reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

To mój jak jest głodny to prawie od razu wrzeszczy ;-) dlatego na razie w nocy mm bo przy nim w ogóle bym nie spala...
Tym bardziej, że ostatnie nocki nawet jak jest najedzony to kilka godzin krzyczy bez powodu :-( uspokaja się chwilę wzięty na ręce a tak to koncert także słabo ze spaniem u nas...
Co mu może być??

karpanna do końca połogu

reklama
Emilchen - nic mu nie jest moja starsza taka był wciąz na rękach albo bujana w wózku. Zero snu do roku :-).

Emilchen - czyli bite 6 tygodni z clexanem aż ustąpi krwawienie??

Nie wiem jak to jest, ale jak małemu daje własne mleko w butli to wypija te 60 ml i widzę, że jeszcze chce jeść, więc dostaje ok 30-40 ml mm i zasypia.. A tak to jak dostaje tylko mleko modyfikowane to wystarcza mu 60 ml i zasypia.. Czy Wy też tak macie, że wasze mleko mniej syci? Słyszałam, że tak jest..

ja odciągam od pobytu w szpitalu cały czas i podaje moje przez butlę i Gniewko potrafi zjeść 90 ml,ale czasami 60 ml,nie wiem od czego to zależy,a mm dałam tylko 3 razy i po 60 ml sie najadał

jenn po moim jest na pewno szybciej glodny... wiec chyba prawda

agulqa co do chusteczek to mi w szpitalu nic nie powiedzieli żeby odstawić,tylko kazali smarować sudocremem = nie pomagal. w domu pomogl tormentiol ale pupa co kilka dni znowu czerwona :-( co do mleka to pije herbatke lakt z apteki

Ja wiem jedno jak mi dziecko i ja będziemy się męczyć przy cycku to po prostu przejdę na mm i tyle. Na pewno nie będę męczyć siebie ani małej jak nam cycowanie nie będzie szło. Przerażona jestem jak tak czytam o waszych problemach z karmieniem... Ja z Niną nie miałam żadnych problemów więc w szoku jestem że tyle z was ma, widać miałam dużo szczęścia... ;-)

Jenn, ja nawet nie wiem ile moj cyca wypija. Do tej port dokarmialismy go tez butelki, a od dzisiaj zaczynamy uzywac laktator.
Dzisiaj w nocy mi bardzo duzo mleka przyszlo. Mam piersi jak kamienie. Ten laktator to wybawienie :)

reklama
Mniej sycące, to ile mój spałby po mm:)? Młody śpi po 4godz., a w nocy zdarza się i 5godz. na cycu, tak jak kiedyś córcia;) I ona pod koniec drugiego miesiąca na cycu spała mi do 5 rano, więc nie mogłam narzekać. Nie mam pojęcia od czego to zależy.

Alecta mi położna środowiskowa ściąga szwy;)

Agulqa a kropelki sabsimplex w razie bólu brzuszka? U nas też kupa jajecznica żółta lub pomarańczowa - zależy;)

Emichen krochmal dział cuda;)

Karpanna ja tak mam. Nie potrafiłabym wstac w nocy i robić mleko czy brać ze sobą butelki i mleko na wypad do rodziców, a tak to zawsze wystawię i gotowe:p

PYTANIA:
1) Laski...jak mam dodać drugi suwaczek? Wchodzę na edycję sygnatury w panelu użytkownika i co mam zrobić, żeby do istniejącego suwczka dodac drugi? Link mam ale nie wiem gdzie go wstawić, żeby dodać.

2) ŻÓŁTACZKA do mam dzieci z lekka żółtaczką. Ile trwała u waszych bobasów? Położna mówi, że w 5 dobie (dziś) najbardziej widać żółte m.in.oczka, a kiedy znika?

Ostatnia edycja:
Do góry