reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Witam was.

Kiedys z wami tu pisalam,ale zaduzo mi było ogarnac dwa wątki bo udzielalam sie juz na wątku planowania.
Ale podgladalam was i czasem podczytywalam.

Przede wszystkim chce pogratulować tym co się rozdwoily :)
A te co jeszcze w dwupaku cierpliwosci życzę :)

Ja 15 stycznia zglosilam sie ze skierowania mojego gina na wywolanie porodu tydz.przed terminem z powodu juz bardzo dokuczliwych dolegliwosci ciazowych.Rozchodzila mi sie kosc lonowa i wszystko sprawialo bol chodzenie spanie itd.
Zglosilam sie do szpitala zrobili ktg zero skurczy.przeszlam do gabinetu lekarza ktory mial mnie zbadac i mielismy podjac decyzję jak wywolamy.
I nagle skurcze przyszly same po badaniu okazalo sie ze mam dwa cm rozwarcia i sie cos samo zaczęło. Podjelismy decyzje ze poczekamy co sie samo bedzie dzialo.
No i u mnie tak szybko poszlo bo o 14 zaczelo sie cokolwiek dziac a o 17.40 Alanek byl juz z nami czyli expres do tego wszystko idealnie :)
Bez szycia itd
Mały rowniez wszystko idealnie :)

Podczytalam was trochę do dziewczyn w dwupaku
Ja rowniez probowalam różnych rzeczy na przyspieszenie i nic.
Dzien przed kolezanka mi podsunela cos nowego tz barszcz czerwony.
Troche posprzatalam wypilam barszczu wskoczylam do wanny z ciepla woda w tej wannie zrobilam masaz skutków i po wyjsciu sexik moze to jednak mi pomoglo ;)

Do dziewczyn karmiacych na mi bardzo pomogło bo miałam malo pokarmu
1.herbata z mlekiem tz bawarka
2.cirmnie piwo karmi po nim zaraz cyce pełne
3.czeste przystawianie

Polecam pozdrawiam

reklama
LayDeek taki ból może być też skutkiem znieczulenia, a z tego co kojarzę miałaś zzo.
Ja miałam taki ból jak miałam cc z Tymkiem.
Całe plecy mnie bolały jakby mi ktoś porządny wpier.dziel spuścił, a przecież nic się nie wysilałam na tym stole.
No i chyba ze 2 tygodnie nie mogłam się wyprostować.

Pytam Tymka dzisiaj jak ma na imię jego mała siostrzyczka, a ten mówi, że dzidziuś.
Mówię mu więc, że nie dzidziuś tylko Lilka, a on mnie ochrzanił, że to nie jest Lilka tylko dzidziuś i koniec.
Tak więc moja córka ma nowe imię :p
Ciekawe czy mi ją w urzędzie przerejestrują :p

Kevinka blyskawicznie i niespodziewanie:) Gratki:)

Jenn przy corce zakrapialam solą:) Ale nie masz zbyt suchego powietrza? Cora znajomych tak charczala i wiecznie cos w nosie a w domu mieli 26-30% wilgotnosci. Zaczelo sie wietrzenie,mokre pranie na grzejniki a do mlodej na noc nawilzacz i juz na drugi dzien charczenie minelo.

Laski...wasze bobasy tez czasem pojekują podczas spania/drzemania? W nocy nie slysze, spi pieknie, ale w dzien tak jakby cos mu sie snilo...pojekuje okazyjnie:D?

Kasiek, mój tak, do tego czasem tak wzdycha jakby powietrze łapał . O charczeniu, skrzeczeniu, warczeniu nie wspomnę :-D Ale jak głęboko zaśnie to cisza :-)

Kevinka gratki sprawnego porodu

Agulqa pewnie. Na charczenie w nosku ponoc zbawienny.

Sprite ja tez nie ogarniam. Przebiore po kupie, nakarmie i znowu kupa...i tak non stop;p Trzeba przetewac;p

Susel dobrze ze mloda w przedszkolu to mozesz rano odespac:)

reklama
Kasiekz-odespać?gdzie tam...ja o 5 byłam już wyspana,od rana sie krzątałam,załatwiałam różne rzeczy.położyłam sie na chwile koło 14 to wszyscy zaczęli do mnie dzwonić,nawet oka nie zmrużyłam.ja przewijam Jagode po jedzeniu,to ją trochę rozbudza i moge jeszcze ją dokarmić.Jagoda też pojękuje,chrumka,charczy itp.myśle że to normalne.

Do góry