reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Susel, no wlasnie jako dodatek, bo I tak za chwile kolacja w postaci butli. Musimy nad tym jeszcze popracowac. Dla mnie zywienie dziecka to poki co kosmos I jeden wielki eksperyment

reklama
Indi według mnie za dużo proponujesz pokarmów innych niż mleko. Na tym etapie to jeszcze nie powinno się zastępować mleka stałymi pokarmami - mleko powinno stanowić główny składnik diety.

U nas wczoraj odkryłam pierwszego ząbka (dolna jedynka), w czwartek mamy szczepienie wreszcie dowiem się ile Tymcio waży i chyba mi go zmierzą :)

Licja, no tak calkiem niemleczne to jest tylko obiad, sniadanie to mleko, tyle ze z dodatkami ( platki, owsianka kaszka itp) albo jogurt.

miłego dnia życzę :happy:

Indi rzeczywiście N ma bogaty jadłospis,może to dobrze,bo mój "tyfus" niczego nie lubi,a jak już to jednorazowo:sorry:
wczoraj byliśmy na zakupach i spotkaliśmy ciocię P i jak odchodziła to Gniewko jej pa-pa zrobił a Ona zachwycona,że półroczny bobas ją żegna, a On tak nieświadomie machał łapką:tak: chociaż tak mu się spodobało,że do Wszystkich w markecie machał

Super Gniewko :-)

Ja za moim nie nadążam... Z oka się spuścić nie da jak jest na podłodze plus szalejące siostry nie dodają sytuacji bezpieczeństwa... :confused2:;-)

Ostatnia edycja:
indi dla mnie rozszerzanie diety to też kosmos... tym bardziej, że u nas nie ma stałych pór czegokolwiek... jest cyc na żądanie, a przy tym drzemka. Jak na razie daję dziennie tylko 1-2 produkty ale minimalne ilości np. wczoraj po raz pierwszy brokuł blw i banan też blw. Coś tam połknął więc smaki poznał i do żołądka też coś wpadło no ale niewiele.:baffled:

Musiałabym coś z glutenem dać, chociaż niby dziecko ma od początku w mleku.

McPearl dokładnie jak mój, jęczy i jęczy, ciągle tylko przy nim trzeba być i to najlepiej na rękach go nosić. Nic nie mogę w domu zrobić.:sorry::confused2:

bada mój też tak macha a ludzie myślą, że już taki mądry hahaha :-D

Megami no ładnie twój zasuwa :tak: a mój po prostu chyba naprawdę jest leniwy, bo jak ma się obrócić i napotka jakąś przeszkodę to z powrotem na plecy i nie ma chęci próbować dalej. Albo jak na brzuchu leży i mu źle to zamiast próbować na plecy to się złości i marudzi, żeby go wziąć, także nie próbuje i przez to tak słabo z tym rozwojem... jak nie będzie ćwiczyć to nie zdobędzie żadnych umiejętności ale weź mu przetłumacz :-D:rofl2:

Niepokoją mnie te biegunki po nowych produktach :-(brokuł miał zapchać, banan też z takich a tu znowu wodniste, smierdzące kupy ehhh

Emi, cos mi sie Wydaje, ze Dominis poprostu pewnego dnia Was zaskoczy I nagle zacznie robic wszystko na raz. Nie martw sie, jeszcze sie w zyciu nastoi I nadchodzi ;)
Co do kup I jedzenia, to kazde dziecko inaczej reaguje. Mojego to chyba wiekszosc rzeczy zapycha, ale on tak od poczatku mial. Kijowa przemianaxmaterii materii, po starym chyba :)

My wlasnie wrocilismy z sensory room. Laski, jak macie okazje gdzies kolo Was z czegos podobnego skorzystac to to jest megafajne. U nas to jest za darmo, tylko trzeba sie zapisac, ale co dziwne nie ma jakis tlumow. Maly sie cieszyl jak swinia w blocie, a teraz zmeczona padl.

Załączniki

• 1436961470854.jpg
    1436961470854.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 51
  • 1436961484104.jpg
    1436961484104.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 51
  • 1436961493706.jpg
    1436961493706.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 45
  • 1436961505514.jpg
    1436961505514.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 46
Emi jak jest taki leniuszek to ćwicz z nim,skłaniaj do ruchu.Indi super miejsce,u nas nie ma takich fajnych atrakcji.by£yśmy na ostatnim szczepieniu,Jagoda waży już 8 kg,kawał z niej baby jest.

reklama
:-)
Emilchen mój taki sam ,cały dzień na rękach albo za ręce bo stoi

Indi super,że macie takie atrakcje,u nas na basen to trzeba 10 km jechać

Suseł dobra waga :happy: a ile ma Jagoda,bo nie masz suwaczka ? G na 6 miesięcy też ważył 8 kg
Całe dopołudnia lało a teraz jak gdyby nic słońce i gorąco
Dziś zapodałam G kaszkę mannę z semoliny o smaku waniliowym z rosmana i jadł aż mu się uszka trzęsły-lubi same produkty mleczne,zresztà to było przepyszne :-D

Do góry