reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Mnie wielo- nie dziwią, bo od lat czytam jedno wielo-forum. Osobiście znam mamę 9tki, super babka, doradca laktacyjna :-)

Ale mi brzuch spina. Zważywszy na wynik wizyty, chyba wezmę na noc nospę :p ja chcę styczeń!

Megami ale tam ta 16 to mega duzo. Kobieta robi dziennie 3 prania. Ciekawe zobaczyc jak oni zycie zorganizowane maja.

Mcpearl nie martw sie, ja wychodze z zalozenia ze nawet w naj naj naj szpitalu zawsze trafi sie ktos niezadowolony. Czasami sa jakies komplikacje nie wynikające z zaniedbań itp a ludzie są pretensjonalni i winę na szpital czy polozne/lekarzy zrzucają.

No mega mega :-) Na forum jedna mama z Łodzi ma 14, w maratonach biega :O dobrze, że nikt nie ma tylu dzieci na raz, a stopniowo, bo pewnie zwariować możnaby było :-D

McPearl, nie martw się, najważniejsze to znać swoje prawa i nie dać sobie w kaszę dmuchać!

Wiem, że Polacy to ludzie wiecznie niezadowoleni ale niestety ostatnio zauważyłam pewien trend. Mianowicie w naszej gazecie jest co raz mniej noworodków z naszego miasta. Kobiety jadą rodzic do Wolsztyna czy innego szpitala. Niektóre piguły pamietam z Mikołajem niezbyt mile i kłóć sie z taką...nic, trzeba będzie i tak isc i urodzić

Doggi jak u mnie połog będzie taki jak moja "miesiączka" to git majonez by było :-D 2 noce, 3 gni góra. Tyle co kot napłakał....

Gosiane obejrzałam trochę tego i takie coś to nie dla mnie, ja bym na łeb dostała z tyloma dzieciakami, rozstroju nerwowego i bóg wie czego jeszcze, może to okrutnie zabrzmi ale chyba zbyt egoistyczna jestem na taka gromadę :-D A nawet i o połowę mniejszą ;-)

McPearl kilka opini? Pfff co to tam kilka opinii :-D Ja kilka to pozytywnych znalazłam na temat szpitala w ktorym chcę rodzić reszta (90%) to te złe :-D ;) Będzie dobrze :-)

Ja tęsknie za basenem i spinningiem :-( No i za siłownią.... Ale z tego ostatniego przez pół roku będę musiała zrezygnować jak się skończy cc....

Ile kobiet tyle opinii. .osobiście mam to już w nosie co kto pisze, bo każda opinia jest subiektywna. Zawsze część personelu jest fajna a i czarna owca się znajdzie ;-) ja mam podejście na zasadzie, że idę do szpitala urodzić i mają się tam nami zająć, znam swoje prawa ;-)
Megami mi coś wczoraj popołudniu zaczęło brzuch spinac ale to po tym jak poszłam na mały spacer. .już jest ok
Ja od wiosny chcę zacząć biegać bo moja kondycja bardzo spadła ostatnio... ;-)

Powróciły kłopoty ze snem niestety.. Dlaczego nie mogę przesypiać całych dni? Czas by wtedy leciał jak szalony.

Ja tęsknię za normalnym poruszaniem się, rytmem chodzenia i tym, że mogę bez trudu się schylać i wyginać. Biegać jakoś nigdy specjalnie nie lubiłam, choć zdarzało się, że szłam się trochę wyżyć w ten sposób ;-) Ale na spinning i stepper sobie chodziłam, bo pracy miałam kartę multisportu. Tylko, że zrezygnowałam z niej w czasie ciąży, bo jak wiadomo szkoda kasy.
Basen od zawsze kocham, ale pewnie zanim na niego pójdę trochę minie :-)
Mam nadzieję, że nie będę krwawić zbyt długo bo też nienawidzę podpasek, w ogóle jakoś tak od miesiączki się odzwyczaiłam.. :-D

reklama
Jenn jak będziesz karmić piersią to jest szansa, że jeszcze długo okresu nie dostaniesz ;-) nie ma z tym reguły bo i po 2-3msc czasem kobiety dostają, ale niektóre dużo później :-) ja dostałam równo 9msc po porodzie.

Do góry