reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Łuhu udało mi się odciągnąć jakieś 90 ml mleka z obu cycków.
No z jednego młoda wcześniej już trochę wyjadła.
Muszę pogadać z Ł o laktatorze elektrycznym, bo na ten ręczny mnie kur.wica bierze i łapa boli :-/
Już nie wspomnę, że to odciagniete trwa i trwa.

Idę sobie zrobić ryż z jogurtem jabłkowym, bo mnie coś ochota naszła :p

reklama
Dziewczyny!!!
Nie mam w ogole pokarmu. Szkoda mi małej zeby ciągnęła przez kaptur własna sline. Co jest dobre na produkcje??? Maz kupił mi herbatę lactosan bo z hippa nie było. Karmie mała z butli, ale ona w ogole mało co je :( Martwię sie ze przez to nas nie Wypisza do domu jutro :(

LayDeek - ja miałam tylko Hippa i działało. Musisz naprawdę dużo pić nawet na siłę. Przydałoby się też dobre jedzenie ale w szpitalu to chyba z tym kiepsko. Poproś o doradcę laktacyjnego i spokój spokój bo nerwy zjadają laktację.

Nulini - z tym czopem to różnie, w 2 ciąży wyleciał z krwią 3 tygodnie przed, w drugiej 6 h przed z krwią a teraz we wtorek ale bez krwi, lekarz mi mówił że jak z krwią to szyjka puszcza. Jeżyk miała z krwią a TY??

Dziewczyny piszą o podaniach o macierzyński a mnie szlak trafia że nic się nie dzieje.

Starsza córa odstawiona do szkoły. U nas podmroziło.

Nulini - jak mam takie parcie na dole że czasem nie mogę łazić. Myślałam wczoraj że to wzdęcia jakieś mega ale dziś to samo więc to nie to.

Alecta - ja przy 1 córce ściągałam mleko 2 miesiące zanim mała złapała cyca i miałam tylko ręczny. Ponaciągałam sobie ścięgna u rąk. Moim zdaniem przy 3 dzieciu elektryk niezbędny bo się zajeździsz i stracisz dużo czasu.

Ostatnia edycja:
Lay a laktatorem probowalas rozkrecic produkcje?

R ciagle na cycki, co zje to mu sie uleje i tak w kolko
Oczy mu sie kleja ale nie chce spac
Nie mige nic zrobic bo w lozeczku ryk
Na rekach przysypia a jak odkladam to wyje
Pomocy

Hey kobitki, my w domku jesteśmy od soboty i uczymy się organizacji. Mały zdrowy, pięknie cycyje, właściwie cały czas śpi i nawet w nocy daje mi pospać bo budzi się co 3,4 godziny. Spróbuję ciut Was nadrobić i odezwę się później.

goferek to super:-)

Nulini u mnie tez byl bez krwi (tylko raz wypalo cos z nitkami krwi ale takie malutkie jak maly paznokiec) a krew pojawila sie dopiero jak rozwarcie dochodzilo do 4 palcow mniej wiecej:-)

Alecta faktycznie rece bola strasznie przy takim odciaganiu.. tez musze pomyslec o elektrycznym:-)

agulqa nie wiem co Ci poradzic bo u mnie smoczek zalatwil sprawe, bo maly tak naprawde nie ciagnal cyca a teraz tez ma takie fazy ze je kupka odbija i znow chce jesc ale to sporadycznie.. co do spania to jal nie chce spac w lozeczku to chwile leze z nim na lozku i albo taam zostaje albo do lozeczka jak juz ma taki twardy sen...

Zmykamy na spacerek i do przychodni:-)

reklama
Nulini - czyli rozwarcia brak, Czy lekarz Ci coś mówił że masz rozwarcie? Ja mam na palec więc to żadne rozwarcie. Myślę, że u Jeżyk się rozkręci. A jak nie to na w piątek zaczną działać w szpitalu. Z nami gorzej bo nie przekroczyłyśmy terminu.

Goferek - gratki wyjścia do domku.

Aza - super że tak dobrze Wam idzie.

Siedzę na kanapie a brzuch leży mi na kolanach.

Aob - miłego spacerku,zazdraszczam.

Ostatnia edycja:
Do góry