reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Femme oj okulary kosztują, ja przy "zwykłej" wadzie zawsze wydam sporo, a co dopiero u Ninki. Ale jak trzeba to trzeba. Ja Ci się śniłam czy córcia Nulini?

Karpanna jakoś musicie powalczyć, żeby ten aparat nosiła. Lepiej teraz niż jak będzie dużo starsza i wtedy będzie jej bardziej przeszkadzał.

Alecta kuruj się

Co do świąt to właśnie mama do mnie dzwoniła jakie są ustalenia. Tzn. gdzie w jakiej kolejności przyjeżdżamy. Ja pewnie jakieś ciasta upiekę i wezmę ze sobą do teściów i do mamy.

Mam nadzieję, że teściowa bigos ma w planie bo robi super-wypas

reklama
Alecta w lidlu są te lalki Barbie wróżki latające

Matko tak piszecie o tym parciu na pęcherz i mnie olsnilo ze ja nie mam wcale, w sensie nie budzę się specjalnie na siku, jsk.udaje mi się spać do 11 to do 11 nie wstaje siku! A z Olą na tym etapie co 2h pobudka! Jak to tak możliwe?

Nulini współczuję, u nas Domi przechodziła jelitówkę na początku września. Pościeli nie nadążałam prać, bo to małe i głupiutkie jeszcze i zawsze na wszystko rzygała jak leci.

No teściowa pewnie też jakieś żarcie przywiezie albo będzie chciała coś zrobić "żeby się Edysia w ciąży nie przemęczała":-p
Na wigilię robię pierogi z kapustą i grzybami i ruskie dla dzieciaków, bigos, śledzie, rybe, sałatkę jarzynową i czerwony barszcz na wędzonce.
Dla naszej 4 na razie nie mam co szaleć, bo dzieciaki i tak pewnie tylko pierogi zjedzą, Tymko może trochę ryby skubnie.
No i na pewno będę pierniczki robić i Ł jeszcze sernik chce to też mu zrobię.

Femme super, że Wam przyznali refundację!

hej Dagi!!!

Tosia - będę walczyć o ten aparat żeby miała ładne ząbki to raz a dwa że to bardzo jej pomoże w prawidłowym mówieniu ,,sz,cz,rz itd,,.

Wszystkim chorym dzieciom i mamom dużo zdrówka.

Ja na jedzenie też jestem obrażona - właczył mi się jakiś mechanizm że wolę nie jeść bo wtedy trzeba iść na wc i męczyć się z hemoroidami. Wiem że to brzmi głupio ale nic na to nie poradzę. zmuszam się tylko dla młodego.

Po wizycie na porodówce nie mogę doczekać się porodu.

Doggi, ale ja nwwert parcia nie mam. tylko jak sie przebudzę, żeby sie przekręcić na drugi bok, to mam takie dziwne uczucie, że muszę iść, a leci kilka kropelek jak przy zapaleniu. ale bez bólu. i wyniki też ok.

agulqa to super, że jest poprawa i w ogóle! Kryzys zażegnany :-)

alecta ja na święta ograniczę się do minimum, tym bardziej, że prawdopodobnie spędzimy wigilie tylko we dwoje, więc na pewno będzie coś pysznego :) W pierwsze i drugie święto do rodziny, więc o gotowanie chyba się nie muszę martwić.

Och jak ja kocham kaczkę, zrobiłyście mi na nią apetyt!!! Taką w całości z jabłkami i z modrą kapustą, obowiązkowo pyzy drożdżowe, no ale je ewentualnie sobie podaruję ze względu na cukier :-)

my w sumie chodzimy zawsze do mojej mamy na wigilię (juz zapowiedziała,że póki żyje tak ma być) ja robię zawsze rybę po grecku i jakąś sałatkę i 1 ciasto piekę ,bo my w sumie całe święta poza domem ,a mamy jeszcze nam zapakuja na wynos,moje dzieci i tak lubią tylko rybę w panierce ,mąż pierogi uwielbia więc wyje u obu mam ,a ja uwielbiam wigilijne żarło(ryby,kapusty itp.) i dla mnie mięsa w święta może nie byc :-D
zresztą w tym roku to mam gdzieś wszystko,przecież mam rodzić :-D:-D

Femme gratki refundacji

sprite dziś chyba jeszcze nie będę suszyć,bo zapowiedziałam m,że ma wysprzatać na błysk łazienkę przed wstawieniem suszarki i nie wiem ,czy się chłopak wyrobi :no:

Ostatnia edycja:
reklama
Sprite to ja nawet tego nie mam ostatni raz idę siku o 1 i nawet jsk Sue przebudze to nie musze iść, a z Olą co chwilę i to parcie na pęcherz mnie dobijalo
Może u nas to kwestia ułożenia dziecka? Bo ha tylko mam parcie jak mnie kopie w pęcherz i zaraz mija.

Do góry