reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Moze sa jakies informacyjne tabele? Moj polecial 500g wiec byla akcja dopychania go mlekiem.

McPearl daj znać jak szumis sie sprawuje bo tez sie nad zakupem zastanawialam.

Jezyk to moj starszak tez tak spal beznadziejnie. Max 20-30 min drzemki a jak nie spal to wiecznie jeczal o coś. Zasypianie to byla masakra tez.
Emilchen przestawisz sie, najgorsze są pierwsze 3 mies pozniej jest lepiej. (Poczytaj o High Need Babies)

reklama
Hej
Nadrobilam
U mamy nocki super przespane, malu budzil sie o 2 i 5
W domu znos 22,00,2,4,6,8
Zdecydowanie za cieplo mamy
Dzis otwprzymy na noc okno w kuchni by chlod dolecial do sypialni i moze bedsie lepiej spal

Wcsoraj bylismy 3h w galerii w poszukiwaniu sukienki na wesele
Myslalam ze jest tam esotiq zeby stanik kupic ale nie bylo
Wiec zachaczylismy o triumpha no i mam 85E... stanik 3razy drozszy od sukienki :p
Sukienka zwykla prosta, jakos nie czuje sie dobrze w swoim ciele, nie chce mi sie isc na ten slub

Poza tym wracalismy po 17.30 wiec w domu po 20, malego wykapac, ogarnac ske...
Stwierdxilismy z ł ze jestesmy starzy bo marzylismy juz tylko o tym by walnac sie na lozko i spac

Dxis o 8 wstalam, zmienilam malemi pieluche, zjadlam sniadanie i poszlismy do sypialni do lozka
Wsadzilam mu cycka i spalismy do 11.20
A ja dalej zmeczona i niedospana

Nie mam pojecia ile ml glodomor pije
Mi tez mega goraco w nocy

Wiecej nie pamietam, wybaczcie ;-)

Lekarka powiedziała że teraz diżo dzieci choruje,możliwe że Nina złapa£a mononukleoze.leczy sie to objawowo tylko.
Za pare dni powinno samo minąć.nie wiem ile Jagoda wypija bo my tylko kp,raczej niewiele bo i tak nie opróżnia mi piersi.JakoŚ nie potrafie sie zebrać by ściągnąć laktatorem i spróbować dać jej butle.

Okazało się, że prawdopodobnie zaparcia ma od tego, że się nie najada.
Dawałam pierś, potem dopychałam butlą 30-40ml. Od dziś cycek i butla min 60ml a jak mało to i 90ml.
Czopków na razie nie kazała dawać, bo może jak zwiększymy dawkę to się samo rozbuja.
Prawdopodobnie ma coś z wędzidełkiem i źle pierś łapie i nie może się z samej piersi najeść, w czwartek mamy pediatrę to sprawdzi dokładnie.

Mąż miał dziś wartę w nocy a i tak się czuję jakby stado bawołów po mnie przeleciało, zasypiam na stojąco.

Dziś werandowaliśmy już 25min, jeszcze jutro i w środę pierwszy spacerek, ale się cieszę :-) Chodzę na spacer z psem, ale potrzebuję asysty, bo on wszystkich kocha i leci do każdego a sama boję się go jeszcze trzymać, bo mnie szwy ciągną, lekarz chyba wziął sobie za bardzo do serca jak mu powiedziałam, żeby dziewicę ze mnie zrobił :-)

Położna tak stwierdziła po tym jak zważyła mała i się okazało, że od środy nic nie przybrała a wręcz spadła jej waga. Powiedziała też, że brak kupek może świadczyć o tym,że nie najada się a to co dostaje to spala i nie ma co wydalić a męczy się tylko z gazami.

Hey dziewczynki. Nie zaglądałam przez weekend bo w piątek lataliśmy załatwiać wszystkie formalności a wieczorem robiliśmy zupę gulaszową bo w sobotę mieliśmy księdza i gości do 1 w nocy. Wiecie co, przeszukuję od 2 dni całą piwnicę i nie mogę znaleźć dolnego koszyka od wózka. Mówiłam mojemu żeby wcześniej przygotować wózek to oczywiście było poo co, jeszcze jest czas a ja teraz się wkurzam... Spróbuję ciut nadrobić. Musze zerknąć kto nam jeszcze został z brzuchatek...

reklama
Właśnie wyczytałam, że dziecko do 3 miesiąca ma prawo wisieć na cycu prawie non stop i to normalne ( o ile przybiera), nazywają to niby czwartym trymestrem :-) ulżyło mi troszkę

Suseł mój też często niedojada piersi do końca - cieknie mu z kranu po buzi :-D za to nadrabia czasem wisząc, tak że zmieniam pierś po kilka razy. Nie odciągam tego. Zdrówka dla starszej, jak to mononukleoza to ponoć dlugo organizm osłabiony po tym... Ach ten sezon chorobowy :confused:

Goferek oby pediatra znalazł przyczynę, by się mała w końcu najadała.

Do góry