reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Alecta - masaż szyjki boli jak nic a mi tak kilka razy robili.

Szyjkę miałam molestowaną ale w czasie porodów jak już było rozwarcie chyba 3-4 cm. Wiem, że to pomaga bo wtedy szło szybciej.

Mi lekarz każe czekać i tyle. W środę mam odebrać wyniki krwi i moczu i przyjść na badanie. Czop odszedł mi tydzień temu we wtorek i nic. Od tygodnia podczas badania nic się nie zmienia. Zawsze to samo rozwarcie na 1 cm i szyjka skierowana dokrzyżowo więc lipa. Męczy mnie to latanie do lekarza co 3 dni bo muszę załatwiać opiekę do młodszej córki po tym jak starszą odstawiam do szkoły.

A kto był w kolejce za Jeżykiem? Mommy?

Ostatnia edycja:
reklama
jeżyk, ja się właśnie zastanawiam, jak to jest z moim czopem, bo te gluty mi się dwa dni ciągnęły non stop, a teraz cisza...

Mam tylko nadzieję, że rozwarcie będzie szybko postępować, jak tak czytam na forach, to ponoć wiesiołek w tym temacie działa cuda, więc może uda się bez nacinania?

Nulini - czop wylecia l i tyle jaku mnie, tylko u mnie raz a dobrze to zrobił. Jak dziecko nie będzie mega duże to nie powinni Cię przy 2 porodzie nacinać. Ale to też zależy jak dziecko się wstawi.

Wózek dziecięcy musiałam zetrzeć z kurzu i nakryć żeby się nie brudził.

Nulini i Jeżyk - a macie takie uczucie że co chwilę chce Wam się siusiu albo na 2 ale nic z tego? Tylko takie parcie się czuje?

Mnie nie czyści wręcz odwrotnie niestety.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-) udanego dnia życzę!

Ja dzisiaj wezmę się chyba za porządki w papierach ze słupka kupiłam teczki i muszę to ogarnąć trzeba będzie się rozliczyć a ja nic znaleźć nie mogę :p to moja misja na dziś :-D

AOB niezła twoja gin a powiedz mi gdzie rodziłas?

Nulini & & & za dziś! Mi z Niną chyba czop nie odszedł nie pamiętam :p

Nulini- mnie nawet przy pierwszym porodzie nie nacinali. Ciebie tak? Ale tak rutynowo czy coś się działo?
Co do czopa to mi też odchodził kawałkami i potem spokój i teraz po tym grzebaniu w szyjce odchodzi reszta ale już podbarwiona.

Coś mommy- się nie odzywa. Może rodzi? :)

Mam pytanko, czy może być 1 wniosek o urlop macierzyński, dodatkowy i rodzicielski czy mam to rozbijać na 3 wnioski? Do wniosku mojego i męża o urlop okolicznościowy mam dać oryginały aktu urodzenia czy wystarczy ksero?

Miłego dnia wszystkim :-)
Błagam o kciuki, żebyśmy dziś wyszły

Hej!
Dzis jestem jak zombi, ciezka noc za nami

Jenn wiadomo ze z piersi dziecko musi sie nameczyc nie to co z butli
Ja jednak stwierdzam ze poki to pierwszy bobas moge sobie pozwolic na balagan i nieumyte naczynia po toby wiecej czasu jemu poswiecic

Doggi tyle mleka?! Wooow! Podeslij troche :p

Emilchen mam z babydream puder ktorym pupke zasypuje wiec nim paszki zasypalam
Ja wiele razy juz pisalam, ze mi kp sie podoba mimo naszych problemow, ale Ty i wszystkie inne dziewcxyny same wiecie najlepiej jak Wam wygodnie i co sie sprawdza. Wiec nie patrz na nikogo tylko rob tak zebyscie Ty i Domi byli zadowoleni

Laydeek a herbatka na laktacje? Ja chyba dzis kupie bo mi sie tak ' unormowalo' ze nie mam co sciagac

Alecta nasz cycek tak sie przyzwyczail ze nie chce spac sam

Goferek ja pisalam 1 wniosek i dawalam ksero wszedxie

Goferek- czy ksero czy oryginał to zależy od zakładu pracy. U mnie wystarczy ksero a u męża już musi być odpis.
Co do skladania wniosku to nie wiem, ale któraś z dziewczyn chyba pisała że dawała na jednym wniosku.

reklama
karpanna, no właśnie co chwilę chce mi się siku, aż dziw, bo brzuch mi się nie obniżył...

femme, z Tosią też mi czop nie odszedł ;-)

jeżyk, a skąd ja mogę to wiedzieć, czy nacięli rutynowo czy trzeba było ;-) Ale wspominam to jako koszmarny ból :no:

Do góry