reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Normalnie wdychają jak przy każdej innej inhalacji za pomocą maseczki, którą sobie przytrzymuja przy twarzy.
Już chyba bardziej szczegółowo tego nie opiszę chyba, że pójdę zdjęcie zrobić.

reklama
Czyli mówimy o dwóch różnych inhalatorach. Inhalatory, które nadają się do podania leków nie znajdą zastosowania przy inhalacji olejków i vice versa. Chyba, że sąsiadka ma możliwość przy takim inhalatorze zmian parametrów żeby połączyć te dwie inhalacje. Inhalator tworzy aerozol. Im mniejsze tworzy czayeczki tym dalej lek dociera do płuc i tym bardziej inhalacja jest skuteczna. Natomiast inhalacja olejków ogranicza się do górnych dróg oddechowych bo mają działanie drazniaace a w dużych stezeniach szkodliwe. Mogą też spowodować skurcz oskrzeli.

Może wiec sa inhalatory 2in1 :-) po co siedzieć nad miednicą przy wdychaniu do górnych dróg jak można z maseczką

Femme no serio ;-) czasem mam ochote zabrac tam niektorych na wakacje ;-) noo sprawa dziadka Ł trwa juz np3 lata.teraz czeka na wyznaczenie terminu rozprawy. Niestety czeka sie dlugo ale ja uwazam ze dla samej zasady warto walczyc. Inaczej wszyscy czuja sie bezkarni
Co do lapka to tyle dobrze ze naprawe wrzucimy w koszty firmy. Ale to i tak niewiele dla nas, bo siano dac trzeba

Emilchen ja wyczytalam ze do inhalatora nie powinno dawac sie zadnych olejkow bo zapychaja dziurki. Jedynie sol fizjologoczna. Babka w aptece tez mi tak mowila. Ile w tym prawdy nie wiem

Alecta haha :-D Ł mi mowil ze tez tak robilam. Spie rozwalona na calym lozku, on mnie wybudza troszke i prosi bym sie posunela a ja na to potrafie glowe czy reke o 3cm wziac :-D

Ogolnie chu.jowo mi. Chcialam zrobic zakupy dla Roberta, mam wrazenie ze to wszystkie jakies dziwne i blee. Nic mi sie nie podoba i nie pod katem wygladu tylko mam wrazenie ze wszystko jakies gowniane i hie bede zadowolona. Ehh... no i nikt nie ma "wszystkiego". Wkurzylam sie i tyle :-\

Szczerze to nie chce mi się drążyć tego tematu, bo dla mnie ta dyskusja do nikąd nie prowadzi.
Ma to ma i tyle, a skoro go używa to chyba raczej wie jak.

Kurcze młoda mi tak kaszle ale tylko w nocy. W dzień nic, spokój. Lekarka mówi że wszystko ok i nic nie słyszy. Załamka, nie wiem co z tym zrobić:(

U znajomej było podobnie z córką. Okazało się ze był to kaszel "poprzeziebieniowy" i lekarz zalecila wtedy bioaron c. W tym przypadku zadziałał :)

reklama
Do góry