reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Kasia, twoj syn jeszcze sie muesci wctym wiaderku? My juz naszego w wannie kapiemy, bo w wanuence mu bylo za ciasno I jak sie pluskal to wielomrotnie sie glowka uderzyl o brzeg .

U nas meki ciag dalszy. Dziewczyny, co byscie zrobily, jakby Wasze dziecko tak non stop wylo? I to tak o nic, tzn wyje, zeby z nim caly czas,siedxiec, jak tylko odejde to on w ryk. Masakra, nasi mowi sasuedzi pewnie mysla ze my go bijeny, glodzimy albo nie wiem co jeszcze. Ja juz poprostu sie tak znieculilam, ze go zoatawiam niech sobie wyje, no bo co nam zrobic?

reklama
Jeszcze się mieści całe szczęście, bo mi wygodniej go kąpać w ten sposób :-)
Mój jak się zaczyna drzec a muszę coś zrobić, to wkładam go do bujaczka, zawieszam pałąk z zabawkami i grzechotkami i dodatkowo włączam mu muzyczkę (Boże zapomniałam jak się nazywa taka zabawka, której się naciąga sznurek i gra :p ) i mam spokój, bo mały się bawi, tylko czasem gadam do niego i cisza jest, nie marudzi ;-)

U nas bujaczek o Kant dupy robic, ten palak z zabawkami juz rozpracowal I sobie sam go sciaga, pogryzie I rzuca gdzies. Kolega z nim siedzial jeden dzien I stwierdzil, ze sobie jaja do wrzatku wklada, bo stwuerdzil, ze pi tej przygodzie nie chce miec dzieci :)

Indi u mnie wtedy chusta ratuje. Podrze się i zasypia. Czasem siostry zajmą się bratem, ale bywa i tak, że jak już muszę a nie mam czasu i ochoty na 5 minut chusty motać, wiem że nic mu się nie stanie to zostawiam no i się drze :sorry:

Indi a to nie zęby? u mnie dziś Tymon tak sie darł nie wiedziałam o co mu chodzi, ale jak posmarowałam mu dziąsełka żelem to momentalnie przeszło

Megami, on sie juz,drze caly dzien, wlasciwie to od 4.5 miesiaca. Poprostu paskudny vharakter, juz siedze I place po katach, sa takie dni, ze zaluje, ze zdecydowalam sie na macierzynstwo :(

Licja, on sie drze jak tylko go zostawie wiec to nie zeby, jak tylko go wezme to przestaje. Tylko serio, ja jyz nie mam ani sily ani checi go nosic, mam go poprostu dosyc. Kiedy on wreszcie bedzie sue zachowywal jak normalne dziecko???!?!

Ostatnia edycja:
Indi obawiam się, że zachowuje się jak normalne dziecko :-D Nie martw się będą lepsze dni (i gorsze też :p )... Taki los matki. Zacznie być bardziej sprawny, sam będzie zabawki brać, przemieszczać się to powinno być lepiej! Przynajmniej zazwyczaj dzieciaki są pochłonięte badaniem świata i mama im mało potrzebna... Trzeba mieć nadzieję ;-)

Ja juz pomalu trace nadzieje. Juz bywaly lepsze ojresy a tu znowu mu wrocilo. Na minute nie moz zostac sam. Nie chce sie bawic sam, nic nie chce robic sam. Ju bym wolala 100 razy wstawac w nocy, jakbym w zamian miala takiego aniolka w dzien jak wieksxosc z Was. Ja juz widze jak to bedzie jak on podrisnie, bedzie mnie non stop terroryzowal, zebym bawila sie z nim:banghead:

reklama
Dziewczyny, serdecznie dziękuję za rady i lakracyjne wsparcie. Megami przestudiowalam linka odrazu i znalazłam sporo rzeczy która mogą zmniejszyć u mnie laktacje. Moja decyzja taka, ze daje cyca częściej i dodałam jedna porcje mm z kaszka w dzień a reszta cycus.
Mam straszny wieczór, mąż się w knajpie piwkuje, lilka płakała a Lura dawała w dupę bo chora i śpiącą, myślałam, ze ja zagryze..grrr

Do góry