reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Emilchen chetnie oddam ci troche mleka...aaaa az cyce bolą od nadmiaru:/ Czesto przystawiaj a bedzie wiecej:)

LayDeek GRATULACJE!

Nieobecna super ze w domu i forma dopisuje!

Ja zgubilam tylko 6kg! Jakim cudem tak malo...jeszcze 12kg do wagi sprzed ciazy!

Ostatnia edycja:
reklama
nieobecna ja też mam brać dalej clexane, ale robimy teraz w ramię, brzuch za bardzo obolały, nie wyobrażam sobie :no:

dziewczyny a jak długo wasze dzieci piją z piersi przy 1 karmieniu? i jak często domagają się jedzenia?
mój ssie max. 15 minut z jednego cycka i koniec.

mommy chyba dlatego, że kiepsko było z rozwarciem i pewnie zakładali, że może skończyć się cc... w każdym razie było mi ciężko bez wody

Ja też dostałam zastrzyk w tyłek na rozwarcie, u mnie nie zadziałał. Masażu na szczęście nie próbowali, bo słyszałam, że to masakra

Ostatnia edycja:
Bardzo dziękuję za wszystkie rady, na bank skorzystam, tylko błagam niech nas jutro wypuszcza, jutro rano ostatnia dawka antybiotyku i decyzja lekarza.
Nastawiona jestem bardzo, że jutro wychodzimy, jak będzie inaczej to pewnie przeryczę pół dnia.

goferek trzymaj się/! wiem co czujesz, sama byłam w szpitalu prawie 2 tygodnie, z małym 8 dni i też marzyłam o powrocie do domu, oby was już wypuścili! u nas warunkiem były dwa ujemne wyniki crp.

A ja płacze. Wercia od godziny marudna, cycowanie idzie nam nieudolnie. Płacze co chwile. Położna zabrała ja na noworodki, żebym ja sie wyspala. A ja mam wrażenie ze postąpiłam zle oddając ja. Leżę i ryczę!

Lay spokojnie :-) Dopiero co urodziłaś, wprawne cycowanie przyjdzie z czasem! Werci krzywda się nie dzieje na pewno, dostanie mleczko w butli , naje się a Ty odpocznij, śpij. Jak laktacja ruszy , mała nauczy się ssać , ty przystawiać to zobaczysz jak pójdzie ;-) Nie denerwuj się tak i nie stresuj bo to nie pomaga pamiętaj, nerwy też czuje taki maluszek więc na spokojnie :tak:

Mnie migrena dosięgła na koniec chyba jednak.... Niedługo gaszę wszystko i do sypialni idę bo aż oko boli... no i rozpieranie takie w podbrzuszu czuję , uroki. A jeszcze wiesiołka zapodać muszę.

Ostatnia edycja:
Lay albo już pora na Ciebie przyszła. Ja dzisiaj full zestaw i doopa blada ;-) Ale cały czas mojemu mówię, że też bym tak chciała żeby wody mi odeszły, było hlup i już bo bym wiedziała , że to JUŻ i że trzeba jechać ;-)

reklama
Emilchen moze tez sproboj tej herbatki hippa?

Nieobecna podziwiam za impreze
Ja po wyjsciu ze szpitala mialam ochote tylko spac

Megami ja dzis planuje wyslac ł na godzinny spacer z malym i sobie odppczac
W koncu mi tez sie nalezy :-D

A na drugie zdecydowałam się dlatego, że jednak te kilka godzin bólu są niewspółmierne do lat szczęścia i miłości

Ojj pieknie powoedziane :-)

Emilchen moze mu przestaje leciec, probowalas po tych 15min przystawic go do drugiego?
Ja mialam masaz kilka razy, masakra moze nie, ale bolalo :-D

Goferek &&& za wyjscie

Laydeek kochana glowa do gory! Ja tez oddalam w pkerwszy dzien mlodwgo i razem z ł stwierdzilismy ze dobrze. Jak bylosmy wyspani to mielosmy wiecej sily na nauke cycowania itp
Wykorzystuj poloznw, jak czujesz ze cosnie idzie to pros by pokazaly i pomogly
Nade mna przez 2-3dni staly przy cycowaniu, raz szlo lepiej a raz gorzej i wtedy pomagaly

Do góry