reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

niestety nie nadążam za czytaniem:-(
emilchen 300zł :szok: masakra....

ja na L4 do środy co najmniej wczoraj się zatrułam czymś, w nocy wymiotowałam i miałam straszny ból żołądka....
dziś od rana temperatura podwyższona i tylko na smecta, boję się coś zjeść, że znowu żołądek będzie bolał...

ehhhh słabo... ale trochę poleżakuje chociaż. I jak to teraz jest z L4- jeżeli będę miała od lekarza 1 kontaktu, to będzie 80% czy 100% w związku z ciążą??? Miałyście taki przypadek????

reklama
jusia to zależy co zaznaczył na zwolnieniu jaka kategorię. Doczytaj, masz tam gdzieś opisane. Ja kiedyś miałam od lekarza rodzinnego zwolnienie ciążowe bo zaznaczyłam że jestem w ciąży i dostałam 100%.

Ewi Kazimierzówka/Kalinówka to centy ok. 150/200 zł za metr teraz ... dramat jakiś.
Ale poszukajcie w Głusku i w okolicach może tam się coś taniej uda, fajne działki były w Minkowicach (kolo lasu) - ale tam niejasna sytuacja z odrolnieniem kiedyś była, trzeba by się było w Mełgwi dowiadywać. Ja Ci polecam pojeździć po tych terenach tutaj i poszukać tabliczek sprzedam (ewntualnie pozaczepiać miejscowych czy ktoś nie chce sprzedać, albo sąsiad itd :) wtedy można wyłapać korzystniejszą ofertę ;)
Albo rozejrzeć się za siedliskiem, było do sprzedania 50 arów z domem i zabudowaniami za 300 tyś, tutaj jakoś po drodze jak się jedzie do Piask

Strzasznie mi sie chce jajecznicy z kurkami, albo jakiegoś sosiku kurkowego ... aaaaaaaaaaa aż mi w brzuchu za burczało.
Tak wogóle Ewi babo możesz łazić to kiedy na jakąś herbatkę/kawę się umawiamy ? :)

Żelka ja się wstydzę:) Przez Was! Same chudzielce się tu pokazuję aż się człowiek zdołował. ja taka wielka baba:( Moi rodzice maja dom w Kazimierzówce na dużej działce i tak jakoś nam sie ten region spodobał. Też byśmy tam chcieli. Ale zobaczymy. Teraz takie czasy że każdy zmotoryzowany to nie ma problemu z dojazdem wiec w sumie mogłoby być coś dalej.

Ewi no weź nie żartuj!!! z tym wstydzeniem się. Kazimierzówka i Kalinówka faktycznie ładne tereny, też mi się kiedyś marzyło, ale ceny niestety powalają :crazy:
Jak lubisz Kazimierzówke, to na grila do teściów zapraszamy, wynajmują tam póki co domek i kawałek działki ;)

Żelka w której uliczce wynajmują? Na grilla? Ty chcesz mnie jeszcze utuczyć? haha a poważnie jak będzie ciepło to możemy na grilla się umówić;)

A tak serio to czy ktos tu waży więcej?? Bo jak poczytałam wczoraj brzuszkowe forum to siąść i wyć...

Można ugrilować rybke, warzywka, a mamy z wczoraj cudne przepisy na mięsko i na ostro i łagodnie ale są pyyyyyyszka :))
Tymcio się z Hanią zapoznają :))) tylko się ciepło zrobi, musimy coś koniecznie zorganizować :tak:

agulqa dokladnie a jeszcze dochodzi robota w ogrodzie bo tam tez trzeba podzialac troche. Ja to mieszczuch jestem okropny i moglabym mieszkac w domku ale gdies gdzie jest dobra komunikacja miejska i nie na jakis oplotkach miasta.

no trzeba trzeba, ja do ogrodu mam dwie lewe rece. moge kosic trawe jedynie ;) no i podlac jakies krzaczki, ale przesadzanie i kwiaty to czarna magia dla mnie. chociaz jakbym miala swoje moze by sie cos zmienilo ;) my teraz blok a na wsi i kiepska komunikacja. na szczescie mam prawko i autko wiec jestem niezalezna :) a Ł niech sie martwi ;d

Dziewczynki sporo macie mieszkania. Jakbym miala 70m2 to by mi sie wcale do budowy nie spieszylo. Ale ze mamy 40 teraz to zaczyna nam byc ciasno.

