reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Nulini, ja i młoda urodzone w niedzielę. Nie pojmuję siebie jako osoby leniwej ;-)

Ha, a ja mam wkoło same przykłady (na dodatek facetów!) urodzonych w niedzielę i choleeeeernie leniwych :-D

agulqa, widzisz, stara pralka sama dała Wam powód do zakupu nowej :-D

Mommy, WSZYSTKO!!! Dam WSZYSTKO, byle urodzić w poniedziałek!

Co do porodu - nie wiem, z jakim rozwarciem startowałam i ile trwało zdobywanie kolejnych centymetrów - nikt mnie nie informował.
Bolało, jak przebijali pęcherz, bo najpierw mnie dźgnęli tą igłą gdzieś indziej.
Bolało, jak kazali leżeć na plecach, wolałabym chodzić!
Bolało jak sam skur.wysyn, jak nacinali.
I najgorzej bolała główka, reszta ciałka jak pierdnięcie, a uczucie takie, jakby się rodziło ośmiornicę (moja myśl w tamtej chwili :-D)
I absolutnie się nie zapomina o bólu - pamiętam każdą sekundę :confused2:

femme, mnie dziś cholernie niedobrze, żołądek pod gardłem :dry:

reklama
Nulini nie strasz :p :-D ja tam od razu zapomniałam o całym bólu :p chciałam wstać sama z łóżka i iść, przy szyciu beke z lekarzem krecilam :-D
Gdybym nie zapomniała to bym się na drugie nie zdecydowała :p :-D

Mommy ta Pralka BEKO WMY 81243 PL PTLMB1 Superia - Media Expert

Goferek kasiek dobrze mowi, mi maly jak w nocy spis ponad 3h to tez najpierw musze trochw laktatorem odciagnac bo zlapac nie moze

Megami ja karmilam ciagle raz jecna raz druga ale od kilku dni prawy sutek boli bo mlody mnie pogryzl i jak je z prawej to po jakims czasie daje lewa bo juz prawa na maksa boli i pozniej wlasnie od prawej zaczynam

Femme nic mi nie mow o ratach. Ale planujemy z ł splacic to z becikowego :p
A pralka to nasz pierwszy zakup agd tutaj
Mielismy stara po poprzednich wlascicielach i widac po niej ze wiekowa strasznie juz no i sypala sie

Mi wody nie odeszly, tzn na sam koniec dopiero
Juz polozna glowke wyczuwaka i sprawdzala czy na pewno pecherz pekl

Nulini nojgorsze ze to rozje.bane siano poprawilo mi humor :p
Mnie tez najbardziej glowka bolala.
Ojjj pamietam to jak darlam sie do ł ze nigdy woecej dzieci :-D

hej:-)

Siedzimy/leżymy sobie z małym w sypialni na łóżku, a łóżko mamy dla siebie bo mąż się rozchorował, ma gorączkę i wysłałam go na kanapę ;-)

Ja nie wiem jak boli jak się robi rozwarcie bo u mnie właśnie się zrobić nie chciało :sorry:stanęło na 1,5 palca i choć skurcze mocne były to nic dalej nie ruszyło...
Oczywiście jak już takie mocne były to krzyczałam :sorry: a że nawet wody nie mogłam pić przez te 13 godzin to strasznie chrypiałam przy tym, pewnie śmiesznie to brzmiało :cool2:

Co do karmienia to ja dzisiaj próbowałam od 7 rano tylko piersią, dało radę do 18 i wtedy już musiałam podać mm bo mały głodny krzyczał :-( ale mam plan często go przystawiać i może pokarmu będzie więcej?? na noc dam mm bo nie będzie mi nic spał i padnę z niewyspania.

Hej dziewczyny, my też już od kilku godzin w domu. Nawet po wyjściu ze szpitala udało mi się wbić w sukienkę i cała gromadka zaliczyć imprezę- 50 urodziny teścia :) Młody całkiem nieźle przyjął siostrę ;) Teraz już śpi, Mąż pojechał do apteki po zastrzyki przeciwzakrzepowe, które mam sobie podawać w brzuch, a ja karmię Małą. Młoda ogólnie jest nieznośna ;) Mało śpi, prawie cały czas się drze. Ale i tak kocham te moje 2 Potwory! :)

Emilchen- super, a kto wie, często takie prsystawianie pomaga przy laktacji :)

Nieobecna- super, że już w domku.

U mnie też wszyscy śpią, a ja oczywiście bezsenność i ogladam jakiś kabaret na Polsacie. Mały w brzuchu szaleje.

Emilchen karmcie się, na pewno produkcja się rozkręci. A jak dajesz mm to w tym czasie laktatorem pracuj :-)

Ja to tydzień po powrocie ze szpitala w koszuli nocnej chodziłam, w ogóle nie czułam się na siłach, ciągle tylko cyce i cyce i niewyspanie :-D dziś pierwszy normalny dzień i pierwszy spacer zaliczony. Niestety doskwiera mi ból spojenia łonowego, mam nadzieję, że nic mi się tam nie rozchodzi... :-(

femme, ja przy szyciu też chciałam od razu iść na korytarz, bo się do rozpuku wszyscy zaśmiewali, z moją babcią na czele, a ja leżę!
Ale bólu nie zapomnę nigdy, dramat :no:
A na drugie zdecydowałam się dlatego, że jednak te kilka godzin bólu są niewspółmierne do lat szczęścia i miłości ;-)

nieobecna, prosto ze szpitala na imprezę??? Szacun :szok:

SŁODKI JEZU!!!
Jak mi Młody szyjkę bombarduje!!!
Normalnie aż podskakuję z bólu!!!
MASAKRA!!!

reklama
Emilchen czemu pić nawet nie mogłaś?

Nieobecna udana jesteś :-D

Femme ciekawe czy w szpitalu w którym będę rodzić takie zastrzyki są bo w Inie to molestują masażami.... Chociaż może zależy też na kogo trafisz? Nie wiem....

Do góry