reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Agulqa byłam dziś odebrać nowy dowód i też weszłam do mopr bo te dokumenty do becikowego i u mnie to samo. Po****ło ich, aż się odechciewa prosić o te 1000zł...

reklama
To u nas sobie wołają zaświadczenie z zus i z US, zaświadczenie od lekarza i Ł musi mieć zaświadczenie z wlc, że tam nie ubiega się o becikowe, a z tym więcej zachodu niż z całą resztą :-/

Laydeek- super, że idziecie do domu.

Megami- czyli macie imię :)

Każde dziecko inne. Moi chłopcy ani smoka nie brali ani nigdy nie pchali kciuka do buzi, więc na to nie ma reguły.

Unas też mnóstwo tych zaświadczeń i generalnie odpuszczam temat.rączki często zimne zwłaszcza jak się odkopie z pieluchy i kocyka,nózki ciepłe.ze smoczkiem pewnie spróbuję jak bedzie za dużo wrzeszczeć.

Megami no ja też myślałam, że samo takie oświadczenie wystarczy, ale okazało się, że nie i teraz Ł musiał napisać pismo żeby jemu coś takiego wysłali na nasz adres.
Napisaliśmy teściowej upoważnienie żeby to załatwia, ale okazało się, że tak jak w skarbowce czy zus nie ma.problemu z załatwieniem czegokolwiek to w mopsie nawet z upoważnieniem nie da rady :-/

Niedrapek tez nigdy nie posiadalam:)

Jezyk jak u mnie...antysmoki i juz:)

Do becikowego zaswiadczenie z zus? Kiedys nie trzeba bylo! Tylko utrudniają zeby mniej ludzi staralo sie...

Ja dzis caly dzien sama z dwojką i poki co synchronizują sie na drzemki wiec posprzątane i obiad zrobiony:)

My jesteśmy po wizycie położnej, one to kurcze mają wprawę, kąpanie i wszystko idzie im tak sprawnie.. Ona twierdzi, że powinno się dziecko przystawiać na 15 minut aktywnego ssania, ewentualnie drugie 15 minut jeśli się nie najadł..Ale Piotruś to w trakcie robi sobie przystanki.. to nam te 15 minut nie wychodzi.

Jeżyk co prawda to prawda. Niestety każde dziecko inne i nie ma złotego środka...

Agulqa powaliło ich... My będziemy się starać po wakacjach bo z rozliczenia za 2013 ciut przekraczamy bo wtedy ja miałam pełno nadgodzin i pracujących weekendów.

Robię dziś po raz pierwszy w życiu potrawkę z kurczaka, ciekawe co wyjdzie...

reklama
Meldujemy się z domku!!!
Pokarm sie pojawił! Jeszcze w znikomych ilościach, ale zacznę mała dostawiać.
Do tego stwierdzam, ze jestem jeszcze bardziej opuchnięta niż w ciazy. A na wadze ubyło zaledwie 5 kg :(
I co najśmieszniejsze! Przy wypisie okazało sie, ze mała mierzy 55 cm a nie 49 jak to nam powiedzieli po porodzie. Az sama sobie ja zmierzę!

Do góry