reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Ja dzis mam kryzys. Młoda cały dzien prawie nie spała. Moze z godzinke, to wtedy zjadlam śniadanie na spokojnie. Nawet na dworze jak byłyśmy to nie spała. Co zawsze spi...
O 16 oczywiście standardowo atak brzuszka (kolka, wzdecie). Przeszło gdzies po 40 min ale cały czas była marudna. O 18 zaczęłam wietrzyć jej tyłek, to tez larmo było okropne. O 19 kąpiel, to w kąpieli cieplutko i było jej blogo. Po kąpieli ciepłe mleczko. Zjadła TYLKO 30ml i padła!
O 17 miałam juz dość całego dnia, wiec czekałam na męża jak na zbawienie. Przez ten jej atak brzuszkowy nie zdążyłam zrobic obiadu. Ok 17 wrócił maz i juz mnie podkurw.ił mówiąc, ze łapie go choroba i on sie do Weroniki nie zbliża!!!! Nosz ku.rwa jego mać. Dziecko ryczy a ja razem z nią! Głodna jak wilk ( śniadanie o 11 i to jedyny posiłek), wkurwiona położyłam ja do łóżka. 5 minut snu i płacz!!!
Mało tego! Kupiłam sobie dzis torebkę mrożonego szpinaku z hortexu. Otwieram torebkę, wsypuję szpinak do garnka, a tam piana i jeden wielki smród!!! I taki głupi, skisniety szpinak spowodował, ze znów sie rozryczalam!!!!
Maz pozniej wziął sie trochę w garść i na szybko obrał ziemniaki, przyprawil i upiekl cyca kury.
Śpię po 5-6h. W ciagu dnia nic nie zrobię bo młoda nie spi. Syf w chałupie jak nie wiem, a jutro po raz 7 ma przyjść położna. Zawsze mnie tak chwali, ze u mnie czysxiutko, a ja sie wstydzę ja jutro przyjąć.
Moze uda mi sie rano cos ogarnąć...
Teraz zrobiłam sobie herbatke hippa, wzięłam biszkopty petitki i sie relaksuje cisza.

Biedactwo trzymaj się, ja w trudnych chwilach powtarzam sobie jak mantre że to okres przejściowy i później będzie łatwiej. Moja mała też w dzień nie spi ale to chyba przez te wielkie pieluchy :-/

Moj tez tak mi na brzuchu zasypia ale na plasko tez lubi sam w lozeczku. Duzo go tak klade ze względu na pierdki :)

Agulqa_b ja tez po karmieniu lubię tą zadowolona minę :D

Ja moze jak mlody podrosnie zrobię podyplomowke ale to w Katowicach wiec będę miała jezdzenia trochę.

Bada wszystkiego najlepszego!!!

LayDeek nie miej wyrzutów kazdej zdarzają się takie dni a syf w mieszkaniu to akurat najmniej ważny!

Lay, współczuję :-( mnie to czeka od środy - będę sama :-(

Alecta, oj, na studia też bym poszła jeszcze... Najpiękniejsze 5 lat życia :-D

Młody nie spał od 17, o 19 kąpiel, usnal o 19.30 i tak się cieszyłam, że mam wieczor dla siebie, to się dziad obudził o 20 i teraz mega niespokojnie śpi :mad:

reklama
No u nas tez takie to spanie bylejakie chyba drugiego cyca trzeba dać.bo lewy już nie wystarcza a dopiero godzina minela

Do góry