Filipiamama lubelskie takie jest ze ciagle cos. Nasza dzialke prawie rok czasu przekształcali a wszystkie formalnosci to ze 2 lata. W koncu rolnikami zostalismy i siedlisko bedziemy budowac :D

jakbys miala chwile to napisz prosze jak prawnie itp wszystko z tym siedliskiem wyglada bo tez sie nad tym ostro zastanawialam ale nie mam niestety nikogo kto moglby cos podpowiedziec :) bede wdzieczna :)

My też mamy małe mieszkanie - 56 metrów (2 pokoje + salon z aneksem + łazienka + garderoba). Widok z okna.. na las, tory i owce. :) Jakieś 20 metrów od naszego mieszkania płynie mała rzeczka więc na szczęśćie nic nam tutaj nie wybudują i widok za 10 lat będzie taki jak teraz. :)

my z okien mamy plac zabaw a z drugiej strony nasze dzialki rekreacyjne a za nimi jeziorko :) miooodzio to mi sie tam najbardziej podoba :)

agulqa jakie wy macie tam tanie działki. U nas od 100tys. za mały kawałek to tanio!

wiocha 15km od ina, 2tys mieszkancow ;) w tamtym roku mielismy mozliwosc kupic dzialke za 35tys 1000m2 lub za 70tys 3000m2. niestety nie mielismy gotowki a wiedzielismy ze jak wezmiemy kredyt to na dom nie starczy, a na mieszkanie juz nie dostaniemy. co chwile jednak ktos chce sprzedac, duzo jeszcze jest wolnych wiec mysle ze w koncu i nam sie trafi. a i niedaleko sporo innych wiosek wiec tez ok ;)

Dziewczyny czy Wy będąc w ciąży plywalyscie w jeziorze?morzu? Pytam bo ktoś mi kiedyś nagadal że niby nie można bo zarazki,ale nie wiem czy e to wierzyć

ja slyszalam, ze jesli nie ma sie sklonnosci do grzybicy i innych roznych to mozna. ja poki co nie bylam ani na basenie ani w jeziorku. pewnie gdyby nie krwiak to bym zaliczyla i jedno i drugie

My naszą działkę 1000 m kupiliśmy kilka lat temu za 20 tys., to chyba bardzo tanio...

bardzo tanio ale kiedys takie ceny byly. :)
ja na L4 do środy co najmniej wczoraj się zatrułam czymś, w nocy wymiotowałam i miałam straszny ból żołądka....
dziś od rana temperatura podwyższona i tylko na smecta, boję się coś zjeść, że znowu żołądek będzie bolał...

ehhhh słabo... ale trochę poleżakuje chociaż. I jak to teraz jest z L4- jeżeli będę miała od lekarza 1 kontaktu, to będzie 80% czy 100% w związku z ciążą??? Miałyście taki przypadek????

jeśli b ędzie literka B (ciąża) to 100%

A tak serio to czy ktos tu waży więcej?? Bo jak poczytałam wczoraj brzuszkowe forum to siąść i wyć...

ja raczej do chudzinek nie naleze. za wysoka tez nie jestem, wiec nie masz co wyć ;)

u nas tez dzis leje. glowa peka juz od tej pogody. amol troche pomaga, ale nie na 100%

jezyk, ja w ciąży pływałam wszędzie, za bardzo kocham wodę, żeby sobie odmówić w lato :-D

emilchen
, ja mam Medel Family, sprawdza się rewelacyjnie :tak:

Ewi, ja ważę więcej :-D

U mnie od wieczora leje, bez przerwy, Młoda ma już wakacje i ją nosi :baffled:

Grzybów nie cierpię, w życiu do ryja nie wezmę, śmierdzą mi pod każdą postacią poza w lesie, ale jesienią z lasu nie wychodzę, znam się na grzybach bardzo dobrze, uwielbiam zbierać i to u nas rodzinne :-D

U gina mam już kartę ciąży, pierwsze zdjęcie z USG, zmierzone ciśnienie (ale to akurat wiadomka, że 120/80...) i zważona, ech, 0,5kg więcej, niż waga w domu pokazuje, kto by pomyślał, że kromka chleba na śniadanie waży 0,5kg :-D

reklama
Witam się ponownie po baaardzo długiej przerwie...dziewczyny nie jestem Was w stanie nadrobić, postaram się być już na bieżąco...młody jest bardzo absorbującym dzieciaczkiem i często nie daje mi nic zrobić na lapku :)
Co do nebulizatorów my coś takiego tylko z samymi maseczkami: Inhalator Nebulizator PHILIPS Respironics Family (4339190195) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Sprawdza się super zarówno u młodego i u nas. Każdemu polecam coś takiego mieć w domu, dzięki niemu obyło się bez antybiotyku.

Pozdrawiam z wyjątkowo dziś deszczowego Grodu Kraka:)

Do góry