reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

My już po koledzie. Akurat mąż zjechał z nocki, ogarnelismy chatę i ksiądz dzwoni. Powiedział 10 min i poszedł. Od razu chłopaki rozebrali choinkę i mamy spokój.

Mommy- faktycznie maluta. Wygląda jak zabawka jakby ją przy moim postawić ;)

Laydeek- mnie ostatnio tak głowa bolala, że bez tabletki się nie obyło.

Ja też jadłam wszystko. Kawę też pilam od razu po porodzie, ale taką rozpuszczalna pół na pół z mlekiem. Zresztą zawsze taką pije.

U nas chrzciny szybko będą. Pewnie jakoś w marcu.

Doggi- ja ruchy małego też wszędzie czuje. Naookolo siebie :p

reklama
Witajcie!:) Czytam Was pare razy dziennie ale z pisaniem gorzej, bo Młoda wciąż na mnie chce wisieć;p Nie napisałam w końcu jak moja młodsza ma na imię, otóż ostatecznie będzie Lilianką, waga urodzeniowa to 3660 i 57 cm, 10 pkt. Jest kopią starszej Laury z wyglądy i póki co zupełnym ( na szczescie!) przeciwieństwem z zachowania:happy: Czuje sie świetnie, po porodzie przez pare dni od tej 22 kg nadwagi bardzoooo bolaly plecy;/ Musze sie pochwalić, że wczoraj poszłam na ważenie do mojej siostry na moment i doznałam szoku! Waże dokładie 10 kg mniej niz rowny tydzień temu :szok: Oczywiście skora wyglada jeszcze gorzej.....celulit, rozstepy, mały wisiwór jak u kangorzycy:confused2: Czy ktoraś może cos na to polecić??? Nie licze na cuda ale jakaś zauważalna poprawa by sie przydała:)
Jesli chodzi o laktacje to ja serdecznie polecam herbatke hipp, nie miałam nic a nic pokarmu, no normalnie puste wory św.Mikołaja, mimo ciaglego przystawiania dziecka, i w nocy z 2/3 dobe kupiono mi ta herbatke, nie liczac absolutnie na nic pijałam przez noc i rano pare porcji, i pod koniec 3 doby zdazyl sie cud.....cyce napecznialy i pojawil sie pokarm, oczywiscie stopniowo wszystko sie rozkrecalo, no sprobowac zawsze mozna!!!
Chiałabym jeszcze prosić o polecenie mi jakiegoś nosidła , co bym po domu z małą przyssawką na cycu była bardziej mobilna , tylko nie chuste do samodzielnego wiązania!;p Dzieki z gory:)
Mamy dwojki dzieci , prosze prosze prosze dajcie rady jak zrobić, zeby to starsze dziecko nie czuło sie zaniedabne czy odtracone, zeby pomoc mu w tych pierwszych miesiacach emocjonalnie! Jak juz wspominałam, gdy Mała placze to ta strasza daje tak podupie, mega głupie głupoty, nie słucha sie, jest zlosliwa i śmieje mi sie w twarz jak np. daje jej kare czy ja opierdzielam za zle zachowanie;/ help.....

p.s Elutka, gdzie umowić sie na usg bioder? jak długie terminy są w Krakowie??Dziekuje z góry

Ja też na początku maja planuje chrzest i czekam tylko jak krwawienie sie skonczy i zabieram sie za jakies cwiczenia z konsolą;p Diete to mam teraz przy karmieniu ale nie narzekam, jakaś czekoladka czy ciacho wpadnie mi do ust no i codziennie, jak w ciazy, nie odmawiam sobie filizanki kawy z ekspresu:laugh2:

ah i ostatnie pytanie, wiem, że ktoś mi już odpisał za co dziekuje, ale akurat pojechałam rodzić:) Jak dodać suwaczek? przepraszam za głupie pytanie, ale naprawde nie jestem biegła w internecie i komputerach :no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Femme ale to jakby co york nie jest :-D Ona jest wielorasowa! :-D I nie szczekająca ;-) Fajna ogólnie jest, każdy ją lubi bo śmieszna. W nocy się nadreptała i śpi.... :o teraz ja jej będę dreptać :-D

