reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

To mój jak jest głodny to prawie od razu wrzeszczy ;-) dlatego na razie w nocy mm bo przy nim w ogóle bym nie spala...
Tym bardziej, że ostatnie nocki nawet jak jest najedzony to kilka godzin krzyczy bez powodu :-( uspokaja się chwilę wzięty na ręce a tak to koncert także słabo ze spaniem u nas...
Co mu może być??

karpanna do końca połogu

reklama
Emilchen - nic mu nie jest moja starsza taka był wciąz na rękach albo bujana w wózku. Zero snu do roku :-).

Emilchen - czyli bite 6 tygodni z clexanem aż ustąpi krwawienie??

Nie wiem jak to jest, ale jak małemu daje własne mleko w butli to wypija te 60 ml i widzę, że jeszcze chce jeść, więc dostaje ok 30-40 ml mm i zasypia.. A tak to jak dostaje tylko mleko modyfikowane to wystarcza mu 60 ml i zasypia.. Czy Wy też tak macie, że wasze mleko mniej syci? Słyszałam, że tak jest..

ja odciągam od pobytu w szpitalu cały czas i podaje moje przez butlę i Gniewko potrafi zjeść 90 ml,ale czasami 60 ml,nie wiem od czego to zależy,a mm dałam tylko 3 razy i po 60 ml sie najadał

jenn po moim jest na pewno szybciej glodny... wiec chyba prawda

agulqa co do chusteczek to mi w szpitalu nic nie powiedzieli żeby odstawić,tylko kazali smarować sudocremem = nie pomagal. w domu pomogl tormentiol ale pupa co kilka dni znowu czerwona :-( co do mleka to pije herbatke lakt z apteki

Ja wiem jedno jak mi dziecko i ja będziemy się męczyć przy cycku to po prostu przejdę na mm i tyle. Na pewno nie będę męczyć siebie ani małej jak nam cycowanie nie będzie szło. Przerażona jestem jak tak czytam o waszych problemach z karmieniem... Ja z Niną nie miałam żadnych problemów więc w szoku jestem że tyle z was ma, widać miałam dużo szczęścia... ;-)

Jenn, ja nawet nie wiem ile moj cyca wypija. Do tej port dokarmialismy go tez butelki, a od dzisiaj zaczynamy uzywac laktator.
Dzisiaj w nocy mi bardzo duzo mleka przyszlo. Mam piersi jak kamienie. Ten laktator to wybawienie :)

reklama
Mniej sycące, to ile mój spałby po mm:)? Młody śpi po 4godz., a w nocy zdarza się i 5godz. na cycu, tak jak kiedyś córcia;) I ona pod koniec drugiego miesiąca na cycu spała mi do 5 rano, więc nie mogłam narzekać. Nie mam pojęcia od czego to zależy.

Alecta mi położna środowiskowa ściąga szwy;)

Agulqa a kropelki sabsimplex w razie bólu brzuszka? U nas też kupa jajecznica żółta lub pomarańczowa - zależy;)

Emichen krochmal dział cuda;)

Karpanna ja tak mam. Nie potrafiłabym wstac w nocy i robić mleko czy brać ze sobą butelki i mleko na wypad do rodziców, a tak to zawsze wystawię i gotowe:p

PYTANIA:
1) Laski...jak mam dodać drugi suwaczek? Wchodzę na edycję sygnatury w panelu użytkownika i co mam zrobić, żeby do istniejącego suwczka dodac drugi? Link mam ale nie wiem gdzie go wstawić, żeby dodać.

2) ŻÓŁTACZKA do mam dzieci z lekka żółtaczką. Ile trwała u waszych bobasów? Położna mówi, że w 5 dobie (dziś) najbardziej widać żółte m.in.oczka, a kiedy znika?

Ostatnia edycja:
Do góry