reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Agulqa- a jak był pierwszy deszcz to nie kazała Ci kąpać w kałuży???

Haha dobre dobre.
Agulqa, a zapytaj co to nacieranie ma na celu :p
Bo może warto go całego tym śniegiem oblepić i jeszcze marchewkę doczepić do noska :-D

Nulini spanie w innym pokoju to dobry pomysł.
Ja śpię z Lilą u Tymka w pokoju, bo on w nocy przychodził do nas, a ja boje się żeby podczas snu się na niej nie położył albo jej nie kopnął więc przenoszę się do jego łóżka, a on śpi z Ł.

Zdrzemnęłam się całe 5 minut, bo do Ł zadzwonił telefon, a dla mnie każdy hałas to koniec spania :p
Na szczęście Dzidziuś nie jest taka wrażliwa i śpi dalej, ale pewnie zaraz będzie się dopominać cyca.

Jezyk-u mnie podobnie,czasami przerwa na karmienie trwa 2 godziny.u nas świeci sie lampka nocna cały czas ale jest schowana za drzwiami wiec nie jest zbyt jasno.my$le że to jednak co$ wiecej niż podrażnienie bo cały czas brudze troche krwia,nawet bez wizyty w ubikacji.na szcześcienic nie boli.

Hey, u nas na szczęście nocka super. Mały zjadł o 1 w nocy, potem o 5.30 i o 9 a teraz znowu śpi. Ostatnio zwiększył sobie ilość żarełka bo wcześniej na jedną sesję starczał mu jeden cycek a teraz musi z obu. Zaczęłam znowu pić herbatkę na laktację co by nadążyć za jego potrzebami.
Dziewczyny, czy Wy macie chcicę na słodkie? Ja już się śmieję, że w ciąży jestem :))) Co chwilę sięgam po coś słodkiego.

Żelka dobrze, że Cie oczyścili bo jeszcze miałabyś większe problemy. Pod narkozą łyżeczkowali?

Jeżyk ja też gaszę światło a zapalam małą lampeczkę przy przewijaniu.

Bada stosujesz coś na bóle brzuszka? Ja kupiłam herbatkę z kopru ale nie wiem czy działa bo uspokoiły się prężenia.

Nulini to miałaś nockę. Tosia śpi z Wami w pokoju? Jak tak to rzeczywiści lepiej abyś spała osobno póki się mały nie unormuje.

Suseł mi jeszcze przed ciążą tak leciała krew ale jak byłam na ubikacji. Stosujesz jakieś kremy lub czopki?

Agulqa udana ta twoja teściowa ;)

Ale mnie dziś głowa napieprza. Masakra. Ciśnienie musiało mocno pójść w dół. nawet kawa nie pomaga.
Jak się karmi piersią to można paracetamol no nie?

hej

U nas dzisiaj "dla odmiany" zarwana nocka :-p mały obudził się przed 2 i zasnął o 8, cały ten czas spędziłam na nogach nosząc, bujając, karmiąc (to akurat siedząc i leżąc), przewijając i przebierając. Rano nie wiedziałam już jak się nazywam bo pierwszy raz zajmowałam się małym całkiem sama, męża nie chcę angażować bo musi w pracy jakoś funkcjonować a ja trochę odeśpię w dzień...

Zarejestrowałam się do tej pediatry bo w kupkach jest śluz :-( przestały ju,z być takie strasznie wodniste ale ogólnie Dominik jest niespokojny jakiś, wczoraj z kolei cały dzień apatyczny, mało ssał, za to dzisiaj w nocy ciągle domagał się jedzenia i musiałam mu większe porcje mm podać...poznaję to po tym, że zaczyna dziko gryźć swoją pieluchę tetrową - bo też strasznie ulewa i się z nią nie rozstajemy :sorry2::no:

Apropos tetry - mój mąż wyprał je z żółtym ręcznikiem i teraz mamy połowę pieluch żółtawych :cool2:

Boję się, że mały nie przybiera, jakoś ogólnie mało je moim zdaniem... poza tym zdarza mu się pokasływać takim suchym kaszlem i ma lekki katar a Katarek nie daje rady bo ta końcówka jest a szeroka na jego mały nosek, dziurki od nosa są za małe

Teraz jem śniadanie, już spać przed lekarzem chyba nie będę. Kurczak mały teraz śpi.

Miłego dnia

Jeszcze będę do lekarki dzwonić bo tak się umawiałyśmy wczoraj.

Nulini może faktycznie lepiej spać oddzielnie :tak:
jeżyk my mamy cały czas przyćmione światło, bo mały się zbyt często budzi, często też zaglądam do łóżeczka jak kwęka czy przypadkiem nie ulał
Żelka współczuję zabiegu, ale teraz już miejmy nadzieję będzie dobrze

Aza ja codziennie dzwonie do ł by kupil cos slodkiego ;-)

Jezyk mozna. Tez juz bralam

Ja korzystalam z okazji ze maly spi i ozdobila skrzynie ktora mialam dac sis na swieta ale porodowka mnie zaskoczyla ;-)
Jeszcze tylko misze ja polakierowac i wsio gotowe :-)

reklama
jeżyk nam po cc dawali w szpitalu nawet jakiś ibum, karmiącym też

AZA, agulqa ja po porodzie ciągle bym słodkie jadła! Jak w ciąży nie przepadałam, na początku wręcz mnie odrzucało, tak teraz wszystko co słodkie mnie kręci. Ale nie wiem czy to właśnie małemu nie szkodzi...

Ostatnia edycja:
Do góry