reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

LayDeek- znam Twój ból, mój M rozchorował się dzień po moim porodzie, dostał 40 stopni gorączki i antybiotyk. W szpitalu byero płam sama, do domu zawoził mnie teściu a tam czekała teściowa, M dołączył do nas dopiero po 2 dniach...
Ale macie przeboje z tymi terminami... mam nadzieję, że mnie przyjmą w czwartek bez problemu i w piątek zrobią te cc. Ja dzisiaj w biedronce kupiłam taki mały upominek dla Niny- książęczkę z królewnami do rysowania, wyklejania itp. Chcę jej to dać jak pójdzie do dziadków jak ja będę w szpitalu, żeby miała coś nowego do zabawy i żeby tak bardzo nie tęskniła, to chyba dobry pomysł...

reklama
A ja siedzę i ryczę!!! :-(
Zaś mnie niemoc ogarnęła!
Wszystko na mojej głowie. Zakupy, sprzątanie, gotowanie. A ja naprawdę chciałabym na spokojnie przygotowywać się do porodu. I jeszcze jak patrzę na tego mojego cierpiącego chłopa, to i ja zaczynam cierpieć jeszcze bardziej. Nigdy nie moze byc normalnie!!!!!

Doggi przykro mi ze nie udalo Ci sie :-( czlowiek sie nastawi a tu dupa:-\
Ja bylam w przychodni oddalam maluszkow krew i czekam jutro kolo 12 maja byc wyniki.

Dziewczyny musze sie pochwalic - zostalam sama z dziewczynkami i udalo mi sie obie w jednym czasie przystaeic do cyckow a pizniej odlozyc i nie obudzic:-) dumna jestem z moich akrobacji:-)
Bada boTwoj maz to dobry rocznik:-) !

A zapomnialam od kiedy uzywacie kropli na brzuszek? Mi dzisiaj polozna powiedziala ze moge juz spokojnie w szpitalu daja od poczatku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mysza ja jednak te 6mcy chcialabym karmic naturalniebez zadnego dokarmiania ;-)

Nulini ja tez daaawno nic sobie nie kupilam i ostatnio chciakam spodnie, ale odpuscilam. Jednak jeszcze jedynie fasony ciazowe do mnie pasuja :-(

Kasiek super
Czekam wiec na foty bobasa :-)

Bada super ze sie udalo :-)

Laydeek jak sie wali to wszystko, nie wiesz?

Synus spi wiec mama ogarnela mieszkanie
W koncu mam podlogi wypucowane! Ł myje i jest ok ale jak sama zrobie to porzadnie :-)

LayDeek, ale jest nadzieja, że do porodu mężu sie ogarnie, więc spokojnie. mój w poprzedniej ciąży złapał w styczniu (termin miałam na 4.02.) półpaśca. ile mnie to nerwów kosztowało. do mamy sie przeprowadziłam ze strachu ni o te myśli, że co jak zacznę rodzić, a my razem na porodówce (Ty chyba i tak z mężem nie rodzisz z tego co pamiętam?). bądź dobrej myśli, że sie wyliże do porodu! zdrówka!

nieobecna, kasiek, kciuki za jutro!

Żelka, no szkoda, ale 14.01. już też blisko ;-).
do mnie dziś Babcia dzwoniła, że fajnie jakbym urodziła 16, bo ona jest z 16 i strasznie by się cieszyła, jakby prawnuczka też z tej daty była :-D. już drugi raz mnie o to prosi. przy młodym też tak było ;-);-)

Stokrotka, widzisz, jak dobrze Ci idzie :tak::tak:

bada, a jak młody się nazywa? Gniewko to zdrobnienie, a w całości? i dlaczego byłby problem, gdyby nie list? ja mam list z rady języka negatywnie rozpatrzony, ale zmieniły sie przepisy od stycznia, więc mam nadzieję, że nie będą robić problemów ;-)

ale u mnie młyn. strajki, strajki, strajki. ech

Kasiek- no to już niedługo :)

Laydeek- główka do góry, wiem, że ciężko, ale czasami dobrze poplakac.

Stokrotka- to gratuluję kombinacji ;)

Bada- to super że już cewnik ściągnęli i wszystko się goi.

Gniewko to chyba nie jest zdrobnienie. Bada chyba tak chciała, ale mogę się mylić.

Ostatnia edycja:
Gniewko to pełne imię ,tak chcieliśmy,jeżeli byłby bardzo problem zgodzilibyśmy się na Gniewosz,a w tym liście było też z przykładem Mieszko i to panią kierownik przekonało,że skoro można dać Mieszko to i Gniewko:-)

Stokrotka ;-)my od dziś zaczynamy z kropelkami,bo spać się nie da

Ostatnia edycja:
reklama
sprite, kurcze, mnie by pokręciło, jakby ktoś mi na siłę dany termin porodu wciskał... Teraz się tylko wszyscy śmieją, żebym w wyprawkę od RMF celowała, ale nie, że mam rodzić tego czy tego dnia, bo to i to :dry:

Mężu ma tydzień drugich zmian, cięęężko będzie :-(

Do góry