reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Moj dzis robil kupy na potęgę, przez to przewijanie się rozbudzil i 1, 5h sie z nim niespiacym bujalam.
Jenn co 3 godz to i tak ok, starszak czasami mi sie co 1.5 godz budzil w nocy. Pamietam ze zombie bylam.

A ja mam stres bo moje dziecko w nocy spi raz 5h, potem budzi sie co 3, 3.5. Ale za to w dzien malo spi i ciagle na cycku wisi.
Chyba bym wolala co 3h wstawac :)

Ja pier.dole
Nie mam sily
Ryczec mi sie chxe
Pobudka o 00.40, 2 i od 4 do teraz byly 3 drzemki po 10min
Ciagly ryk brzuszek miekki, kupa normalnis szlaa
Nie wiem o co kamam ald moja cieroliwosc jest ma skraju

Jeszcze prosilam wczoraj ł bo sprzatnal mi cxyste naczynia i wyniosl rano smieci i co. Oczywiscie nic nie jest zrobione wiec znow mam zapier.dol ze wszystkim sama, a on wiecxorem sie dziwi ze mi sie nie chxe przytulac itp... no kur.wa po calej nocy nieprzespanej i zapieprzu w dzien chyba nic dziwnego

Dzień dobry :-) dzisiaj Alicja dała pospac co 3h wstawala :-) ciekawe czy tak zostanie :-D dzisiaj przychodzi położna ciekawe ile już waży okruszek :-) no i ten pępek mi się nie podoba mógłby już dopaść -_-

Nulini ja wczoraj zanosilam księgowa mi przygotowała ale ogólnie to kupa papierów... Akt urodzenia, świadectwo pracy, jakaś tam zgodę moja szefowa musiała pisać o urlop na dzień porodu i jeszcze coś ale u mnie inaczej bo umowa się skończyła... A tak to chyba z3 i akt urodzenia wystarczy :-) a ty jeszcze nie złożyłas? Ja osobiście zanioslam żeby nie było i ogólnie na to 2 tygodnie są od dnia porodu

Agulqa,z facetami już tak jest.ja też ze śmieciami walcze co by M wynosił...u nas nocka dzisiaj super,jak sie najadła o 23 to spała do 3.30,po nakarmieniu od razu zasnęła i spała do 6.30,teraz znowu $pi.ja w zus składałam jeszcze wniosek o macierzyński,jakiś nowy jest,w zusie nawet nie wiedzieli jak go wypełnić.ale nie mam jeszcze decyzji,czekam już 2 tygodnie ponad...dzisiaj akcja sprzątanie.

Ja też dzisiaj kryzys zaliczyłam, ale to też ze swojej winy.
Młoda od 2 do 4 coś marudziła, 2 razy musiałam jej gile odciągnąć, mi później było ciężko zasnąć, a przed 7 już budzik dzwonił.
W dodatku zanim wstałam to chciałam młodą nakarmić żeby spokojnie uszykować siebie i dzieciaki to nie chciała jeść i oczywiście zglodniala w najmniej odpowiednim momencie.
A ja głupia zamiast wtedy poprosić teściów żeby dzieciaki odwiezli to sama na wariackich papierach się szykowalam po karmieniu ryczac przy tym w łazience że zmęczenia.
Kurde czemu ja taka głupia jestem :-/

Cyprian kur.wa kaszle.
Mam w domu pulneo, może mu podać?

U nas też dziś jedna pobudka trwała 1.5 godziny i marudzil przy tym, że szok.

Jenn- pobudki co 3 godziny to luksus, nie powinnas narzekać :)

Agulqa- dużo siły. Dziś w dzień olej wszystko i odsypiaj za każdym razem kiedy możesz.

Alecta- Ty Zosiu Samosiu wykorzystaj tych teściów na maksa.

Femme- to ładnie Alutka daje pospać :)
Mi ten pępek też spędza sen z powiek. A mamy go dłużej niż Ty.

Żelka- rozumiem że się martwisz że za długo śpi tak?

Jezyk myślę że możesz w końcu już jest bez recepty ;-) mam nadzieję że to fałszywy alarm i bardziej się nie rozkreci :-/

Alecta za dużo od siebie wymagasz daj sobie pomóc ;-)

reklama
Agulqa_b wez kopniaka Ł sprzedaj jakiegoś niech się chlop ogarnie. A w chuscie nie spi ci mlody? Ja mojego dzisiaj zaladuje do chusty i ogarniam mieszkanie bo kurzu sie nazbieralo wszedzie bo moj jak odkurza i myje podlogi tak kurzu nie tyka. Pomijam mase jego akcesoriow porozrzucanych po mieszkaniu :p
Jezyk ja ostatnio podawalam Fosidal to to samo co Pulneo ale srednio pomoglo. Wogole naczytalam sie negatywnych opinii o tym leku no i nie wiem sama. Moj Jaś tez caly czas kaszle. Daje ACC mini i inhalacje ale nie znika to choler.stwo

Do góry