reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Indi, jakbym czytała o swojej młodej :-D i później jeszcze patrzy beblać w tym co ulała :-p

bada,
ile zębów? :szok::szok::szok: moja ma 2, a reszta to opuchnięte dziąsełka.

Mańka już bardziej raczkuje niż pełza jak do tej pory. A jak raczkuje to próbuje wstać, ale podejrzewam, że bardzo dużo czasu jej jeszcze do chodzenia zostało. Trzeba obniżyć łóżeczko bo już zaczyna w nim wstawać.

Blw też jakoś nie dla mnie. Zwłaszcza, że Mańka nie gryzie, a wszystko ssie...chlebem do tej pory się potrafi dławić także nie daję jedzenia w kawałkach. Jeszcze trochę...:-D

reklama
zuza no różnie bywa, ale jakoś na to nie liczę, bo już tylko 10 dni zostało :-D:rofl2:

indi, Doggi faktycznie niech się lepiej Wasi synkowie nie spotykają bo będzie groźnie :-D

My bez zębów dalej :-) Ludzie moje dziecko jest ze wszystkim do tyłu, nawet z zębami :rofl2: dobrze, że nadrabia urokiem osobistym :-D

Emilchen, syn mojego brata do roku był do tyłu z większością rzeczy. Zero zębów, siedzenia, raczkowania chodzenia (gadać do tej pory nie gada a 3,5 roku) i jak miał 11 miesięcy ruszył z tematem i ogarnął wszystko na raz w miesiąc miał komplet zębów zaczął siadać, wstawać raczkowac i chodzić z dnia na dzień ogarnial wszystko, spokojnie pomału, a twój też wystartuje i przescignie jeszcze wszystkie inne dzieciaki :)

Indi armagjedon by był jak nic :p

Tak,każdy idzie swoim torem ,w swoim tempie :tak:
Chłopcy wrócili właśnie i byli u mojego kuzyna,którego synek jest z 3 stycznia,więc młodszy o 1 dzień od Gniewka i bardzo dużo "gada" a G mało w porównaniu, za to tamten nie siedzi ,a głównie leży (moje dzieci zakochane w Daniel, bo uwielbiają maluchy) tak jak pisze Emilchen ważny jest urok osobisty :-D

Z tymi zębami to chyba tak na rok będzie miał komplet

Ostatnia edycja:
Ja przy Tośce miałam jakąś taką spinkę, żeby się szybko rozwijała, a teraz mi to dynda ;-)
Wiadomo, chciałabym, żeby już chodził, bo jak podkreślam - nie lubię larw - ale to pseudo raczkowanie też mi wystarcza, grunt, że jest mobilny i nie wyje od razu położony na podłodze :-D

Nulini ja przy oli też spina ciągła i podnieta jak coś się udało ;) a teraz niby fajnie ze stachu nie leży kołkiem ale czasem baaaaaaardzo mi tego brakuje żeby go walnąć do kojca a tam cisza i spokój a tak łeb siwy już :p i ja się pytam gdzie ten spokojny myśliciel?????

Co zaaaaaa tyyyyyp, kuźwa synus tatusia i bratanek wujaszka nie mam siły na tego oblecha, bawi się bawi i beknal sobie po obiedzie ale tak że aż Sheldon łeb podniósł co to było i co stachu zrobił tuż po beknięciu? Zaczął się śmiać i podskakiwac na du.pce ewidentnie dumny z siebie.....

To u nas chyba ta duża różnica wieku sprawiła,że cieszę się z wszystkich wyczynów Gniewka :happy: jak by był pierwszy
Przy Mikołaju chyba rzeczywiście mniej i w sumie najmniej pamiętam z jego osiągnięć,przez małą różnice miesza mi się co jeden a co drugi mówił czy robił:tak:

Miłego dnia, nareszcie nie ma upałów :happy:-D

reklama
Witajcie :) Moje dziecku ku mojemu zdziwieniu wstało w łóżeczku przy drabince.:rofl2:
Znów byliśmy na zajęciach, mam jeszcze bardziej podkręcić śrubę i intensywniej ćwiczyć z młodym... Marzę o dniu kiedy wstanę rano i będę mogła zorganizować sobie dzień tak jak chcę , a nie pod ściśle określone godziny ćwiczeń... Może już wkrótce to nastąpi. A i jest i drugi ząbek :-D:-D:-D:-D:-D

Do góry