reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

u nas na mikołaja głównie książki. w sumie ode mnie chyba z 5, moja mama też 3 kupiła, więc 8. oprócz tego nie wiem, bo każdy coś tam dla młodego ma. ale raczej takie drobnostki.

reklama
Bada dzięki.
Czyli w czwartek powinnam ją spokojnie dostać :-)

Nulini większość tych zabawek to taki badziew tak na prawdę, ale młoda już dawno na żadną zabawkę aż tak napalona nie była, a w sumie Tymka chrzestny przelał nam na prezenty dla dzieciaków 250 zł więc to od niego będzie.
Tymkowi już te Transformersy zamówiłam.

My chcemy dzieciakom jakieś gry kupić typu te małpy spadające co się patyczki wyciąga, bo nie mają takich rzeczy, a fajnie będzie całą rodziną pograć :-)

Alecta za czasów studenckich stałam na promocji Spadających Małpek. Super gra dla dzieciaków:-D Cały dzień grałam w markecie i mi jeszcze za to dobrze płacili:-D

U nas na mikołaja to się zawsze jakieś drobiazgi dawało a na gwiazdkę dopiero prezenciory. Nawet nie wiem co dzieciakom z rodziny kupować będziemy.... W sumie to tylko 2 mamy do obkupienia. Moja chrześniaczke i małża.

Alecta my święta , wigilie zawsze sami w 2 spędzamy i musi być te 12 potraw a że naciągane to jest to nawet opłatek i picie liczę :-D Będziemy mieć barszczyk z uszkami, pierogi z kapucha i pieczarkami (w tym roku porzucam grzyby na rzecz pieczarek :-( ), kapuchę z grochem, ziemniory, bigos, sałatka jarzynowa, rybka, jakies kotelciki zrobię, białą kupię itp ale to wiadomo na 2 dzień świąt. Z 2 ciasta i tyle. 2 dzień swiąt jedziemy po południu do małża rodziny i tyle.

Co do ryb to ja już wczoraj kupiłam dorsza świeżego i zamroziłam bo co roku qrwicy dostaje podczas smażenia ryb :wściekła/y: nie wiem co oni przed świętami robią z tymi mrożonymi rybami że połowa wagi ryby to woda i jak się póżniej smażą to rozpieprzają całe. Więc w tym roku postawiłam na świeżą rybkę i chcę spokój mieć.

My w tym roku święta tylko we dwoje. Nie robie jakich specjałów, bo mój havranek (Czech) kompletnie inaczej obchodzi święta niż np ja wiec będzie po prostu ociupinka tego i ociupinka tego. Poza tym nie wiem jak to już na koniec będzie więc jestem przygotowana nawet na To, że będziemy już we trójkę.

Laski powiedzcie mi jak to jest jak jestem na L4, a mój szef co miesiąc mi truje du.pe, że mam mu listę płac podpisać mimo, że tam jest 0 zł. 
Po mojemu jak jestem na zwolnieniu to nie powinnam podpisywać niczego co jest związane z pracą. 
Poza tym nie chce mi się jechać specjalnie przez pół miasta żeby złożyć podpis i wracać do domu, bo jeszcze co innego jakbym przy okazji miała tam podejść.

reklama
Ooo dziewczynka, to nam się równoważy trochę hehe ;-) Gratulacje. My (ja) dalej nam imieniem myślę, tzn mąż wybrał a szczerze to mi się tak sobie podoba, niestety umawialiśmy się , że dla chłopca on imię wybiera a ja jakby co dla dziewczynki...

Do góry