reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Lay ja tez musze kupic kolkowa ale dlatego ze nie umiem sama plecaka wiazac a dwa czasem na spacerach mlodego musze na rece i wolalabym w chuste wrzucic choxiaz w takie upaly nienjest to wskazane :/

Indi jak zostaje z nim sama to ciagle wrzeszczy, ale nie placze - wrzeszczy
Ostatnio sasiadka mnie zaczepila ze on yak krzyczy ze ma ochotenprzyjsc go przytulic, a babcia ł co nad nami mieszka jak R placze to mowi ze go szczypie...

Susel moze serio zabki?

Ja jak mlodego wloze do lozeczka to glowke orzy szczebelkach trzhma i sie drze w nieboglosy patrzac czy ktosndo niego idzie ;)
Maly terrorysta

reklama
Dzięki za odpowiedzi ws blw. To ja pewnie też będę na ryneczku kupować, ale jakoś z tym trzymaniem głowy niepewna jestem...

Megami on bierze w rączki, trafia ładnie do buzi gryzakiem, ale motoryka duża nie nadąża za małą...

Wiem, że każde dziecko ma swoje tempo bla bla bla ale mój tu jest jednym z najstarszych dzieciaków a nawet posadzony nie siedzi, głowa mu się kiwa i się przewraca , nie ma mowy o żadnym siadaniu samemu, jak on na brzuch też bardzo leniwie, niby umie ale są dni, że w ogóle się nie obróci i lezy uparcie na tych plecach. z brzucha na plecy nie ma mowy, o obracaniu się wokół własnej osi na brzuchu też nie. Leżąc na brzuchu nie podnosi się na wyprostowanych rękacvh, nawet nie próbuje. ehh zaczyna odrywać kolanka od podłoża jak lezy na brzuchu to chociaż coś.
Dlatego tak się martwię co z tym jedxeniem bo rozumiem czekać pół miesiąca czy miesiąc dłużej a co innego kilka miesięcy, no chyba, że faktycznie będę go sadzać na sobie w pozycji siedząco-leżącej? Bo u nas nie ma widoków na szybkie siadanie.

Emi zobaczysz, dzieci naprawde zaskakują. Jednego dnia nie potrafi a nastepnego nagle hop. Zaczniesz myslec co robic jak juz rzeczywiscie te 2 miechy miną.

Nulini ale z której serii macie? Bo patrze i widzę , że są 3. I te tula fajne i ergo ale ergo kolory dla mnie ma bardziej uniwersalne.

A jakie macie krzesełka do karmienia? Musimy też jakieś już kupić. Mały od rana szaleje ze wstawaniem tzn. unoszeniem się do siedzenia :laugh2:

Megami ale co byś zrobiła na moim miejscu? za 2 tyg konczy 6 miesięcy, dalej tylko mleko mu dawac czy chociaż probowac cokolwiek innego? rozumiem, ze mleko najważniejsze, ze inne produkty to dodatek ale jak będę czekac np. te 2 miesiące to on nawet zadnego nowego smaku nie pozna? to już się pediatra przyczepi a mnie tez to martwi...

Ale dziecko ma czas co najmniejbdo roku, jeszcze się w życiu nasmakuje. Rozszerzanie diety dzieci - zrób to dobrze! | Hafija.pl
Pediatra nie musi wszystkiego wiedzieć a poza tym dziecko jest nasze a nie jego, on może jedynie zalecać a nie nakazać.
No oczywiście jeśli nie jesteś przekonana to możesz bawić się w papki, niekoniecznie słoiczki.
Mój młody niewiele młodszy, też daleko mu do siedzenia. Kręci się co prawda sporo, ale taki wiotki w pozycji nawet polsiedzacej :-)

Młoda długo byla na samej piersi, chyba około 8miesiaca zaczela chetnie jesc to co jej proponowałam. Dostawała wczesniej co nieco to pluła okrutnie, teraz żyje i ma się dobrze :-)

Ostatnia edycja:
Mommy, my mamy kupowane na Aliexpress, więc to niby są chińskie Ergobaby, nie mają serii ;-)
My krzesełko mamy Coneco Galileo :tak:

Ja też się oram żarciem Młodego, ale w inną stronę :-(

Ma niespełna 5 miesięcy i je 4x180ml i 1x210ml i to już z dobre 2 tygodnie tak, a teoretycznie teraz jeszcze powinien jeść 6x150ml...
A jemu czasem i to 180ml jest mało i co ja mam zrobić?
Wiem, że mm łatwo dziecko upaść a tego bym nie chciała :-(

Nulini ale to mniej wiecej dobowo na jedno wychodzi, po prostu je rzadziej a więcej. Nie znam się na mm, ale zeby upasc to chyba kilka dodatkowych porcji musiał by jeść?

Moj je max 12o ml ale za to czesto, co 2/5-3 godz. Teraz raz,dziennie dostaje marchewke, ale potem jeszcze chce mleko. Ostatniej nocy sam siebie z zarciem przeszedl, budzil sie o 2, 3, 5 I potem juz. Na dobre o 7. Nie wiem o co chodzi, ale tak to nie mial juz od urodzenia.

Mommy, my kupilismy krzeselko bloom fresco, czekamy na kuriera, jutro ma byc.

reklama
To ja teraz jak karmie Jadźke moim mlekiem ale z butli to widze ile zjadała.generalnie wypija jakieś 120 ml tak co 3 h i do tego jakieś pół słoiczka jakiego$ warzywka czy owocka.dzisiaj dalej sie bawie w odciąganie bo cyca nie tyka...długo tak nie pociągne,zobaczymy ze 2 dni i jak sie nie zmieni to wygaszam laktacje i przechodze tylko na mm.

Do góry