reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Susel, moj mleka chyba tez wystsrczajaco nie pije, wg wytycznych piwinien teraz wypijac OK 600 ml dziennie a Reszta to posilki niemleczne. Jednorazoea nie ma opcji, zeby wypil wiecej niz 120 ml, zdarzylo sie czasami 150, ale baaaardzo rzadko. Tak wiec by wychidzilo 5 x120. U nas to wyglada tak:
6 butla
9 sniadanie
12 butla
15 obiad
17 owoce albo warzywa blw
18.45 butla
Jak sie budzi w nocy OK 4 to butla, a jak nie to dopiero o 6
W miedzyczasie woda.
Nue wiem jak tam wiecej mleka wcisnac

Ja byma dała butle przed owocami blw,przypuszczam żeniewiele zjada a poprzednia butla o 12 wiec długa przerwa...u mnie podobnie tylko ja obiadu nie traktuje jak osobnego posiłku i daje wtedy jeszcze mleko właśnie.

To juz calkiem szalenstwo, ja mojemu do sniadania daje czasem 90 ml zmieszane z platkami, kleikiem czy owsianka, czasami ma jogurt, ale 800 ml na dzien nie wcisne.

No wlasnie on jak zje obiad to juz nie place ze glodny, przez nastwpne 3 godz, wiec mu to chyba zastepuje posilek mleczny. Ale on zjada duzo dosyc, bardziej mu to nawet wychodzi niz mleko, jeszcze tak smiesznie mrucxy przy tym :D

Ja na $niadanie daje tak jak ty kleiku ryżowego.to ja dajemniej obiadku,wg mnie dla naszycj maluchów mleku jednak lepsze i ważniejsze niż obiadek...

Indi ja bym została przy jednym posiłku niemlecznym dziennie póki co. Obiadek albo blw a reszta mleko. I to blw z 30min po butli, żeby smakował sobie a nie zapychał. Takie moje zdanie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry