reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

Ja w sumie się nie orientuję o co chodzi z tymi pakietami?? U nas to w ogóle niepopularne musi być, nikt nie ma żadnych pakietów... może dlatego, że do dużego miasta daleko?? Czy Wy dziewczyny macie to indywidualnie wykupione czy w pracy? No ciemna jestem w temacie, a widzę, że akurat mnie by się taki pakiet przydał :-p

reklama
Ja mialam pakiet z pracy i placilam cos 50zl miesiecznie. Można sobie wykupić indywidualnie, ale stawka jest na pewno dużo większa. Gdyby mój gin nadal przyjmował w luxmedzie pewnie bym wykupila, ale niestety już go tam nie ma...

nie znam was od początku, więc nie wiem czemu musicie wykonywać tyle różnych badań jak emilchen (rozumiem, że coś z tarczycą?) czy elutka genetyczne? tylko modlić się o zdrowie, ach...

emilchen grupa krwi ważna. Ja mam -, a mąż + i mieliśmy konflikt krwi więc musiałam robić w ciąży badania przeciwciał i dostałam też zastrzyk z immunoglobuliny anty-d.

Kasiekz tak genetyczne robiłam :-) myślałam, że się msluszek ujawni a tu muszę jeszcze zaczekać ;-) ja robiłam właściwie tylko te co trzeba, ale że brałam skierowanie od internisty to nie wszystkie były na nfz...a do gina chodzę prywatnie bo mam sprawdzonego- prowadził moją pierwszą ciążę

Hello,

Dziś z rana zaczęłam Was nadrabiać i skończylam dopiero teraz- w międzyczasie byłam w pracy:-D...
Normalnie podziwiam te, które mają dzieci, dużo pracy w pracy i jeszcze czas na BB. Ja mimo logistycznego wykształcenia nie ogarniam...;-)

nebulizator mąż kupił w aptece... wyceniony był na 120 zł a mój Sz.P mąż stargował na 99 i jeszcze wydębił od kobietki gratis mgiełkę solankową
ale to on już taki jest gdzie czegoś nie kupuje zawsze pyta o promocje i gratisy... nawet jak kupuje kapcie to się targuje ;-)

Mój jakby mógł to by się o chleb targował:-D Na początku jak go poznałam to się wstydziłam z nim na targ chodzić:dry: teraz mnie nie rusza...

Zaznaczyłam tyle postów a tylko jeden został.... Ech i narobiłyście mi ochoty na pierogi ruskie...

Emilchen juz kiedys pisalam o pakietach ktore mozesz indywidualnie wykupic :-) ja kiedys mialam ubezpieczenie w mbanku,ale mozna tez w allianz czy innych,pytanie tylko czy w Twojej okolicy lekarze maja podpisane umowy z nimi :-) musialabys sprawdzic :-)
Ja mam z pracy medicover i wszystko mam bezplatnie,ale wiem ze u nas tez wit.D kosztuje 110 zl :-( ale wyniki masz tego samego dnia

mamy małych dzieci. dajecie rade z dźwiganiem? ja nie wyobrażam sobie nie podnieść mojej 2latki do umycia pupy po kupie, wsadzeniu i wyciągnięciu z auta, do wózka na spacerze, czy czasem zwyczajnie na rękach. Waży 11,5kg i niestety, ale trzeba 'targać', biegać za rowerkiem itp. oczywiście jak będę miała giga brzuch to odpadnie ta czynność, ale póki co nie ma wyjścia.

Ja już nie będę się powtarzać odnośnie cen,bo pisalam nieraz że wspolczuje Wam i ceny mnie pozwalają, bo ja płacę tylko co miesiąc za wizytę 50 zł cała reszta za darmo.

reklama
kasiekz u nas od takiego większego targania Filipa jest małżonek, ale faktycznie nie da się nie nosić, zwłaszcza, że to ja z małym siedzę w domu. Teraz mamy problem ze spacerami, bo mieszkamy w bloku gdzie winda jest na półpiętrze, także i tak kawałek trzeba znieść. Zazwyczaj staram się do południa przetrzymać go w domu, on się bawi, ja ogarniam obowiązki, a potem drzemka i wraca mąż i zaczynają się atrakcje;)

Do góry