reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Mysza mój stachu urodził się z waga prawie 3300 a teraz waży 5800. Też się baliśmy że niedozywiony ale miał wszystkie badania w tym kierunku i jest wszystko super po prostu tak już ma. A je bardzo dużo ostatnio i to nie kp tylko mm bo mój pokarm jest biedny (o czym już pisałam kiedyś ale u mnie to wynik choroby) nie stresuj się. Nadrobi a może tak jak stachu taka już po prostu jest. Mnie się w głowie nie mieściło to tym bardziej że Ola była mały pulpet urodziła się chudzina a z tyg na tydzień robiła się coraz większym pulpetem a stachu zupełne przeciwieństwo, czasem wydaje mi się że po porodzie miał więcej ciałka nuż teraz.

reklama
Mysza, nie stresuj sie. Wszystko bedzie dobrze. Lila poje troche mm i zaraz waga pójdzie w gore.
Kupiliśmy młodej fotelik do karmienia - chicco polly magic 3w1. Jest o tyle fajny, ze ma funkcje lezaczka z pałąkiem do zabawy. Także uzywac go mozna juz teraz :-)
Słoiczek z kaszka z herbatnikami... Nie boicie sie podawac tego słoiczka? On zawiera w sobie gluten. Jak to w ogole jest z tym glutenem? Od kiedy mozna próbować podawać?

Ja ze słoiczków to tylko warzywa na razie,nawet owoców jeszcze nie było...co do glutenu to nie pamietam ale chyba jakoś po 6-7 miesiącu można próbować.ja dodawałam do zupki małej jakoś po łyżeczce.

Lay wg zalecen nowych to nalezy do decyzji matki kiedy poda i w jaki sposob. Udowodnili ze ekspozycja nie ma sensu. Niektorzy czekaja do roku inni juz na poczatku rozszerzania podaja :-)

Ja nie mam zamiaru dać się zwariować z tymi terminami i czekać dokładnie co do dnia na możliwość podania czegoś nowego. Nasi rodzice też nie świrowali z karmieniem nas i co, czy brakuje którejś z Was czegoś? ;-) jest na tej kaszce napisane, że po 4 miesiącu, a po drugie nic się z tym moim dzieciaczkiem nie działo:-)

Idę spać, bo padam na twarz. Dobrej nocy :-)

A ja Wam powiem, że kupiłam jej ten słoiczek po Waszych zachwytach :-) Dopiero po podaniu małej, doczytałam o tym glutenie. Hahaha. A zapierałam sie, że gluten dopiero po skończonym 5 miesiącu :p Na szczescie nie zjadła duzo :-) Choć widac było, że jej smakuje.

Kasia ja też z tymi terminami nie wariuje ;-)
Wczoraj Lila dostała banana i dzisiaj z rana była zielona kupą a raczej klocek.
Tylko czemu zielona jak banan jest jasnożółty :p haha

Lay Wercia i tak już jakiś gluten dostała jak cycek ją karmiłaś ;-)

Jemy jak mi się nic nie chce.
Niedługo ma sąsiadka wpaść na kawę.
Tymko mój na antybiotyku, początki zapalenia oskrzeli ma :-\
Lila ma katar i coś pokasłuje, ale na szczęście wszystko ma czyste.
Mam jej często bis odciągać i rano podawać jej 6 kropelka flegaminy.

Mogłaby już być jakaś normalna pogoda, bo mam już dosyć tych wszystkich choróbsk :-[

miłego dnia :happy: ja się pytam gdzie jest słońce :-pteż mam dość tej pogody,jeden dzień w miarę ciepło a później 3 dni zimno,że kurtka by się przydała :confused2:
ja też jak kasia i alecta nie przywiązuje zbytniej uwagi do tych wszystkich zaleceń,bez przesady ,skoro na słoiczku jest info,że po 4 miesiącu to jakiejś krzywdy mu nie zrobię,trzeba wierzyć swojemu instynktowi i dziecku :tak:(u mnie jest trudno z tym rozszerzaniem z powodu bóli brzuszka,ale próbujemy różnych potraw,może akurat coś nie spowoduje bóli-wczoraj dałam mu soczku przecierowego rozrobionego z wodą i noc była ok.,ale kupy zielone po każdej nowej potrawie są )
alecta zdrówka dla dzieciaczków:tak:

Ostatnia edycja:
Ja też absolutnie nie głupieję na punkcie terminów.
Tosia dostała gluten po 4 miesiącu, Młody dostaje dziś, bo mam jakieś warzywka z kluseczkami czy coś.

reklama
Do góry