reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

alecta mi troszkę pomagał septolete w sprayu, wyszczypalo zdrowo i na chwilę ulga ze zdążyłam zjeść kasze manna (od stycznia do kwietnia cały czas bolało mnie gardło a jak zaszłam nagle przeszło nie wiem dlaczego, ale nie narzekam)

reklama
Dogi to nie pijesz kawy? Ja piję codziennie rano, słabiutką, tak pół kubka kawy, pół mleka, ale nie wyobrażam sobie dnia bez kawy.

Dziewczyny, a bierzecie jakieś witaminy? oprócz foliku?

Ja biore Falvit Mama. One mają tyle samo lwasu foliowego co Folik więc jego już dodatkowo nie biorę.

Co do kawy to ja bym bez niej żyć nie umiała. 2 dziennie z mlekiem muszę wypić.

jezyk nie piję nic a nic kawy i teraz mam zjazd kawowy! Piłam po 3-4 kawy dziennie i to nie dlatego żeby się obudzić po prostu kocham smak kawy ale będąc w ciąży z Olą nie piłam i żyłam wiec teraz tez mam takie postanowienie, ale dziś mam kryzys ;(
Co do witamin, to jeszcze za czasów Oli w brzuszku lekarka powiedziała ze jeśli wyniki krwi, moczu i wszelakie są dobre to nie mam się faszerowac żadnymi witaminami-suplementami bo od nich dzieci rosną do mienatiralnych rozmiarów wiec nic mię brałam, starałam się dostarczać wszystko co potrzebne w posiłkach i Ola urodziła się zdrowiusienka i miała 53cm i ważyła 3100 :)

No kwas foliowy też biorę.
Staram się oszczędzać, bo dwie poprzednie ciąże miałam zagrożone, na podtrzymaniu od 4 miesiąca, do tego jedno poronienie. Martwię się, bo nie mogę sobie pozwolić na leżenie przy dwójce dzieci. Tego chyba się najbardziej obawiam. Ale dobre przeczucia mnie nie opuszczają, więc... jakoś to będzie:-)

jezyk pozytywne myślenie to podstawa :)

A tak z innej beczki jak długo dziewczęta, starałyście się z waszymi chłopami o berbecie?

alecta nam właśnie też po 1,5 miesiąca i pewnie tylko dlatego tak "późno" bo zaczęliśmy się starać juz po owu ;) za pierwszym razem zaszłam w ciążę biorąc tabletki anty!!
A pytam bo wszyscy się dziwią ze tak szybko poszło, bo kuzyn mojego T z żoną starają się odvdwoch lat i nic a oboje niby zdrowi

reklama
Hej;)
My już po wizycie u lekarza;) Serduszko bije, termin na 6 stycznia.

My staraliśmy się trzy lata, w tym czasie jedna ciąża poroniona. Na koniec już mieliśmy odpuścić, wyluzowaliśmy i dwa dni po 4. rocznicy ślubu urodził się Filip. A teraz za pierwszym razem się udało;)

Do góry