Sprite, ja jeszcze jeżdzę autem ale nie bede ukrywać ze jest mi cholernie cieżko! W piątek na wizytę do Kato jade z koleżanka, bo nie chce prowadzić. Tyle co po Tychach to jeszcze dam radę. Wybierasz sie jeszcze do mojego miasta???
reklama
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
LayDeeK, ja przy Tosi nie miałam nic. Ani zasiłku z ZUSu, ani z UP, byłam bezrobotna i tylko 68zł z MOPSu
A pracuję od końca 2008 roku, fakt, że to tu to tam, ale to nieistotny szczegół dla naszego państwa
Doggi, ja już widzę te nagłówki gazet - rząd będzie się szczycić przyrostem naturalnym, a po roku od urodzenia domy dziecka będą pękać w szwach, bo po co trzymać "pasożyta", jak już zysku nie przynosi
Z samym becikowym jak było, że patole się czaiły na łatwy 1000zł, a teraz 12000zł!!!
jenn, no OBY to nie przeszło, chociaż fakt faktem, że nasza pseudo polityka prorodzinna to śmiech na sali i ktoś coś wreszcie powinien z tym zrobić
Stokrotka, no to mnie dobiłaś :-( Cholera, zaoszczędziłam 30zł ale ile czasu stracę :-(
A pracuję od końca 2008 roku, fakt, że to tu to tam, ale to nieistotny szczegół dla naszego państwa
Doggi, ja już widzę te nagłówki gazet - rząd będzie się szczycić przyrostem naturalnym, a po roku od urodzenia domy dziecka będą pękać w szwach, bo po co trzymać "pasożyta", jak już zysku nie przynosi
Z samym becikowym jak było, że patole się czaiły na łatwy 1000zł, a teraz 12000zł!!!
jenn, no OBY to nie przeszło, chociaż fakt faktem, że nasza pseudo polityka prorodzinna to śmiech na sali i ktoś coś wreszcie powinien z tym zrobić
Stokrotka, no to mnie dobiłaś :-( Cholera, zaoszczędziłam 30zł ale ile czasu stracę :-(
Koleżanka moja ma męża australijczyka. Ich córka urodziła sue w Anglii, ale dali jej tez obywatelstwo australijskie. I tam z okazji urodzenia dziecka, rodzic dostaje od państwa 6000 dolarów takiego becikowego. 6000!!!! Na dzien dzisiejszy dolar australijski stoi po 3 zł. Tam to sobie dzieci rodzic można :-)
pkati
Fanka BB :)
hej dziewczyny ja tez czekam jeszcze tydzien i robie test choc u mnie ciaza to narazie jak cud ....dzisiaj mam 8 dpo ogolnie nieregularne miesiaczki mam ale ostatnio byly 36-38dniowe...do tego sie odnosze..staramy sie 6 miesiecy z mezem ale dopiero od 2 jestem pod okiem" specjalisty "ktory co roz robi u mnie nowe badania i wymysla co chwile co jest nie tak...;/ to pecherzyk to policystyczne jajniki a tu niedoczynnosc tarczycy...ah duzo by pisac ale 1 raz zdazylo mi sie ze mam takie objawy 8d po owulacji wrazliwe sutki od 3dni rowniez pierszy raz mam az tyle sluzu i jest go bardzoooo duzo i wyglada jak mleko mleczny wodnisty...i klocie w jajnikach ale to mam czesto zazwtczaj tydz przed i tydz po owulacji...co myslicie ?
Żelka
Australia ... surferzy ... plaża ... ocean ... tam to dzieci robić i rodzić mozńa ... tylko te pająki i inne paskudztwa psują sielankę
Też mui się wydaje, że może nie przejść ten zasiłek tysiak dla wszystkich przez rok za urodzenie dziecka, jak teraz nie ma tysiaka dla wszystkich na becikowe, tylko obostrzenia dochodowe wprowadzili
Też mui się wydaje, że może nie przejść ten zasiłek tysiak dla wszystkich przez rok za urodzenie dziecka, jak teraz nie ma tysiaka dla wszystkich na becikowe, tylko obostrzenia dochodowe wprowadzili
jenn200818
Tak samo sytuacja wygląda w Norwegii, tam jest bardzo dobry socjal bo rodzi się mało dzieci.. No ale oni też inaczej zarabiają.
MommyTigger
Dopiero siadłam z tyłkiem Jem kolację, idę się kąpać i czekam na małża i masaż.
Kupiłam wiesiołek-jak mam brać? Herbatki z liści malin nie dostałam, jutro podjadę z rana do zielarskiego. Herbatkę jak pić? Te magiczne specyfiki to na skurcze czy na co konkretnie mają wpływać?
Sprite ja od 4-6 miesiąca bardzo źle widziałam, mam wadę dodatokwo wzroku ale nie dużą a musiałam co rusz jeżdzić, po zmroku, wieczorem to dramat był. 2 razy mi się zdarzyło, że jeszcze trochę a bym normalnie usnęła za kierownicą
Kupiłam wiesiołek-jak mam brać? Herbatki z liści malin nie dostałam, jutro podjadę z rana do zielarskiego. Herbatkę jak pić? Te magiczne specyfiki to na skurcze czy na co konkretnie mają wpływać?
Sprite ja od 4-6 miesiąca bardzo źle widziałam, mam wadę dodatokwo wzroku ale nie dużą a musiałam co rusz jeżdzić, po zmroku, wieczorem to dramat był. 2 razy mi się zdarzyło, że jeszcze trochę a bym normalnie usnęła za kierownicą
Ostatnia edycja:
reklama
Doggi, ja w okularach, ale mój wzrok na szczęście się nie pogorszył. mam nadzieję, że podczas porodu też go szlag nie trafi ;-)
LayDeek, no właśnie prawie mi sie zasnęło, jak do Twojego miasta jechałam . nudne macie te Tychy hahahaha ;-);-);-). ale to był szybki wyjazd, bo tylko do obi, więc nawet Ci nie pisałam.
też mi się wydaje, że to nie przejdzie.
LayDeek, no właśnie prawie mi sie zasnęło, jak do Twojego miasta jechałam . nudne macie te Tychy hahahaha ;-);-);-). ale to był szybki wyjazd, bo tylko do obi, więc nawet Ci nie pisałam.
też mi się wydaje, że to nie przejdzie.