reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Witam was.

Kiedys z wami tu pisalam,ale zaduzo mi było ogarnac dwa wątki bo udzielalam sie juz na wątku planowania.
Ale podgladalam was i czasem podczytywalam.

Przede wszystkim chce pogratulować tym co się rozdwoily :)
A te co jeszcze w dwupaku cierpliwosci życzę :)

Ja 15 stycznia zglosilam sie ze skierowania mojego gina na wywolanie porodu tydz.przed terminem z powodu juz bardzo dokuczliwych dolegliwosci ciazowych.Rozchodzila mi sie kosc lonowa i wszystko sprawialo bol chodzenie spanie itd.
Zglosilam sie do szpitala zrobili ktg zero skurczy.przeszlam do gabinetu lekarza ktory mial mnie zbadac i mielismy podjac decyzję jak wywolamy.
I nagle skurcze przyszly same po badaniu okazalo sie ze mam dwa cm rozwarcia i sie cos samo zaczęło. Podjelismy decyzje ze poczekamy co sie samo bedzie dzialo.
No i u mnie tak szybko poszlo bo o 14 zaczelo sie cokolwiek dziac a o 17.40 Alanek byl juz z nami czyli expres do tego wszystko idealnie :)
Bez szycia itd
Mały rowniez wszystko idealnie :)

Podczytalam was trochę do dziewczyn w dwupaku
Ja rowniez probowalam różnych rzeczy na przyspieszenie i nic.
Dzien przed kolezanka mi podsunela cos nowego tz barszcz czerwony.
Troche posprzatalam wypilam barszczu wskoczylam do wanny z ciepla woda w tej wannie zrobilam masaz skutków i po wyjsciu sexik moze to jednak mi pomoglo ;)

Do dziewczyn karmiacych na mi bardzo pomogło bo miałam malo pokarmu
1.herbata z mlekiem tz bawarka
2.cirmnie piwo karmi po nim zaraz cyce pełne
3.czeste przystawianie

Polecam pozdrawiam

reklama
LayDeek taki ból może być też skutkiem znieczulenia, a z tego co kojarzę miałaś zzo.
Ja miałam taki ból jak miałam cc z Tymkiem.
Całe plecy mnie bolały jakby mi ktoś porządny wpier.dziel spuścił, a przecież nic się nie wysilałam na tym stole.
No i chyba ze 2 tygodnie nie mogłam się wyprostować.

Pytam Tymka dzisiaj jak ma na imię jego mała siostrzyczka, a ten mówi, że dzidziuś.
Mówię mu więc, że nie dzidziuś tylko Lilka, a on mnie ochrzanił, że to nie jest Lilka tylko dzidziuś i koniec.
Tak więc moja córka ma nowe imię :p
Ciekawe czy mi ją w urzędzie przerejestrują :p

Kevinka blyskawicznie i niespodziewanie:) Gratki:)

Jenn przy corce zakrapialam solą:) Ale nie masz zbyt suchego powietrza? Cora znajomych tak charczala i wiecznie cos w nosie a w domu mieli 26-30% wilgotnosci. Zaczelo sie wietrzenie,mokre pranie na grzejniki a do mlodej na noc nawilzacz i juz na drugi dzien charczenie minelo.

Laski...wasze bobasy tez czasem pojekują podczas spania/drzemania? W nocy nie slysze, spi pieknie, ale w dzien tak jakby cos mu sie snilo...pojekuje okazyjnie:D?

Kasiek, mój tak, do tego czasem tak wzdycha jakby powietrze łapał . O charczeniu, skrzeczeniu, warczeniu nie wspomnę :-D Ale jak głęboko zaśnie to cisza :-)

Kevinka gratki sprawnego porodu

Agulqa pewnie. Na charczenie w nosku ponoc zbawienny.

Sprite ja tez nie ogarniam. Przebiore po kupie, nakarmie i znowu kupa...i tak non stop;p Trzeba przetewac;p

Susel dobrze ze mloda w przedszkolu to mozesz rano odespac:)

reklama
Kasiekz-odespać?gdzie tam...ja o 5 byłam już wyspana,od rana sie krzątałam,załatwiałam różne rzeczy.położyłam sie na chwile koło 14 to wszyscy zaczęli do mnie dzwonić,nawet oka nie zmrużyłam.ja przewijam Jagode po jedzeniu,to ją trochę rozbudza i moge jeszcze ją dokarmić.Jagoda też pojękuje,chrumka,charczy itp.myśle że to normalne.

Do góry