reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

U nas raz słonko a raz się chmurzy.. Jedziemy zaraz na rehabilitację, ciekawe co dzisiaj powiedzą :-) u nas małemu nie posmakowala zupka jarzynowa a z kolei marchewkę z ziemniakiem wciąga aż się trzęsie :-D no i to nic że podczas karmienia o 2;30 zachciało mu się kupkę i się rozbudził i spał do rana u nas w łóżku :-) i na dodatek mąż zaspał do pracy i musiałam go zawieźć o 5... Dzisiaj znowu padnę o 20.
Miłego, słonecznego dnia ;-)

reklama
Ja dzisiaj by£am nanowym fitnesie-zajecia z dzieckiem w wózku w parku.całkiem fajne,myśle że przy ładnej pogodzie bedziemy chodzicc.z jedzenia u nas hitem jest pasternak,Jagoda tak szeroko otwiera buzieże migdałki widać.zjadła pół słoiczka i zjad£a by wiecej.dzisiaj w nocy była pobudka na jedzenie przed 2 ale dzieli temu rano spała do 8 prawie.

Hej :)

Dziś was trochę podczytam ;)

My dziś kolejne szczepienie zaliczyliśmy i pytałam o rozszerzenie. Więc mamy zacząć od jabłek i za jakiś czas kolejny owoc i póżniej dopiero podawać 2składnikowe słoiczki bo jakby miał na coś alergię to żeby bylo wiadomo na co , pytam o warzywa, bo mi się zawsze wydawało ., że od ,marchewki się zaczyna a ona ze jarzyny za miesiąc.... Te kaszki na dobranoc też mam i z chęcia bym mu podała no ale zaczniemy jutro od czegoś , tylko myślę co podać.... :confused:

A z mlekiem wyglądamy tak-w ciągu dnia 170-200 a na noc 230 pęka :-D Waga 8kg z kawałkiem. Wody wogóle nie chce pić a herbatek nie daję. Jakie kaszki dajecie ja kukurydzianą kupiłam na razie tylko.

Ostatnia edycja:
Nam z kolei lekarka mowila aby zaczynac od warzyw, widac co lekarz ro inna opinia. A jak sie objawiaja alergie, u nas kupy ok ale Emilka znowu zaczela ulewac jak jej wprowadzilam nowe jedzenie.

Moj syn postanowil chyba, ze zostanie sierota. Przeprowadzka sama w sobie jest wykanczahaca, ale przepriwadzka z nim to juz pieklo. Drze sie non stop, jak tylko go zostawie samego to ryk. Mam go juz dosyc serdecznie. Mam dol jakstad na Madagaskar, zaraz sobie strzele w leb. Serio zaczynam sie rozgladac za opuekunka, bo nigdy sie nie przepakujemy.

"Powinno" się zaczynać od warzyw, bo nie są słodkie, a wiadomo, że słodki smak najszybciej uzależnia ;-)
Stąd obawy, że dziecko, które się rozsmakuje w owocach, nie będzie chciało gorzkich warzyw :tak:

U nas po przejściu na mm cudo - Młody nie ulewa (a po moim mleku to aż chlustał :baffled:), a po słoiczkach kupki plastelinki, miodzio :-D
Cycusia jeszcze trochę ciamka rano, ale bardziej dla zabawy, niż jedzenia ;-)

Hej

My czekamy z rozszerzeniem jeszcze min miesisc

Dzis zaliczylismy pierwszy raz basen
Mlody zadowolony

No i siedze jak na szpilkach
Sis w 33tc w szpitalu ze skurczaki porodowymi regularnymi
Ma kroplowe i zastrzyki na wstrzymanie porodu
Trzymajcie kciuki by bylo wszystko ok

Nulini nasza położna stwierdziła , że te owoce i tak nie są słodkie więc , że bez obaw no i uzasadniła rozszerzanie diety od jabłuszka tym, że na problemy z brzuchem pomaga i rozlużnia kupy... a to ostatnie jest najmniej pożądanym efektem u nas bo kupska i tak lejące....

Agulqa a gdzie byliście, są już zajęcia?

Aha i u nas po odbiciu mały ulewa , wcześniej tego nie było(tzn. od miesiąca tak jest).... :confused2:

reklama
Do góry