczepień i mam poczekać na wynik kontrolnego posiewu moczu (dziś oddaliśmy, po 10 dniach brania Furaginy), przyjść na wizytę i wtedy się zapiszemy.
Na rota nie szczepimy, ale chyba weźmiemy pneumokoki...

Sama sobie też zrobiłam bad.ogólne moczu bo od porodu czuję dyskomfort przy sikaniu , piecze mnie trochę, może to po cewniku??

U nas dzisiaj noc podobna jak ostatnio, czyli mały zasypia dopiero ok. 2...wcześniej nie może i koniec. Jedno dobre, że dziś nie wrzeszczał :-pwspółczuję mężowi, bo śpi tylko 4 godziny i musi do pracy. Ja śpię potem jeszcze jakieś dodatkowe 2 godziny no i nie muszę być super skoncentrowana w domu:sorry:

Miłego dnia wszystkim:tak:

Do góry