reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Eh no i Tymko ma antybiotyk.
Osłuchowo niby czysto, ale jak pediatra usłyszała jak kaszle to stwierdziła, że lepiej dać, bo święta idą i nie ma co ryzykować, że mu się pogorszy.
Zwłaszcza, że Nikola też na początku miała czysto, a po 2 tygodniach wyszło ostre zapalenie oskrzeli.
No i siedzimy w domku.
Trochę szkoda, bo w czwartek u młodego są zajęcia otwarte dla rodziców, ale zdrowie ważniejsze.
Udało mi się wysępić skierowanie na morfo i mocz więc jakieś 20 zł mam zaoszczędzone :p
Jutro będę musiała niestety Tymka ze sobą do szpitala ciągnąć, bo na piątek muszę mieć wszystkie wyniki.

reklama
Alecta ja juz 2 albo 3 tydz siedze z Jaskiem w domu, juz mi się miesza... byl na mikolaju w pt tylko. Za to dalej kaszle, ja zdycham na gardlo, jest pieknie... musze się ruszyc na zakupy a nie chce mi sie okropnie. Pozniej do gina, tez mi sie dzisiaj nie chce, poszlabym spac na pol dnia najchetniej.
Bada ja slyszalam juz o tej pietruszce, poza tym duzo wit.C ma z tego co pamietam.
Ale macie przejścia z tym ZUSem... wspolczuje.

Nulini gdzie można sprawdzić czy mają zaplanowaną wypłatę świadczenia? bo ja od 13.11 pierwszy raz na chorobowym - świerzynka jestem w tym temacie ;) i czekam i czekam na kasę (konto na PUE mam).
Wiem że zus ma 30 dni na wypłatę od kiedy złożyłam zus dra (mam własną działalność) - czyli teoretycznie do 1.01 gdyż dra złożyłam 1.12 ale nie ukrywam że pieniążki są mi potrzebne...

Dziewczyny zdrówka dla waszych dzieciaków!

Ostatnia edycja:
Masz u góry takie zakładki jak ogólny, ubezpieczony i swiadczeniobiorca.
Wchodzisz w świadczeniobiorce i tam masz zasiłki

reklama
ALECTA - szkoda że na antybiotyku się skończyło ale lekarka dobrze mówi że lepiej żeby przed świętami udało się wyleczyć :-)

A do mnie przyszła nagroda i powiem wam że wow :szok: nie spodziewałam się taki mega zestaw dostałam :
Mega Bloks Maxi Duże pudełko Klocki Safari 6628
Nina teraz się bawi :-p super te klocki niby dla mniejszych dzieci ale coś czuje że obie będą budować :-D :-)

Do góry