reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

reklama
Nie mam na nic czasu:( niby nic nie robię a żeby wejść na forum to po 22 dopiero mogę. W dzień z młodą siedzę to ona nie da usiąść przy kompie tylko sama chce tu coś robić to wolę go wyłączyć. Czasami zajmie się bajką to trochę posiedzę. Dzisiaj z koleżanką z lo się spotkałam. Młoda tak dała popalić ze myślałam że nie wrócę do domu. Potem spotkanie i innymi koleżankami z lo. W międzyczasie jeszcze do ciucha poszłam i znalazłam spodnie ciążowe 3/4 za 18zł z metką. A miałam jutro do HM jechać. Zakup z głowy;) i kasa w kieszeni. I tak dzień zleciał. Trzeba było Was nadrobić i 22;)

Dzień dobry z rana w sobotę... Mój małż wpadł na pomysł dzwonienia przed 5 rano do znajomych w US i mnie obudził :wściekła/y:

Nie wiem jak wy dajecie radę tyle pisać w ciągu dnia. Mój młody z piernika nie ma w planach dać mi posiedzieć na necie:-(

Ja też rodziłam cesarką. Nie było wyjścia. Po wszystkim położna (znajoma polożna) mi powiedziała, że urodzić SN bym urodziła ale zapewne z kiepskim skutkiem dla dziecka, bo podczas CC się okazało, że co prawda mam szeroką miednicę ale bardzo wąską... Poza tym młody był obkręcony pępowiną i nikt tego nie wyłapał wcześniej:confused2:... Teraz przyjdzie mi rodzić w tym samym szpitalu (bo tu tylko jeden jest) więc wolę by mnie pocięli od razu, bez męczarni prób porodu SN.

Bada.M- ja mam taką sokowirówkę, ale w kolorze różowym :-) Chwalę sobie ale... miąższ mógłby być troszkę bardziej suchy po odwirowaniu. Moja mama miała taką PRL-owską sokowirówkę i ona lepiej odwirowywała- tylko takie mam porównanie, nie mam pojęcia jak odwirowywują inne sokowirówki na rynku. Ogólnie jestem zadowolona, mój syn również.
Tak w ogóle to dentystka pozwoliła mi dawać młodemu tylko samodzielnie zrobiony sok. Sklepowe zakazane więc same plusy :cool:

Hey, ja jeszcze w łóżku ;) Zaraz jednak trzeba wstać no jadę do mamy. Jak nie będzie padało to chciałabym później pojechać z młodym do parku bo są jakieś atrakcje dla dzieci.

Dzień dobry z rana!:) Ja tylko na chwilę bo dziś intensywny dzień a jeszcze sernik z jagodami na niedzielę trzeba upiec. :) ja mam najtańsza na rynku sokowirowke z zelmera - nie narzekam. Dla mnie kuchnia nie istnieje bez sokowirowki, parowara, blendera i przesiewacza do mąki ;)

Nieobecna sernik z jagodami :-o <3

Pół nocy nie przespane :-/ to sama się budzilam to kot pod kołdrę się wciskal a na koniec Nina przyszła bo miała koszmar :-/

U nas dzisiaj tez atrakcje koncerty itp na przywitanie lata mam nadzieje ze lepiej się zacznę czuć bo póki co gardło żyć nie daje i ból głowy :-(

nieobecna, ja bardzo dużo piekę, bo uwielbiam, ale przesiewacza do mąki nie mam, chyba muszę kupić, chociaż i bez tego mi ciasta wychodzą :-D

Obudziłam się dziś o 6.45, pospałam jeszcze niespełna godzinę i po 8 zwlekłam się z łóżka, bo już mnie głowa zaczynała boleć od gnicia...

Oczywiście u mnie po słońcu już nie ma śladu, więc pewnie czeka nas siedzenie w domu
CNnkeiPkTS6EmNi4GeKGDUIWZogEIWLmX7teDcqJbNDrn5w6N1LWQQjExY50CP8FBAA7

Dzisiaj robię tort czekoladowy z masą waniliową, bo mi się chce słodkiego
wsQoQJBSAwgMtHLCkA02ykMMDE7jgBgO1MFCACxM8MIAABzigjA0JQCAAC1kMoMEDlEwQwgTGPKDBACwIAEECNizTwxQdlIQAHT4cZUoDEfiwCAIAdDBFDwzJQAMyoIYqqqg0yCBQQAA7

No i trzymajcie kciuki, żeby udało nam się w ten czwartek jechać do Brna, bo się chyba zapłaczę, jak znowu coś wypadnie
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=

U nas piękne słoneczko, Młody już w krótkich spodenkach biega - 26 stopni ma być. :)

Nulini - wyślij kawałek na śląsk! ;) Ja kiedyś też robiłam bez przesiewacza (ciekawe czy to ma jakąś nazwę), ale jednak pulchniejsze ciasta wychodzą po przesianiu mąki.

Właśnie Mąż mi przypomniał, że wczoraj była uroczystość Najśwętszego Serca Pana Jezusa więc była dyspensa i mimo piątku mogłam pożerać męsa ile chciałam - a taką miałam wczoraj ochotę na karczek z grilla! :/

Ale z dobrych wieści - wczoraj Mąż się dowiedział, że prawdopodobnie (na 99%) w sierpniu dostanie premię - 2,5 tys funtó :) Więc... jeśli z ciążą będzie wszystko ok to jedziemy na wakacje :D:D:D i do tego spłacimy długi koledze i mojej siostrze, które wzięliśmy na remont mieszkania gdy kasa z banku się skończyła. :)

p.s. ja też chciałabym poleżeć do 8 w łóżku! :)

Ostatnia edycja:
reklama
Udanej soboty dziewczyny :happy:
Pamka moja mama też miała fajną strarą,bezfirmową i pamiętam smak soków z niej, wczoraj przeczytałam wiele opini o różnych sokowirówkach i powiem Ci ,że konsumenci prawie we wszystkich nażekają na mokre wióry
U nas ciepło 25 stopni,ale słońce się schowało ,chyba na dobre

Do góry