reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Jezyk, ale metoda :p
Dziewczyny karmiące. Jecie ananasy świeże? Bo kupiłam sobie, ale nie wiem czy mogę jeść... Po polowce pomarańczy mała dostała alergii. Co jecie z owoców i warzyw??? :-)

Albo łyżka oliwy z oliwek :-)
Pediatra nam poleciła jak Nikola miała kiedyś problemy z kupą i działało prawie natychmiast :p

Lila też dzisiaj hafta puściła i musiałam ją całą przebierać.

Skorzystałam z tego, że Lila zasnęła i poszłam poleżeć w wannie, ale musiałam szybko wyjść, bo moje matołki ją obudziły i tylko cycek mógł uratować sytuację.
Teraz czekam aż znowu zaśnie i idę farbować włosy :p

W końcu mamy ładną pogodę więc po obiedzie idziemy całą hołotą na spacerek :-D

Na każdego działa inaczej. Grunt że działa :D

Chłopaki poszli z Piotrkiem na mały spacer i potem do kościółka. Francik zasypia przy cycu także będę miała chwilę dla siebie.

Ja też sie zastanawiam nad ananasem,na pomarańcze dobrze reaguje wiec może spróbuje za pare dni.mam dziś dość mojego meża,zaczął poprawiać moje sprzątanie...a innej roboty jest coniemiara,śmieci do wyniesienia mnóstwo,podłogi do umycia ifp.a on sie bawi w czyszczenie palników gazowych,no cholera mnie trafia.

Oj my też taką sobie nockę mieliśmy a raczej wieczór. Od 23 do 24 mały płakał... Kupki normalne, pierdki szły, beknięcia są po jedzonku ale coś mu na żołądku gdzieś musiało zalegać... Znów po pomoc dzwoniłam-sama brzucho pomasowałam. Usnął jakoś Tygrys mały do 8 w sumie spał z 2 przerwami na karmienie i rano o 6 "zapach" kupy mnie obudził :-D Teraz śpi przy kołysankach od po 12 chyba.

Kiedy kikuty poodpadały waszym dzieciaczkom? Już się doczekać nie mogę jak nam odpadnie.

reklama
U nas "kikut" jeszcze jest, tylko że jest tak maleńki, że nie wystaje nad pępek, bo Młody miał bardzo blisko brzuszka założoną klamrę, klamrę odcięłam, a reszta obsycha :tak:

Ja to się dziwnie czuję w dzień, jak Młody tyle śpi, aż mam myśli, czy go nie budzić...
Bo on je i śpi i tylko rano i po południu ma około dwugodzinną aktywność, kiedy się gapi i śmieje (wczoraj w głos, ale to było cudne!)

Do góry