reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Susel, moj mleka chyba tez wystsrczajaco nie pije, wg wytycznych piwinien teraz wypijac OK 600 ml dziennie a Reszta to posilki niemleczne. Jednorazoea nie ma opcji, zeby wypil wiecej niz 120 ml, zdarzylo sie czasami 150, ale baaaardzo rzadko. Tak wiec by wychidzilo 5 x120. U nas to wyglada tak:
6 butla
9 sniadanie
12 butla
15 obiad
17 owoce albo warzywa blw
18.45 butla
Jak sie budzi w nocy OK 4 to butla, a jak nie to dopiero o 6
W miedzyczasie woda.
Nue wiem jak tam wiecej mleka wcisnac

Ja byma dała butle przed owocami blw,przypuszczam żeniewiele zjada a poprzednia butla o 12 wiec długa przerwa...u mnie podobnie tylko ja obiadu nie traktuje jak osobnego posiłku i daje wtedy jeszcze mleko właśnie.

To juz calkiem szalenstwo, ja mojemu do sniadania daje czasem 90 ml zmieszane z platkami, kleikiem czy owsianka, czasami ma jogurt, ale 800 ml na dzien nie wcisne.

No wlasnie on jak zje obiad to juz nie place ze glodny, przez nastwpne 3 godz, wiec mu to chyba zastepuje posilek mleczny. Ale on zjada duzo dosyc, bardziej mu to nawet wychodzi niz mleko, jeszcze tak smiesznie mrucxy przy tym :D

Ja na $niadanie daje tak jak ty kleiku ryżowego.to ja dajemniej obiadku,wg mnie dla naszycj maluchów mleku jednak lepsze i ważniejsze niż obiadek...

Indi ja bym została przy jednym posiłku niemlecznym dziennie póki co. Obiadek albo blw a reszta mleko. I to blw z 30min po butli, żeby smakował sobie a nie zapychał. Takie moje zdanie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry