reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
kasiek, moja to szaleństwo co z głową robi. Tak ją podnosi, że jestem w szoku.
emilchen, młodemu glutki to patyczkiem do uszu wyciągałam i było super. frida jakoś się nie sprawdziła u nas. Moja na brzuchu to leży najczęściej na mnie po karmieniu, a w łóżeczku to tak nie pamiętam jej przekładać. Jak ni śpi to nie ma szans by ją tak ułożyć, a jak już zaśnie to boję się, że mi się wybudzi i nie chcę jej tykać. Kąpieli coś to moje babsko nie lubi...

Czy wasze dziewczynki też siusiają już po zdjęciu pieluchy? Moja to notorycznie sika mi albo w drodze do łazienki, albo po umyciu tyłka. Czekam i czekam aż skończy się załatwiać w pieluszkę, ale i tak mi później nasiura.

Zostawiłam Mikołaja dzisiaj w domu bo kaszlał ale mi chatę roznosi i ciągle wchodzi do pokoju do małej.

agulqa, nie przejmuj się. Moja teściowa to kobieta ze wsi i wielce zdziwiona, że do nich przyjechaliśmy bo oni z dziećmi jechali gdziekolwiek dopiero po chrzcinach. Babcia M to nawet na drzewie czerwoną wstążeczkę wieszała na sąsiadkę-czarownicę :-p

Ostatnia edycja:
Emilchen a jak poznqjesz ze w kupce jest sluz?
Kasiek moj tez podnosi jiz od jakiegos czasu. Nawet z ł dziwilismy sie co tak szybko

M9jemu dzis jakies krosteczki wyszly. Potowki mial jiz wczesniej na policzkach a teraz na brodce nawet. Nic nie jadlam innego, tzn nie kojarze. Ale jak nie przejdzie to moze jutro lub pojutrze pomedziemy do lekarza

Nulini mój też nie lubi przewijania :baffled: jak się czasem zdarzy cud i przejdziemy przez przewijanie w ciszy to zaraz po myciu i wysuszeniu idzie kupa na przewijak albo siku w każdą stronę świata i trzeba na nowo i wtedy już ryk niestety

jeżyk, kasiek dajemy po kropelce soli fizjologicznej ale sama nic nie daje, jednak odkryliśmy, że wtedy łatwiej jest Katarkiem wyciągnąć gluta

agulqa też na początku nie wiedziałam, ale jak się pojawił to widoczny gołym okiem - ciągnie się, no jak typowy śluz.

Ostatnia edycja:
Kasiek o, ja też dziś na śniadanie chleb z dżemem :))) Muszę kupić owoce suszone, zawsze zdrowiej niż ciągle wcinać lizaki.

Nulini mój też się tak darł przy przewijaniu. teraz jest lepiej bo grzeję w dłoniach mokre chusteczki. Chyba ten podgrzewacz do chusteczek co pokazywały pani gadżet nie taki głupi hehe... :)))) Ciekawe jakby stawiać pudełko z chusteczkami koło grzejnika...

Femme kciuki zaciśnięte i czekamy na wieści :))))

Z tym sikaniem to mnie mały rozwala, dzisiaj przy nocnym przewijaniu mi taki numer wywinął, to już drugi raz. Dobrze, że tym razem udało mi się uchronić bodziaka przed zalaniem :-)
Co do podnoszenia głowy, to Piotruś kręci nią od urodzenia, trochę mnie to przeraziło. Śmiesznego żółwia robi jak leży na brzuchu, ale czasem tak mocno ją wygina, że nie ma siły jej już utrzymać i mu tak bezwiednie opada..
Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry, ciekawa co to będzie :-)

Emilchen na cycku to mozna byloby podejrzewac alergie na cos ale na mm to moze wina mleka ze sluz w kupci? Albo kurde ma to zwiazek z katarkiem i tym kaszelkiem okazyjnym. Dobrze ze masz wizyte umowioną bo nie ma co gdybac:)! Taki urok dzieci jak nie sraka, sluz to wysypka:D

Agulqa moze spocil sie przy cycu i stąd na brodzie? Mojemu wychodzą takie pojedyncze. Raz na brodzie, raz na policzku a innym razem na czole:)

Jenn moj juz 3 razy zalal sie:)

Mcpearl nie od razu, po chwili jak goly polezy:) Pomysl ze u chlopa gorzej-leje taką fontanne w gore:D

Ostatnia edycja:
reklama
Mój tez ma krosteczki na buzi, jedna zejdzie to następna wyjdzie. Obstawiam trądzik, tam gdzie młody się mlekiem usmaruje, tam szybko znikają :p
Heh młody jeszcze mnie nie obsikał, siebie owszem, za to kupsztala na mnie puścił :-D

Powodzenia u pediatrów.
Słodkie i ja pochłaniam..

My jeszcze mamy choinkę, więc świeci w nocy :-)

Do góry