reklama
femme fatal
Mama Ninki :)
Jezyk powodzenia :-)
Goferek & & &!
Goferek & & &!
goferek
Fanka BB :)
Dziękuję dziewczyny, to jak WYJDĘ dziś mam nadzieję do domu, to napiszę 1 wniosek o wszystkie urlopy i dam ksero, najwyżej się szef upomni to mu doślę.
aob66
Moderatorka
Femme mialam zamiar rodzoc w Wejherowie ale w ostatniej chwili kazalam zawiezc sie do Pucka:-) niby to najlepszy oddzial polozniczy w wojewodztwie, ale czy ja wiem:-) nie bylo zle:-)
A Ty gdzie chcesz rodzic?
A Ty gdzie chcesz rodzic?
femme fatal
AOB ja chciałam na zaspe jechać ale jednak zdecydowałam się na Kartuzy ostatnio same dobre opinie słyszę odnowiony cały oddział i ogólnie wszystko się zmieniło więc zaryzykuje ;-) jak nam dzieci trochę podrosna trzeba będzie się w końcu spotkać ;-)
aob66
Moderatorka
Femme nie wiem jak to z Kartuzami ale co do Zaspy nie slyszalam zbyt dobrych opinii.. takze chyba dobry wybor:-) zreszta chyba tam masz blizej nie?
No wlasnie nie udalo sie w ciazy, ale moze jak dzieciaczki podrosna to bedzie juz cieplej bedzie trzeba sie zgadac:-)
No wlasnie nie udalo sie w ciazy, ale moze jak dzieciaczki podrosna to bedzie juz cieplej bedzie trzeba sie zgadac:-)
To ja mam w sumie 3 wnioski
1 o macierzyński 20 tygodni 2 o dodatkowe 6 tygodni + 26 rodzicielskiego i 3 oświadczenie Łukasza, że on z rodzicielskiego nie będzie korzystał.
No i ofkoz zaświadczenie ze szpitala i ksero aktu urodzenia.
1 o macierzyński 20 tygodni 2 o dodatkowe 6 tygodni + 26 rodzicielskiego i 3 oświadczenie Łukasza, że on z rodzicielskiego nie będzie korzystał.
No i ofkoz zaświadczenie ze szpitala i ksero aktu urodzenia.
femme fatal
No ja z Kartuz jestem ;-) Ninie na zaspie rodzilam szału nie było ale traumy też nie mam hehe u mnie to był wybór miedzy mniejszym złem... Bo kiedyś kartuzy to umieralnia.... No ale kadra i podejście się ponoć zmieniło o 180 stopni więc zobaczymy :-)
Moze byc na jednym wniosku, wzory dostępne w sieci pod hasłem "wniosek o udzielenie dodatkowego urlopu macierzynskiego i urlopu rodzicielskiego". Jesli chodzi o akt urodzenia , to pracodawca moze zażądać odpisu lub ksero a oryginał tylko do wglądu lub to sporządzenia kopii. Czyli oryginału nie może zażadać jak juz to odpis.
podstawa : ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie zakresu prowadzenia przez pracodawców dokumentacji w sprawach związanych ze stosunkiem pracy oraz sposobu prowadzenia akt osobowych pracownika
podstawa : ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie zakresu prowadzenia przez pracodawców dokumentacji w sprawach związanych ze stosunkiem pracy oraz sposobu prowadzenia akt osobowych pracownika
reklama
aob66
Moderatorka
Femme jak odnowiony to pewnie.. zreszta przez te 6 lat ma pewno duzoo sie zmienilo:-) najwazniejsze nie nakrecac sie ze bedzie zle:-)