reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

U nas raz słonko a raz się chmurzy.. Jedziemy zaraz na rehabilitację, ciekawe co dzisiaj powiedzą :-) u nas małemu nie posmakowala zupka jarzynowa a z kolei marchewkę z ziemniakiem wciąga aż się trzęsie :-D no i to nic że podczas karmienia o 2;30 zachciało mu się kupkę i się rozbudził i spał do rana u nas w łóżku :-) i na dodatek mąż zaspał do pracy i musiałam go zawieźć o 5... Dzisiaj znowu padnę o 20.
Miłego, słonecznego dnia ;-)

reklama
Ja dzisiaj by£am nanowym fitnesie-zajecia z dzieckiem w wózku w parku.całkiem fajne,myśle że przy ładnej pogodzie bedziemy chodzicc.z jedzenia u nas hitem jest pasternak,Jagoda tak szeroko otwiera buzieże migdałki widać.zjadła pół słoiczka i zjad£a by wiecej.dzisiaj w nocy była pobudka na jedzenie przed 2 ale dzieli temu rano spała do 8 prawie.

Hej :)

Dziś was trochę podczytam ;)

My dziś kolejne szczepienie zaliczyliśmy i pytałam o rozszerzenie. Więc mamy zacząć od jabłek i za jakiś czas kolejny owoc i póżniej dopiero podawać 2składnikowe słoiczki bo jakby miał na coś alergię to żeby bylo wiadomo na co , pytam o warzywa, bo mi się zawsze wydawało ., że od ,marchewki się zaczyna a ona ze jarzyny za miesiąc.... Te kaszki na dobranoc też mam i z chęcia bym mu podała no ale zaczniemy jutro od czegoś , tylko myślę co podać.... :confused:

A z mlekiem wyglądamy tak-w ciągu dnia 170-200 a na noc 230 pęka :-D Waga 8kg z kawałkiem. Wody wogóle nie chce pić a herbatek nie daję. Jakie kaszki dajecie ja kukurydzianą kupiłam na razie tylko.

Ostatnia edycja:
Nam z kolei lekarka mowila aby zaczynac od warzyw, widac co lekarz ro inna opinia. A jak sie objawiaja alergie, u nas kupy ok ale Emilka znowu zaczela ulewac jak jej wprowadzilam nowe jedzenie.

Moj syn postanowil chyba, ze zostanie sierota. Przeprowadzka sama w sobie jest wykanczahaca, ale przepriwadzka z nim to juz pieklo. Drze sie non stop, jak tylko go zostawie samego to ryk. Mam go juz dosyc serdecznie. Mam dol jakstad na Madagaskar, zaraz sobie strzele w leb. Serio zaczynam sie rozgladac za opuekunka, bo nigdy sie nie przepakujemy.

"Powinno" się zaczynać od warzyw, bo nie są słodkie, a wiadomo, że słodki smak najszybciej uzależnia ;-)
Stąd obawy, że dziecko, które się rozsmakuje w owocach, nie będzie chciało gorzkich warzyw :tak:

U nas po przejściu na mm cudo - Młody nie ulewa (a po moim mleku to aż chlustał :baffled:), a po słoiczkach kupki plastelinki, miodzio :-D
Cycusia jeszcze trochę ciamka rano, ale bardziej dla zabawy, niż jedzenia ;-)

Hej

My czekamy z rozszerzeniem jeszcze min miesisc

Dzis zaliczylismy pierwszy raz basen
Mlody zadowolony

No i siedze jak na szpilkach
Sis w 33tc w szpitalu ze skurczaki porodowymi regularnymi
Ma kroplowe i zastrzyki na wstrzymanie porodu
Trzymajcie kciuki by bylo wszystko ok

Nulini nasza położna stwierdziła , że te owoce i tak nie są słodkie więc , że bez obaw no i uzasadniła rozszerzanie diety od jabłuszka tym, że na problemy z brzuchem pomaga i rozlużnia kupy... a to ostatnie jest najmniej pożądanym efektem u nas bo kupska i tak lejące....

Agulqa a gdzie byliście, są już zajęcia?

Aha i u nas po odbiciu mały ulewa , wcześniej tego nie było(tzn. od miesiąca tak jest).... :confused2:

reklama
Do góry