reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Ja już obudzona,nawer prysznic już wzięła.mała spała dzisiaj ze mną na sali razem,budziła sie często,czasami co 30 minut,czasami co 2 godziny.spałam łacznie może ze 4 godziny wiec nie jest źle.trzymajcie kciuki by dzisiaj do domu móc wyjść.i mleka też więcej dostałam,dojna krowa jeszcze nie jestem ale Jagodzie wystarcza.Emilchen-u mnie Jagoda je z cycka też nie zadługa,tak 10-20 minut i zasypia.wtedy zmieniam pieluche,wiec sie rozbudza a potem podaje troche srugiej piersi.dzieki temu zjada troche wiecej.w domu jak bedziemy to jeszcze laktator pójdzie w ruch.

reklama
Ja tez obudzona. Znieczulenie zeszło ze wszystkiego i boli. Plecy po ZZO, krocze rwie. Spałam moze max 3h, pomimo ze mała mi zabrali. Teraz leżymy sobie razem. Weronisia spi, a ja wyje z bólu :)

Piotruś póki co regularnie co 3 godziny się budzi. Rano go przystawiałam w sumie z 45 minut przy piersiach był, no ale i tak skończyło się na butli.. nie wiem czy to kwestia jego ssania czy ilości mleka.. mleko w piersiach mam więc nie wiem o co chodzi.

No właśnie ssie dosyć mocno, ale nie wiem ile wypija.. Tak, zamierzam mu odciągać mleko, na wieczór mu tak robię, jedną ostatnią porcję mojego i w ciągu nocy dwa razy butla. Wczoraj jak go karmiłam w ciągu dnia tylko piersią to w sumie niewiele musiał dopić z butli i zasnął. Jutro przychodzi do mnie położna także ją będę męczyć.
Jak pije z butelki nawet moje mleko to jestem spokojniejsza bo wiem, ile wypił, a tak to nic nie wiadomo :-)

Jenn jak mam byc szczera to ja wale te ml i wiqdomosc ile wypil, bo ja tez raz zjem dwa kawalki chleba a raz 5 :p
Po prostu karmie mlodego tak dlugo az pusci, a jak nie puszcza i boli mnie juz piers to przekladam go do drugiej. Czasem sama odstawiam, czekam chwile i przykladam mu piers do buzi. Jak nie ma odruchu szukania to nie daje i tyle. Jak bedzie glodny to sie upomni, ale to tylko moje zdanie :-) ile mam tyle teorii, kazda najlepiej sama wie jak jej wygodnie i jaki jest jej maluch.

Dziewczyny cos dla Was
JA, KOBIETA: Nie czytam zadnych instrukcji. Wciskam guziki, az zadziala.Nie jestem rozkapryszona, tylko "emocjonalnie elastyczna"! Najpiekniejsze slowa swiata: "Ide na zakupy" Emotikon smile Nie mam zadnych dziwactw! To sa "special effects"! Kobiety powinny wygladac jak kobiety, a nie wytapetowane kosci! Przebaczyc i zapomniec?Ani nie jestem Jezusem, ani nie mam Alzheimera! My kobiety jestesmy aniolami,a gdy sie nam podetnie skrzydla, lecimy dalej - na miotle! To nie jest zaden tluszcz! To "erotyczna powierzchnia uzytkowa"! Gdy Bog stworzyl mezczyzne, obiecal, ze idealnego faceta bedzie mozna spotkac na kazdym rogu..a potem uczynil ziemie okragla!!!Na moim nagrobku niech bedzie napis: "Co sie glupio gapisz? Tez bym wolala lezec teraz na plazy!" Tak tak my kobiety jestesmy bowiem jedyne w swoim rodzaju. Przeslij te wiadomosc do fajnych dziewczyn, a wtedy jak zwykle nic sie nie wydarzy:) ale przynajmniej je rozbawisz:)

emilchen, u mnie też właśnie chodzi o wynik crp, dziś jestem 8dzień w szpitalu, została już tylko jedna dziewczyna z maluszkiem, który ma lampy, a ginekolog jak ma obchód to zaczyna "to pani tu jeszcze?" równie wkurzające jak pytanie wcześniej "to pani jeszcze nie urodziła"

Suseł, kciuki za nasze dzisiejsze wyjścia, oby się nam udało :-)

O 9:30 mam obchód z pediatrą, rano się już spakowałam, siedzę i sama za siebie kciuki trzymam, za nas :-)

Lay,
nie rób sobie jakiś głupich wyrzutów sumienia !!!

reklama
Hej. Lekarz mi mówił, że jak szyjka nie dojrzała to sex a nic innego nie zadziała i tyle. I chyba coś w tym jest. Masaże szyjki miałam podczas obu porodów i to jak dla mnie mega ból. Skurcze to w stosunku do nich pikuś. Lekarz jak mi je robił to przepraszał że sprawia mi taki ból. Godziłam się na to bo działało. Dla mnie skurcze do pełnego rozwarcia okropne, parte to już bajka bo wiadomo że za chwilkę dzidzia będzie na moich piersiach i będzie po wszystkim.

Goferek - kciukasy za wyjście.

Ja wciąz słyszę o tym, że jeszcze z brzuchem chodzę. Masakra

Ostatnia edycja:
Do góry