reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Małego zabrali do kąpieli.
Na oddziale jest nas 5 i w związku z tym każda ma swój pokój, jak w hotelu ;) położne bardzo fajne, jak poprosisz o pomoc to nie odmowia. Przy porodzie miałam świetne dwie babeczki, no cud malina.

Franek pięknie przespał noc, oby nie zapeszyć.

Kciuki za wszystkie co jeszcze w dwupaku.

reklama
Jeżyk to super.
Mi się marzył własny pokój, ale niestety mimo, że były puste sale to pooperacyjna tylko jedna więc jak jedna laska wyszła to za chwilę dali mi drugą i to taką wkurzającą.
Na szczęście byłam z nią aż 1,5 dnia.

U nas nocka też w miarę minęła.
Od 4 młoda sobie co chwilę pomrukiwała przez sen i już nie wiedziałam w pewnym momencie czy jeść chce czy tylko tak sobie mruczy.

A w ogóle to całą noc mi się samochody śniły...

Doggi właśnie Tom dotrzymał słowa i zawiózł Cie na porodówke nowym autem?

Cześć dziewczyny,
Dawno mnie tu nie było. Troszkę nadrobiłam, ale wszystkiego nie dam rady.

Mommy trzymaj się tam! Obyście szybko sobie poradzili z chorobą męża i trzymam kciuki za dzisiaj.

Jenn trzymam kciuki za kp.

Doggi Zdrówka dla Oli

Jeżyk normalnie wymarzony poród. :-)

U nas niestety zaczęły się kolki. Wieczorami Kubuś strasznie płacze, a przez cały dzień widać, że brzuszek go boli bo się cały spina i podkurcza nóżki. Do tego ropieje mu lewe oczko i ani sól, ani rumianek nie pomagają.:-( Położna była u mnie we wtorek i miała poprosić pediatrę o szybszą wizytę, ale jeszcze jej nie było. Chyba sama do niej zadzwonię. Jeszcze ja w pn i wt czułam się strasznie. Nie wiem co mi było ale bolała mnie strasznie głowa i czułam wszystkie kości i mięśnie. Do tego mimo 22-23 stopni w domu i leżeniu pod grubym kocem było mi zimno, do tego co zjadłam to mi się cofało. Nadal mam słabą morfologię przez, którą też dłużej byliśmy w szpitalu, dlatego obawiam się, że mleko mi się pogorszyło. Kubuś wczoraj w ciągu dnia domagał się cyca co godzinę i nie zrobił kupki od 22. :-(W nocy budził się ładnie co 2,5h zjadł, przebraliśmy pupę i zasypiał. Wczoraj już jadłam normalnie mam nadzieję, że to tylko chwilowy problem.

Licja-jeszcze nie policzyli.Doggi-Jagoda nie ulewa wcale,przy Ninie był z tym problem.u nas nocka podobna do poprzredniej-obudziłam ją po 22 na karmienie,potem obudziła sie o 2,zasnęła koło 3 bo były 2 kupy w trakcie jedzenia,potwm obudzila sie ptzed 6 a teraz od 2 godzin ponad śpi.jak na mnie ekstra,pasuje mi ten system.dziewczyny,gdzie kupujecie takie małe jednorazowe mm lub saszetki?żeby nie otwierać całej puszki?nie umiem tego nigdzie znaleźć...

Suseł ja kupowałam w aptece, bo w marketach się nie spotkałam z takimi.
W aptece Gemini jest tego całkiem sporo, ale opłaca się zamówić z jakimiś innymi rzeczami, bo sama przesyłka wynosi tyle co 3 buteleczki :p

dzięki dziewczyny za odpowiedź, mam nadzieje że to tylko nie policzone i niedługo się wszystko pojawi :)
ja idę zaraz do doktorka - zobaczymy co powie dziś jestem 2 dzień po terminie z OM.

Mommy powodzenia!

Aaaa tak rozkrecilam laktacje ze nie nadazam karmic glodomora :p przystawianie, odciaganie i herbatki pomogly :p w nocy myslalam ze prawy cycek eksploduje ;-) na szczescie mlody ske obudzil i dal ulge starej matce

Marcioszek- rumiankiem się nie przemywa oczka. Rumianek lubi uczulac. Masuj wewnętrzny kącik ropiejacwgo oczka bo może są przytkane kanaliki.

U nas już po obchodzie. Ze mną super i jak Franek nie będzie miał żółtaczki to jutro do domku. Po wizycie pediatry u Franka ok, lekko żółty jest (ja nie widzę więc naprawdę lekko) jak się mocno nie poglebi to jutro do domku :) jestem dobrej myśli bo Cypek też wychodził do domu z lekką żółtaczka.

Jeżyk to trzymam kciuki :-)
Lila też z lekką zoltaczka wyszła :-)

Młoda znowu śpi :p
Rano tak się obsrała, że trzeba było ją przebierać, a wczoraj ją tak wystroiłam w pajaca w panterke :p

Ł poszedł pobiegać, a ja czekam aż wróci i śniadanko mi zrobi, taka wygodna jestem :p

reklama
agulqa widzisz, super. Mojej młodej nie wiem co się stało ale najpierw wariowała przez ok 1,5 h do 1, a potem spałą do 6. Aż ją budziłam bo myślałam, że mi prawy cycek rozsadzi...

Do góry