reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Ja bardzo bałam się porodu z mężem. Myślałam właśnie o tym co.piszecie,że straci zainteresowanie mną i sexem. Na szczęście stało się zupełnie odwrotnie.

Słyszalyscie o jakiś tabletkach na wymioty?

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

reklama
Witam :-D

Nulini, no to podobno działa dopingująco na kobietę. Położna pytała, czy chcę dotknąć :laugh2:

nieobecna nie pamiętam czy chciałaś próbować sn po cc, ale takie gadanie to od czapy. Lekarze boją się i w większości przypadków namawiają do kolejnego cc. Jeśli chcesz cc to ok, ale jakbyś jednak chciała próbować, to ja bym jednak to skonsultowała. Pierwsze słyszę, że jak cc po pełnym rozwarciu to potem lepiej też cc :szok: Swoją drogą polecam panią położną (rzeczowo odpowiada na pytania) Dobry poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

No to ładna lista badań. Ja mam owa, mocz, morfologię, odczyn coombsa, tsh i glukozę. Wybieram się też prywatnie na ft3 i ft4, żeby wykluczyć problemy z tarczycą, bo nie czuję się najlepiej ;)

Mama Blogerka o tabletkach słyszałam, ale nie używałam, nie wiem czy skuteczne.

mama blogerka ja nie pomoge, mdlosci mam rzadko i ani razu nie wymiotowalam

mi Ł powiedzial ze logiczne jest to ze rodzaca kobieta nie bedzie w stanie w razie czego klocic sie z lekarzami, wiec musi byc ktos trzezwo myslacy, a ze nie wyobraza sobie by kto inny jego dzidzie pierwszy widzial i przytulal to idzie ze mna ;)

tez boje sie porodu, tym bardziej ze pierwszy i nie wiem czego sie spodziewac :(

Mi lekarz też powiedział, że skoro miałam 2 CC to teraz też będę miała, ale ja strasznie nie chcę. Z resztą skonsultuje to jeszcze z moim wujkiem, który jest ordynatora ginekologii i położnictwa czy faktycznie muszę (jeśli oczywiście blizna jest ok) czy to widzi mi się lekarza. Jak mi nie pozwoli to pojadę rodzić do innego szpitala.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

malinka, u mnie też na sali porodowej był tłok, ale to dlatego, że rodziłam w szpitalu, w którym całe życie babcia pracowała i jak się wieść rozeszła, że rodzi wnuczka pani Gonetowej, to każdy przyleciał popatrzeć :-D A mnie to wisiało :-p Z resztą babcia też ze mną była przy porodzie :-D Ale jej nie mogło zabraknąć ;-)

bada m.
, wydaje mi się, że to chodzi o to, że jak kobieta rodzi sama, to mogą z nią robić co chcą - drzeć się, poganiać, etc., a jak jest mąż, to pilnuje, żeby żonę dobrze traktowali :tak: No i do porodu rodzinnego jest mała salka, a w szpitalu, w którym ja rodziłam, kobiety bez mężów rodziły na takiej wielkiej, wspólnej sali, oddzielone tylko parawanami...

Megami, u mnie to wszystko za szybko poszło, żebym jeszcze dopingu potrzebowała :-D Trzy parte i po wszystkim :-D

agulqa, bać to się będziesz dopiero drugiego porodu :-D

Alecta jak dziecko ma srednie rozmiary i porod fizjologiczny postepuje i blizna ok to ponoc mozna rodzic. Gorzej jak trzeba podac wspomagacze jak oxy, bo ryzyo pekniecia macicy bardzo wzrasta.
Ja nie wiem nawet co to skurcz, prawdopodobnie mam kiepska budowe szyjki i sie nie rozwiera, ale pizyjemy zobaczymy. Byle do stycznia ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Też trochę tego mam. Morfologia, glukoza na czczo, HBsAg, anty HCV, anty HIV, VDRL, TSH i mocz...jeszcze przed ciążą robiłam niektóre badania jak np toksoplazmoza, różyczka

Ja jestem po cesarce poprzedzonej pełnym rozwarciem i już rozmawiałam z moją gin na temat drugiej cesarki. Nic mi nie zagwarantowała, powiedziała, że pierwsze cc nie jest powodem następnego, ale jeśli kobieta nie chce próbować to nikt jej nie zmusza. Tym bardziej, że to było na pełnym rozwarciu. Ale to wszystko zależy od szpitala i lekarzy, u mnie mają akurat takie zasady. Będzie starała się załatwić mi tak, jak chce ale póki co 100% pewności nie ma. A ja już panikuję, bo absolutnie nie chce rodzić sn.:szok:

Dziewczyny jak czytam Wasze wypowiedzi to dziękuję Bogu, że mieszkam na wsi, a miasto w którym jest szpital nie jest wielkim miastem wojewódzkim. Dwójkę dzieci rodziłam sama, nie chciałam porodu rodzinnego, nikt na mnie nie krzyczał, nikt nas nie spędził do jednej sali, nie wiem o czym piszecie, ale błagam nie uogólniajcie, że poród rodzinny jest cacy, a poród ogólny jest be. Bo to nie prawda. Ja wspominam oba porody naprawdę dobrze i niczym nie różniły się od tych w zamkniętych salkach (oczywiście poza obecnością męża), w obydwu lekarze mi naprawdę pomagali, zajęli się i mną i dzieckiem odpowiednio, położne też nie patrzyły kto ja jestem i gdzie rodzę.
To tyle, trochę mnie poniosło, ale... albo lepiej już nic nie piszę :-)

A tak w ogóle to miłego dnia :)
Pogoda zapowiada się super, w końcu bo ten weekend był naprawdę zimny.

Żelka- fajna ta strona z kosmetykami, musze się w nią bardziej wgłębić :)

reklama
Sywi po cc musisz podobno podpisać zgodę na poród sn, więc Cię nie zmuszą.

Bliznę ocenia się pod koniec ciąży więc jest sporo czasu jeszcze, wszystko się okaże. Mam znajomą w Warszawie, która urodziła sn po 2 cc, ale jej zależało, personel był przychylny i udało się. Po 2 cc nikt by jej nie zmusił do sn.
Żelka, racja, oxy po cc unikać jak ognia!
jezyk, co racja to racja, nie ma co generalizować, jak z każdą rzeczą w życiu :-D
Ja z mężem czułam się bezpieczniej, ale czy teraz też się uda, czy będzie opieka do dzieci... No zobaczymy.

Do góry