reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Doggi ja po cc szybko do siebie dochodziłam. Po pierwszej wstałam dopiero po 2 dniach, ale to z innych przyczyn, a po drugiej jeszcze tego samego dnia jak już znieczulenie zeszło.
Fakt, że plecy bolą, brzuch ciągnie, ale da się przeżyć.
Tylko wiesz ja masochistka jestem i mi żaden ból nie straszny :p

reklama
mnie blizna po cc bolała w czasie miesiączki jeszcze kilka lat,przez zrosty :-ppóźniej szczęśliwie minęło
niby przy każdym cc zrosty wycinają,daja antybiotyk,żeby nowe się nie zrobiły,ale gin twierdzi,że to mało prawdopodobne,aby nie powstały

Alecta mi w sumie ból tez nie straszny (w końcu przez te 9 miesiącu namiętnie zaprawiam się w boju :p) ale jak kolano miałam robione to teść w szoku był bo ja ekspresowo doszłam do siebie od zabiegu do samodzielnego chodzenia 2 miesiące minęły czyli około 1,5 miesiąca szybciej niż normalnie :) i teściu i zarazem mój ortopeda bardzo chwalił mnie za yo :))
Tylko że ja też nie miałam czasu na rozczulanie bo ola miała 2 latka i potrzebowała mnie

Bada no właśnie ktoś mówił o tych zrostach ze dziadostwo straszne

Sprite jak masz skończone 30tc to lecisz 31 :)

Nulini a Tobie w pierwszej ciąży czop nie odszedł?

No coś Ty :-D Mnie nawet wody nie odeszły, przebijali mi pęcherz :-D

Doggi, ja jak widzę Jusis to mam odruch wymiotny!!! Ech, zazdroszczę troskliwości męża :-:)-:)-(

Nie pojechałam do lumpa, szkoda mi kasy.
Muszę pomyć podłogi i poodkurzać, żeby na weekend Potwory miały czysto, ale taaaaaaaaaaaaak mi się nie chce :-(

Nulini, znowu przypominam, ze dziś PIĄTEK!, więc proszę się nie lenić tylko brać za szmatę i mopa! :-p:-p
ja mam posprzątane, bo wczoraj o 21 chłop mi sprzątał (za to, że dziś, jutro i w niedziele go nie ma) :-D

Doggi ja po cc doszłam bardzo szybko. Po 2 tygodniach zapomniałam o cc. Ze szpitala wypuścili mnie w 4 dobie. Na początku chodziłam zgięta i ciężko było z kichaniem i wstawaniem z łóżka. Mam maleńką bliznę i żadnych zrostów nie mam a przynajmniej nic nie czuję :) Mam nadzieję, że kolejne cc też pójdzie tak bezproblemowo.

Nulini mi część czopa odeszła 2 tygodnie przed porodem a reszta przy odejściu wód. Co do podłóg to też muszę umyć ale mi się nie chce... :))))

Co do Jusis to też mam na nią alergię :))))

Help...nie mam kompletnie wizji na dzisiejszy obiad. Ostatnio były krokiety z kapuchą i ryba...zawsze najgorzej jest z Michałem bo facet to facet, czymś się najeść musi.

Sama już nie wiem czy chcę myśleć o porodzie czy nie. Nie wiem co lepsze. Miało być tak pięknie, przed porodem miałam już 3 cm rozwarcia, ale młody źle wszedł w kanał rodny i nie mógł wyjść. Urodził się z mega siniakiem na czole....

sprite, no wieeeem, cały tydzień się lenię, ale ja tak nienawidzę sprzątać nooo :-( Szkoda, że pomoc mojego ogranicza się do umycia kibla :-(

AZA, no to łączmy się w bólu i cierpieniu :-( Podłogi - umyjcie się same!

reklama
Bada jak ł chrapie to go budze i mowie ze ma sie ogarnac bo sam nie jest :p

Doggi u nas tez 4doby z tego co polozna mowila

Nulini ja tez chcialam dais jechac ale nie mam po co w inie zawitac
Jutro kumpla na pkp bedziemy odwozic to sobie podjade do lumpka
Moze bedzie keszcze ten kombinezonik :-)
Chyba ze juz nic ciekawego nie bedzie bo dostawa w pon byla :-(

Ja podlog nie myje po ostatnim bolu brzucha po spacerze
Juz bardzo odczuwam to ze porod coraz blizej
Wiec o podlogi poprosze dzis Ł jak wroci

Nulini kibel to juz zawsze cos
Ja ostatnio szkoliłam ł ze na pustej rolce od papieru juz nowy papier toaletowy nie wyrosnie
Zaczal zmieniac ale puste rolki ustawia za sedesem zamiast wyrzucic
A ja menda zamiast wywalic to czekalam na niego, wzielam go za raczke i zaprowadzilam do wc by sam to zrobil ;-)
Normalnie czuje sie momemtami jakbym juz miala jedno dziecko;-)

Do góry