reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
agulqa, czy Twoja laktacja się już unormowała? Bo moje cyce coś dzisiaj miętkie, a młoda przez 1,5 godziny ciągle na nich wisiała i się zastanawiam czy może nie za mało tego pokarmu...

Mcpearl zemnie mlody ostatnio wyciaga tak ze cycki flaki
Ale przed kolejnym karmieniem sa juz tak twarde ze ma problem zlapac
No i czasem potrafi zjesc z obu piersi
Przez ostatnie 3dni wsumie laktator nieuzywany bo nie bylo wolnego mleka, wszystko zjadal :p

Karpanna praktycznie za kazdym razem, po kazdym jedzeniu itp
A kupy rzadkie i na boje oko pomaranczowe :p

To kupka prawidłowa jak taka jajecznica nie ścięta nie?
Może za mocno pruta przy tym ale jak gazy schodzą to też powinno być oki.
Może któraś się wypowie jeszcze bo wydaje się że oki taka kupka

Emilchen i Nieobecna - jak długo każą Wam po porodzie brać Clexane jeszcze?

Ostatnia edycja:
No to takie na żądanie jest ponad moje nerwy i wytrzymałość.ja dodaje troche własnego sterowania,przy starszej dało rade.poza tym mam jeszcze drugie dziecko któremu też chce poświecić czas.

Ja nienawidzę karmienia na żądanie i tej niepewności, ile dziecko zjadło i czy się aby najadło...
Młoda pierwsze 2,5 miesiąca przeryczała, bo mogłaby wisiec cały dzień na cycku a po odłożeniu i tak ryk.
Jak miała 2,5 miesiąca, to zaczęłam karmić mieszanie z mm i eureka!
Dziecko nie płacze, śpi, jest spokojne, ja wiem, ile zjadła, ile powinna zjeść i na jak długo będzie spokój.
Jak miała 3 miesiące cyc poszedł w odstawkę i jak na początku czułam się wyrodną matką, tak szybko dostrzegłam, że sytuacja ma więcej plusów niż minusów ;-)

goferek, przykro mi :-(

Suseł, a to można wyjść ze szpitala z dzieckiem na żądanie? Myślałam, że to przymus, żeby siedzieć, aż sami nie wypuszczą...

alecta, powodzenia przy zdejmowaniu szwów!
Ano właśnie, z jednym dzieckiem to wszystko jest inaczej, bo można mu się w pełni poświęcić, a tu drugie czy trzecie też wymaga uwagi :sorry:

agulqa, jak puszcza bączki, to dobrze, gorzej, jakby właśnie nie mógł :tak:

Ej no, laski, rozpakowywać się, bo dzisiaj "przepuszczam w kolejce" :-D
Trochę mnie dźga szyjka, ale nie tak, jak wczoraj, aż poszłam o 22 spać, bo myślałam, że zaraz mi łebek wystawi na zewnątrz :szok:
Dzisiaj z rańca ze 3-4 skurcze, ale baaaaardzo słabe i przeszły bez echa...

Ja wogole nie wiem, czy moj sie najada I ile zjafa. Ja tylko wiem ze jest glodny jak zaczyna sobie wkladac rece do buzki. Jak go przstawiam do cyca, to czasami czuje jak ciagnue, a czasami sie zawiesza, ale jeszcze nie wypluwa sutka.

Jak dziecko przybiera na wadze dobrze to znak że się najada i pokarmu jest dosyć. Ja każdą dziewczynę karmiłam rok z cycka na żądanie, jak miały 5 miesięcy wprowadzałam pokarm stały i posiłki z mleka same się redukowały.

Mam nadzieję, że z synkiem też się dogadam. Karmienie naturalne jest mega wygodne, zawsze gotowe, ciepłe i pod ręką. Starsza się bawiła na placu a ja siedziałam na ławce i w razie potrzeby myk wyciągałam cyca i po sprawie.

Pożarłam wielkiego kebeba i ledwo zipię ale był pycha mniammmmm

McPearl - za płytko łapie sutek, musisz wyciągnąć i do skutku przystawiać aż załapie. Ja nie stosowałam nakładek ale dziewczyny tak więc może spróbujesz.

Nulini - teraz to chyba Jeżyk powinna się rozpakować, Ty w pn a ja może 21 w dzień babci pyknę jej wnuka :-)

Mi jakoś spłaszczył się brzuch, nie sterczy już tak. Pępka prawie nie widzę. Ma tak któraś?

Ostatnia edycja:
reklama
Nulini tyle ze on przy tych bakach i kupie placze wiec to juz chyba nie ok :-\

Mcpearl ja jak mlody cmokal doprowadzalam do "szukania" wtedy mocno otwieral buzie a ja trzymajac i splaszczajac brodawke wkladalam ja mu do buzi

Do góry