reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Hej Dziewczyny, jestem z Wami codziennie, ale moje dziecko co noc funduje mi takie jazdy, ze w dzień ledwo żyje; / nie mam innego życia niż ona, chodzi spać koło północy, poczym budzi się na jedzenie i stękanie o 1:00, 2:20, przed 4 o 5 i 6:30 a i jeszcze przed 8......
Z dieta tez mamy problem, albo bleee albo ból brzucha albo problemy z kupa...
Postępy to usiedzieć prosto, pełza mobilnie, głównie do tyłu ...aaaa i spacery opanowane, nie ma problemu, nawet sama zasypia w wózku, a od tygodznia mamy plan dnia ufff
P.s a gdzie reszta mam?

reklama
Susel, to Jagoda z tego samego dnia co moj :) najlepszego!

Mysza, u nas przynajmniej w nocy jest spokoj. Czemu Twoja tak pozno zasypia? Probowalas ja wczesniej klasc?

Ala1.jpg To i ja się pochwale moim półroczniakiem :)))

Indi faktiko miejsce czaderskie :))

Bada Suseł, gratki zacnej wagi na pół roczku :))

U nas rozszerzanie diety idzie bardzo powoli, ale już coś troszkę, mała zaczyna jesć ... uwielbia malinersy :)

Emi, a może się wstrzymaj na chwile z rozszerzaniem jak takie sensacje brzuszkowe, może ukł. pokarmowy D jeszcze niegotowy, na nowe wyzwania?

Załączniki

• Ala1.jpg
    Ala1.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 58
U nas karmienie to jakaś masakra od kilku dni, ja mu łyżeczkę z obiadkiem a on palcem dopycha i grzebie + rozsmarowuje po całej buzi, wyciera w spodnie, bujaczek i wszystko dookoła... Nie wiem o co mu chodzi, ale nie mam już siły, dałam mu dzisiaj miskę z obiadem do ręki, bo już nie wytrzymalam i tak wszystko było uwalone...
Zdjęcie z wczoraj, dzisiaj było jeszcze gorzej, nawet nos sobie zapchał.

Załączniki

• 1437043628814.jpg
    1437043628814.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 44
A co się dziwisz Kasia, mały chce najpierw poznać to co mu dajesz do buzi, podotykać, pobadać, taki wiek, taki etap. Ciekawski, skoro to nie mleczko, to co ta mama mi daje :-D

U nas jeszcze mało systematyczne rozszerzanie. Wrócimy z wyjazdu to kupuję krzesełko i zaczynamy. Póki co tak z doskoku - to banana, chlebka, brokuła, batata, malinkę ;-) I też wszystko rozbabrane haha

Zobacz załącznik 700884

Hej Ala, chcesz gryza za malinkę? :-D

Ostatnia edycja:
chyba tylko ja tak zwlekam z roszerzaniem, ale jak tak patrze na super fotki waszych zajadajacych dzieciaczkow to chyba w ten weekend zaczniemy, musze tylko skoczyc na bazarek po warzywka bo ja chce wprowadzic blw, na balagan chyba juz sie psychicznie nastawilam.

dzis mielismy szczepienie - Tymek nawet nie zajeknal :szok: pielegniarka mowila ze go sobie zostawi zeby innym przyklad dawal :-D wazy 8350g i ma 68cm czyli i waga i wzrost w okolicy 50 centyla. Jak to lekarka powiedziala tlusciutki jak na kp :-D

reklama
Laski, moj jak je np kaszke, to ma ja nawet w oczach ! Mu jak cos np bardzo smakuje, to sie tak rzuca paszcza na lyzke I to zarcie mu czasem do nosa wchodzi, komedia a nie posilek.
Megami, dokladnie tak jak mowisz, dla,dzieci to przede wszystkim poki co poznawanie niwosci I zabawa :)

Do góry