reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Hej Dziewczyny, jestem z Wami codziennie, ale moje dziecko co noc funduje mi takie jazdy, ze w dzień ledwo żyje; / nie mam innego życia niż ona, chodzi spać koło północy, poczym budzi się na jedzenie i stękanie o 1:00, 2:20, przed 4 o 5 i 6:30 a i jeszcze przed 8......
Z dieta tez mamy problem, albo bleee albo ból brzucha albo problemy z kupa...
Postępy to usiedzieć prosto, pełza mobilnie, głównie do tyłu ...aaaa i spacery opanowane, nie ma problemu, nawet sama zasypia w wózku, a od tygodznia mamy plan dnia ufff
P.s a gdzie reszta mam?

reklama
Susel, to Jagoda z tego samego dnia co moj :) najlepszego!

Mysza, u nas przynajmniej w nocy jest spokoj. Czemu Twoja tak pozno zasypia? Probowalas ja wczesniej klasc?

Ala1.jpg To i ja się pochwale moim półroczniakiem :)))

Indi faktiko miejsce czaderskie :))

Bada Suseł, gratki zacnej wagi na pół roczku :))

U nas rozszerzanie diety idzie bardzo powoli, ale już coś troszkę, mała zaczyna jesć ... uwielbia malinersy :)

Emi, a może się wstrzymaj na chwile z rozszerzaniem jak takie sensacje brzuszkowe, może ukł. pokarmowy D jeszcze niegotowy, na nowe wyzwania?

Załączniki

• Ala1.jpg
    Ala1.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 61
U nas karmienie to jakaś masakra od kilku dni, ja mu łyżeczkę z obiadkiem a on palcem dopycha i grzebie + rozsmarowuje po całej buzi, wyciera w spodnie, bujaczek i wszystko dookoła... Nie wiem o co mu chodzi, ale nie mam już siły, dałam mu dzisiaj miskę z obiadem do ręki, bo już nie wytrzymalam i tak wszystko było uwalone...
Zdjęcie z wczoraj, dzisiaj było jeszcze gorzej, nawet nos sobie zapchał.

Załączniki

• 1437043628814.jpg
    1437043628814.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 49
A co się dziwisz Kasia, mały chce najpierw poznać to co mu dajesz do buzi, podotykać, pobadać, taki wiek, taki etap. Ciekawski, skoro to nie mleczko, to co ta mama mi daje :-D

U nas jeszcze mało systematyczne rozszerzanie. Wrócimy z wyjazdu to kupuję krzesełko i zaczynamy. Póki co tak z doskoku - to banana, chlebka, brokuła, batata, malinkę ;-) I też wszystko rozbabrane haha

Zobacz załącznik 700884

Hej Ala, chcesz gryza za malinkę? :-D

Ostatnia edycja:
chyba tylko ja tak zwlekam z roszerzaniem, ale jak tak patrze na super fotki waszych zajadajacych dzieciaczkow to chyba w ten weekend zaczniemy, musze tylko skoczyc na bazarek po warzywka bo ja chce wprowadzic blw, na balagan chyba juz sie psychicznie nastawilam.

dzis mielismy szczepienie - Tymek nawet nie zajeknal :szok: pielegniarka mowila ze go sobie zostawi zeby innym przyklad dawal :-D wazy 8350g i ma 68cm czyli i waga i wzrost w okolicy 50 centyla. Jak to lekarka powiedziala tlusciutki jak na kp :-D

reklama
Laski, moj jak je np kaszke, to ma ja nawet w oczach ! Mu jak cos np bardzo smakuje, to sie tak rzuca paszcza na lyzke I to zarcie mu czasem do nosa wchodzi, komedia a nie posilek.
Megami, dokladnie tak jak mowisz, dla,dzieci to przede wszystkim poki co poznawanie niwosci I zabawa :)

Do góry