reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Lay to taka karta życzeń, np czy chciałabyś zzo, czy wolisz wsio naturalnie, czy chcesz karmić modyfikowanym czy piersią itd, w necie znajdziesz info

reklama
Agulqa, zazdroszczę Ci już z maleństwem w domu, ale teraz to już muszę wytrzymać te 2 dni :-)

Jakby się coś zaczęło u mnie dziać, to nie mam jak dać znać, telefon z innej epoki a nr do nikogo nie mam.

U mnie plan porodu daje położna w szpitalu.

Z tego co się orientowałam, to szpital może wysłać dokumenty od razu do usc tam gdzie jest zameldowana mama, chyba najlepiej zapytać przy wyjściu gdzie wysłali.

Już mam nr do Doggi, dziękuję :-)

Ostatnia edycja:
Megami śmiej się , śmiej :-D Ja właśnie tak o to pytam bo mojemu wszystko ładnie w notesiku moim zapisuję i póżniej wydrę kartkę i mu dam :-D :-D Ohh.. taka poukładana się zrobiłam, wszystkie sprawy papierowe , umowy nawet pozałatwiałam już na zaś chyba mój mózg podświadomie wszytsko teraz tak ładnie ogarnia bo przygotowuje się na niedługie pieluszkowe zapalenie mózgowe :-D:-D:-D

Zgłupiałaś w ciąży? Pieluszkowe zapalenie mózgu atakuje! | Mataja

Tasia właśnie tak patrzyłam i w Bydgoszczy w sumie niedaleko spzitala jest USC ale wątpie żeby pieszo zanosili, spoko-damy radę ;-)
Odpis aktu małżenstwa wolę na wszelki wielki już załatwić i mieć przygotowany niż jechać 2x.

Agulqa dzielnie dajesz radę! Ten patent z torebkami szałwi kupuję od ciebie jakby co :-D A co do personelu.... no cóż :-D :-D Może to i ta wigilia faktycznie :-D Aż zazdraszczam że tak ładnie u was :-) ( oczywiście w sensie pozytywnym :-) )

Bada w play jestem :( mój stary nigdy nie płaci na czas odpoczynku kilka faktur ma nueiplacobych i mu działa a ja na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy się spóźnilam i du.pa ;( ale dziś nam katastroficzny dzień. Telefon wyłączyli, ulubiony dzbanek do herbaty potrzaskal się jak zalewalam herbatę a używam govjuz kilka lat! Obie żarówki w kiblu się przepalily równocześnie i nastała ciemność, kontakt przy tv szlag trafił i nie działa no i chatę T by spalił bo świeczka podpaliła firankę ale fart chciał żebym po coś weszła do pokoju i się rzuciłam na nią zrywajac firankę z karniszem... Nievwuem co to za dzień ale ewidentnie pechowy!

P.s. Właśnie mi wysłali SMS że już tel działa uffff kamień z serca ;)

Ostatnia edycja:
LayDeek u mnie plan porodu to tez np deklaracja co do tego np ile osób chce aby było przy porodzie (u mnie w szpitalu mogą być max 3) czy zgadzam się na obecność studentki/ta położnictwa, właśnie o tym czy wyrażam zgodę w razie potrzeby na nacięcie krocza, użycie kleszczy, przebicie pęcherza, o metodach kojenia bólu, porodzie w wodzie, pozycjach, czy np chce najpierw by dziecko zabrano i wychusteczkowano, czy zgadzam się na podanie wit K zaraz po urodzeniu etc. Są oczywiście punkty np o muzyce w czasie porodu:p ale dla mnie to już takie widzimisię......

Doggi widzę, że Ty się rzucasz na firanki jak mój T....Dobrze, że nic się nikomu nie stało i, że opanowałas sytuacje,. Kurde może to jakiś znak....kurde masakra.

Śmiejta się, ale czułam różnicę rodząc w dzień z lampą nad tyłkiem a rodząc w nocy tylko przy bocznej lampce :-D:-D Ponoć dla dziecka też lepiej, wszak w macicy mu po oczach nie świeci. Za to muzyki nie miałam :-D

Doggi :szok::szok: nieźle, może rzeczywiście lepiej iść już spać :-D

reklama
Doggi znajoma moja jedna rodzila dwa msc temu wzięła sobie swoją płytę i normalnie włączyli jej, że światłem tez możesz sobie z uczyć by nie było zbyt jasno. Mi tam muzyka nie jest do niczego potrzebna, ale osobiście wolała bym żeby był pół mrok niż jasno jak w prosektorium.

Na Polsacie leci świetny film "8 części prawdy"

Do góry