reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nudzicie się, że aż tyle piszecie?:D

Idę robić ciacho czekoladowe z owocami.

moniaa badanie mam zawsze razem z usg, ale mnie nigdy nic boli;) Jednak nie znoszę tego stresu i ogólnie wizyt ginekologicznych:p

megami mamy identyczną pogodę:/

nieobecna
jak ja cie rozumiem. U nas co ząb to sensacja:/ Zostało jeszcze 1,5:D

jezyk pływałam w morzu i jeziorze w pierwszej ciąży. Teraz w 5-6tyg. byłam w Turcji i również codziennie siedziałam w wodzie;)

emilchen 300zł za mocz i krew? Ja też chodzę do laboratorium prywatnie i zapłaciłam za to 16zł. Nebulizator mam Care Life (krówkę) i jestem bardzo zadowolona. Zero zabawy z wymianą wodą, szorowania itp.

ewi jak robisz tą zupkę, jakiś krem? Ja nie ogarnęłam jeszcze gdzie wy tu wpisujecie swoją wagę:D

jusia zdrówka! Trzymaj się! W ciąży zawsze masz 100%.

żelka
aaaa makaron z sosem kurkowym aaaa!

reklama
kasiek robiłam ogólne bad. moczu a z krwi: morfologię, glukozę, TSH, fT3, fT4, progesteron, grupę krwi, witaminę B12, witaminę D pluc za pobranie 4 zł, razem wyszło dokładnie 297 zł.
Najdroższa witamina D - 110 zł, ale czytałam, że w dużych miastach jest taniej i wyniki na drugi dzień nawet, u nas drożej i trzeba czekać, bez sensu...

A jeszcze czeka mnie w tym tyg 150 wizyta u ginki, 150 wizyta u internistki która mi ustawia poziom leków, badanie krwi w AM za 95 zł w związku z braniem heparyny (muszę robić raz w miesiącu) plus dojazdy do 3miasta i będzie trzeba wykupić leki. Pójdziemy z torbami :no:

Emilchen a nie możesz części zrobić na NFZ? Ja ostatnio poszłam po skierowanie na badania do internisty i tylko za niektóre placilam..tak czy siak wyszło sporo, ale na szczęście tylko na początku jest taka dluga lista badan

Elutka to musiałabym szukać jeszcze trzeciego lekarza... Jestem pod opieką dwóch, prywatnie i inaczej się nie da. Mogłabym do rodzinnego ale to też muszę dojechać 15 km i jeśli nawet mi da skierowanie to na które? na te najtańsze. Te witaminy nie są na pewno refundowane, tak samo jak ta heparyna. Nie opłaca się tym bardziej, że dojazd i jeszcze kogoś fatygować jako kierowcę, a moi wszyscy pracują i też nie wszystkie godziny im pasują...

Na początku jeszcze lepiej było, bo jednorazowo zapłaciłam ponad 700 (też nierefundowane - pod kątem tocznia, immunologiczne), potem 300, potem takie mniejsze kwoty i teraz znowu 300. Podejrzewam, że taki pakiet będę robić tak co 2 miesiące. No ale np. grupa krwi mi odpadnie już ;)

Ostatnia edycja:
emilchen no ładne sumy... :szok: niestety trzeba mieć kasę, żeby "chorować". W ciąży to samo. Jak wszystko ok, to luz blues, ale jak są problemy to masakra :no:
Ja powinnam te swoje tarczycowe iść skonsultować, ale tak mi się nie chce. Póki co uzupełniam niedobory :-D

Mam dziś takiego L E N I A, że szok. Dziecko nakarmione, ale dla siebie i męża zrobić obiadu mi się nie chce :baffled: Dobrze, że chociaż rosół mam z wczoraj :-)

Megami, ja od 14 łapię ciągle drzemki, ledwo żyję w tą pogodę :baffled:

I w ogóle w sobotę wieczorem i wczoraj wieczorem miałam jakby zaczątki zgagi :crazy:
Lekkie palenie w przełyku, na szczęście się nie rozwijało, już się boję, bo z Tosią zgagę miałam cały czas, bleee...

hej padam na cyce od 11 na mieście jakieś 30min temu wróciłam jeszcze nie kupiłam nic na obiad ... mój będzie zły :dry: ale byłam w dwóch sklepach i kurde takie brzydkie piersi że nie mogłam ich wziąć :dry:

Najwięcej mi zeszło w salonie orange 2,5h :no::wściekła/y: wyobrażacie to sobie ? tytle czasu nienormalne to .... no i mam do sprzedana Nokie Lumie 630 może któraś by chciała ?:-D

Ja inhalator mam z lidla ;-) i też działa póki co ale my rzadko używamy bo nie chorujemy za często więc nie wiem czy jest dobry szczerze mówiąc

EMILCHEN - o matko ile ty wydajesz na badania :szok:

JUSIA - współczuje przygód żołądkowych :baffled:

JEZYK - przyjdź mi też zrobić jak już w transie jesteś :-D zjadłabym naleśnika ale kto mnie z łóżka wyrwie :-p

reklama
Emilchen to faktycznie...masz troszke wiecej tych badań i problem logistyczny. Ja przy pirwszej ciąży miałam pakiet z luxmedu i szczerze mówiąc nue odczulam finansowo...całe prowadzenie ciąży z praktycznie wszystkimi badaniami było w pakiecie. ..a teraz każda wizyta 100-150, na badania już poszło coś 350..usg genetyczne 260...i się zbiera.
Megami też mam dziś lenia strasznego...pogoda jeszcze dobija. .

Do góry