Co do jedzenia to u mnie nie ma czegoś takiego jak smażone w panierce jedzenie, tłuste itp. Tylko w ciąży zdarzyło mi się to zjeść a tak to jem b.zdrowo, lekko. No a fast foody z 4 razy w ciąży mi się też zdarzyły to zaraz rewolucje żołądkowe miałam-ja takiego jedzenia nie mogę jeść...Mój organizm sam śmieciowe i niezdrowe jedzenie odrzuca :confused2: Kawy nie piję , o przepraszam zdarzy mi się wypić anatola z mlekiem :-D

Przytyłam 12-13 kg zależy jak waga pokaże ;-) Ogólnie cellulit zrobił mi się mniejszy w ciąży ale myślę , że masaże zrobiły swoje no i mam już ponoć zarąbisty żel na cellulit-wykończę to co zostało a robi mi się jak nogę odginam :-/ No jedyne z czym wiem , że będzie tragedia to brzuch... jeszcze jak mi nie zostanie skora wisząca z rozstępami to pół biedy... Serio się boję wiszącego flaka w miejscu rozstępów tak , że już dzwoniłam do kilku klinik pytać i operację :szok: Mysza sprobuj najpierw pellingów ziołowych jadwigi ale to na rozstępy głównie, całą serię trzeba wziąść.

Co do chrztu to mi się nie spieszy.... Najpierw muszę się do porządku doprowadzić....

Mój mały wogóle się mało rusza ostatnio, głównie rano i ok północy a ja bym chciałą cały czas :-(

Na wiszący brzuch to tylko ćwiczenia. Nie ma się co oszukiwać że sam wróci do normy.

Mysza- jak urodziłam drugie dziecko to niezastapiona pomocą był mąż. To on zajął się starszym tak żeby właśnie nie czuł się opuszczony. Ten wolny czas który miał jak urodziłam (prawir miesiąc) w 90% poświęcał starszemu. Wspólne wyprawy, zabawy, zajmowanie się małym. Bo nie ma się co oszukiwać, młodsze dziecko potrzebuje trzy razy więcej uwagi. Starszak Może pomagać przy młodszym ale po jakimś czasie mu się nudzi, bo ile można patrzeć jak male je, śpi lub robi kupe??? A my też nie jesteśmy cyborgami.

Mommy, ja tam tylko chcę dobrze wyglądać w ciuchach. bez i tak widuje mnie tylko mąż, lekarz, rodzina, i saunowicze, którzy i tak wszystko mają w dupie i wcale nie wyglądają lepiej :-D:-D:-D

Ja po cc ćwiczyłam już praktycznie po połogu,wiadomo najpierw lekko a potwm coraz intensywniej.teraz planuje podobnie,do tego dojdzie konsola.ale przytyłam tylko 10-11 kg wiec licze że łatwo zejdzie.rozstepów nie mam na brzuchu.to chyba trzeba jakieś porządne kosmetyki-ja używałam teraz lirene no i ćwiczenia.mogą też być masaże.co do starszego dziecka to teź sie boje reakcji Niny dlatego chcemy jej poświecić na maksa uwagi,ściągam moją siostrę którą Nina uwielbia,postaramy sie też by z niczego nie rezygnować przez malucha,czyli z zaj€ć dodatkowych,basenu itp.będę chodzić z nią ja z Jagodą lub mąż.no i trzeba dużo rozmawiać,przytulać,tłumaczyć,mam nadzieje że to wystrczy.

Mommy no ja tych małych nie trawie głównie przez szczekanie właśnie więc jak nie szczęka to spoko :-D co to za żel?! Też chcę :p

Mysza super ze mała grzeczna ;-) no i że ty tak szybko doszłas do siebie! Co do poprawy wyglądu to myślę że póki co to jeszcze czas potrzebny ;-)

Ja nie mogę się z łóżka podniesc... :-/ głowa mnie boli i nic mi się nie chce... A tu pora obiadu wypadałoby coś zrobić

Mysza ja młodego umowilam do na usg koło Żeromskiego na.Skarpie, młody już będzie miał 8tyg także tak na styk mi się udało bo dzwonilam jak mały miał tydzień. Tylko pamiętaj o skierowaniu od pediatry do poradni preluksacyjnej.
Z jakiej ty jesteś okolicy i gdziecw końcu rodzilas? Wybacz jeśli już pisałaś :-D
Co do nosidełka to fajne są np.manduca, thula i inne ergonomiczne tylko niestety drogie...
Ja też po połogu biorę się za ćwiczenia :-)
Mój starszak też się buntuje mocno, ale raz że tata mu poświęca bardzo dużo uwagi a dwa staram się go angażować w czynności związane z młodszym bratem :-)

reklama
Do góry