reklama
Malinka, czasami jest tak, ze te alergie przechidza z wiekiem, trzymam kciuki,zeby sie polepszylo.
Co do wprowadzania pokarmow, to tutaj nie spotkalam sie z takim podzialem, ze jak kp to po 6 miesiacu a jak na mm to wczesniej. W obu przypadkach zaleca sie po 6 miesiacu. Oczywiscie jeden dzieci sa go to we szybciej inne pozniej. Co do gotowosci, to dostalam Ostatnio taka ksiazeczke w baby clinic, gdzie bylo napisane, ze dziecko jest gotowe, kiedy potrafi w miare prosto siedxiec ( nie usiasc, bo z samodzielnym siadaniem roznie bywa. Moj np jak sie go posadzilo to siedzial juz duzo wczesniej, ale sam tak z boczku siada dopiero od tygodnia jakos), potrafi trafiac czyms do ust I nie wypycha jezykiem pokarmu I oczywiscie wykaxuje zainteresowanie jedzeniem.
Ja robie sama, tzn narazie tylko marchewke. Z warzywami nie mam problemy, bo bardzo blisko nas jest farma z zywnoscia organiczna, wiec stamtad kupujemy. Chociaz mysle, ze takie zwykle warzywa tez by go nie zabily
Co do wprowadzania pokarmow, to tutaj nie spotkalam sie z takim podzialem, ze jak kp to po 6 miesiacu a jak na mm to wczesniej. W obu przypadkach zaleca sie po 6 miesiacu. Oczywiscie jeden dzieci sa go to we szybciej inne pozniej. Co do gotowosci, to dostalam Ostatnio taka ksiazeczke w baby clinic, gdzie bylo napisane, ze dziecko jest gotowe, kiedy potrafi w miare prosto siedxiec ( nie usiasc, bo z samodzielnym siadaniem roznie bywa. Moj np jak sie go posadzilo to siedzial juz duzo wczesniej, ale sam tak z boczku siada dopiero od tygodnia jakos), potrafi trafiac czyms do ust I nie wypycha jezykiem pokarmu I oczywiscie wykaxuje zainteresowanie jedzeniem.
Ja robie sama, tzn narazie tylko marchewke. Z warzywami nie mam problemy, bo bardzo blisko nas jest farma z zywnoscia organiczna, wiec stamtad kupujemy. Chociaz mysle, ze takie zwykle warzywa tez by go nie zabily
Przy blw niby dziecko musi siedzieć w miare sztywno żeby sienie zakrztusiło.wczesniej bym nie ryzykowała.a to oznacza późniejsze dawanie stałego pokarmu.musisz sama wybrac co wolisz.ja też nie mam ekologicznego sklepu w okolicy dlatego daje słoiczki.potem może bede gotować ale to jak bedzie wieksza.
MommyTigger
Fanka BB :)
Licja gratulacje
My chrzsciny 11 lipca robimy i już spokój będzie, niestety dość póżno bo na mszy o 17:30
U nas mały wręcz rwie się do siadania, dzisiaj na spacerze głowę, kark, ramiona, łopatki uniosł i to spppoooorooo aż w szoku byłam. Szczepienie odbyło się zgodnie z planem i mamy spokój do stycznia Raczkować chce ale nie może na razie , nie do końca mu to wychodzi no i nie obraca się dalej ale się tym nie przejmuję bo i tak jest dziki
My chrzsciny 11 lipca robimy i już spokój będzie, niestety dość póżno bo na mszy o 17:30
U nas mały wręcz rwie się do siadania, dzisiaj na spacerze głowę, kark, ramiona, łopatki uniosł i to spppoooorooo aż w szoku byłam. Szczepienie odbyło się zgodnie z planem i mamy spokój do stycznia Raczkować chce ale nie może na razie , nie do końca mu to wychodzi no i nie obraca się dalej ale się tym nie przejmuję bo i tak jest dziki
Hejka ;-) my chrzciny mieliśmy robić w tą niedzielę, ale z racji, że chrzestna wylądowała w szpitalu musieliśmy przełożyć... I postanowiliśmy właśnie na 12.07 akurat w rocznicę naszego ślubu ;-) pogoda się zepsuła, ale to i dobrze, bo upał był straszny... A możecie mi doradzić jakieś nosidełko? Spędziłam jakieś 3h na szukaniu i nie znalazłam nic... Kierowalam się szerokością pasa w kroczu i tym jak mocno jest usztywniany na kręgosłupie, ale nic mnie nie urzekło, na przykład nosidełka mt, które są tak strasznie polecane są z kolei dla dzieci, które same siedzą, a ja potrzebuję na już a nie chcę kupować też pierwszego lepszego... Myślałam o womar Eco albo babybjorn Active bodajże, ale chciałabym poznać Wasze opinie...
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
kasia, ale KAŻDE nosidło jest dla dzieci, które już siedzą. Ja i Goferek mamy Ergobaby i obie już nosimy dzieciory, z tym, że nie na długie wycieczki, a na chwilę, np. ugotować obiad czy przejść z samochodu do przychodni. I UWAGA!!! Babybjorn to WISIADŁO!!!
No właśnie chodzi mi o takie, gdzie wloze go na szybko i chociażby szybkie zakupy zrobię albo właśnie obiad... Dobrze wiedzieć, dlatego chciałam się poradzić, bo ja w tym temacie jestem zielona a nie chcę krzywdy zrobić...
Dziewczyny których bobasy mają już ząbki-czy ząbkowanie może powodować że dziecko nie chce jeść?Jagoda od wczoraj niewiele mleka pije,z piersi tylko na noc i rano a w ciągu dnia wrzask i wyrywanie sie.butelki troche zjadła ale raptem 2 raxy po 100 ml.i ma lekką gorączke chociaż to może być od pogody. Zachowije sie normalnie,może troche wiecej śpi...martwie sie tym.jedzeniem bo starsza też ok.5 miesiąca odstawiła sama cyca...
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Kasia, no to ja polecam Ergobaby, zapinasz 3 klamry i wio, dla mnie super rozwiązanie, mąż lubi na plecach nosić no i nóżki są odwiedzione jak w chuscie :-)
reklama
Susel, moj tak mial. W dzien bylo sciganie go z butla, bo sie wyrywal, odwracal glowe I malo co jadl, za to w nocy na spiocha nadrabial. Nie wiem, czy to ma jakis zwiazek z zebami, bo teraz mu sie Horne probuja przebic chyba, a zre za dwoch, nawet jak ja jem, to wyciaga raxzki do lyzki I otwiera paszcze